Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 879
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • София
 Когато детето не може самО да се настрои да учи вкъщи без някой да го подканя, частната занималня е добро решение. Зависи си от детето. Моята дъщеря от втори клас остава сама у дома за по няколко часа и си учи  самичка уроците. Когато се прибера обикновено е приключила  и ако има нещо неясно ме пита.

# 181
На тази възраст би трябвало вече да могат да учат самостоятелно, но мен би ме било страх да го оставя физически сам все още.  При нас е баба на разположение, води прибира, сипва обяд, заключва вратата, но той учи сам, като вече не ми позволява аз да проверявам, камо ли баба му:).

# 182
   И моят син учи сам,ходи на англ.език ,волейбол,рисуване сам,вече дори с колело.Но все пак  не живеем в  София,което не ми пречи да се притеснявам много.Имаме дете в класа,чиято майка го води навсякъде,докато той е някъде,тя седи по кафетата.аз не бих могла така а и мисля,че все пак трябва да се учат на отговорност,организираност и т.н.Вечер проверявам,пита ако има нещо неясно.аз винаги оставям допълнителни неща,редувам езици и математика.Другите майки от класа са ме обявили за най-зла мама в класа.
    Всичко си е според детето,то само си показва.

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 15:43 от марулета

# 183
  • Пловдив
Привет на всички !
Да ви попитам за книжки на английски от  сайта My story book. Трябват ми за 4 клас.
Аз имам за 2 и 3 клас. Който ги иска да ми даде имейл и ги пращам. Но аз търся за 4 -ти клас.

# 184
  • 1st floor
...Другите майки от класа са ме обявили за най-зла мама в класа.

Joy Joy Joy Мен пък са ме обявили за най-зла в кварталната градинка.  Mr. Green

# 185
   Приятно ми е да се запознаем-Злобюл 1!  Grinning

# 186
  • Варна
Аааа,не , и двете ви познавам, изобщо не ми се правете на страшни!  smile3534

Моят сладкиш вчера беше цял ден на РД на басейн,така хубаво се е опърлил,че и покани 2 броя съученика на гости и в момента се забавляват.
Взехме 3 книги от списъка. Започна с "Емил от Льонеберя",засега върви добре. Rolling Eyes

# 187
   Сестра ми като беше малка ИЧ не искаше да чете.На едно море нашите я караха да чете една глава на Емил и влиза във водата.Окъпа се 4 пъти за 10 дни.като забременя,беше на легло почти 7 месеца.От скука и изтрещяване прочете Емилчо.Криси ми я четеше миналата година и много се забавлявахме,даже на село се пробваха да правят някои от щуротиите.

# 188
  • Пловдив
Ах този Емил. Спомням си на мен много ми харесваше, че и с филмчето се забовлявах.   Joy  А малката едвам го прочете, хич не го одобри.   Thinking

# 189
Ние започнахме с книгата "Малката Пиерета". Не му допада много понеже е била женска книга.  Embarassed

# 190
  • София
Емил и Пипи са любими на дъщеря ми, също и на мен. Чете ги миналата и по-миналата година.
Сега довършва Ян Бибиян и Ян Бибиян на Луната. Започна първо тях да чете веднага след завършването на учебната година. Харесаха и. Взела е от библиотеката Хвърчащата класна стая и Барон Мюнхаузен и те са следващите и за четене, ще видим дали ще и харесат.

# 191
С Емил не се е сблъсквала още.
В момента мъчи "Лешникотрошачката" - ами трудна си е ... Но ще я пребори Wink
Ян Бибиян гледахме в театър София тези дни - хареса ни  Peace Каза, че й е харесал Ян (и актьора), дяволчето не толкова Simple Smile

# 192
  • на път
Нашият младеж изчете Емил безропотно, сега чете "Деца играят вън" и се чуди как така "телевизорът може да не работи?", "да се пътува до морето цяла нощ", да тече само студена вода от крана в банята ....
Подготвила няколко приказки на Оскар Уайлд, Матилда, Двойната Лотхен, Антон и Точица, Хвърчащата класна стая, Барон Мюнхаузен, Лукчо ... да видим кога ще капитулира. Чете паралелно и на немски - там е на Робинзон Крузо в момента.
Чете ги, но хич не може да се "потопи" в удоволствиета на процеса, макар и да се смее постоянно (най-много на простотиите).

# 193
  • София
Моят започна с Ян Бибиян - за 2 седмици я докара до 26-та страница  ooooh! За сметка на това изслужа 36 глави от Старогръдски легенди и митове и само рисува Зевс... Май ще трябва да намеря и другите книги от списъка на МР3, за да ги изслуша  ooooh!

# 194
   Моят син започна  Ян Бибиян,но много трудно върви.Не му харесва.Взел си е някаква енциклопедия от библиотеката за възникване на корабоплаване и корабостроене с чертежи и там задълбава с часове.Той от малък все иска да стане капитан,ама първо кмет,че да има пари да си купи кораб. Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 16:32 от марулета

Общи условия

Активация на акаунт