Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
vela Simple Smile Изкара трети клас и се хвърли на висшето Simple Smile Успех в начинанието!
И при нас е тегаво четенето. Том Сойер лъже във всяка глава, как може такова нещо Wink

Цитат
Ако знам ,че ще чете от Киндъл веднага купувам.Всичко ще купя стига да почне да чете.
Според мен ще има тридневен ефект.
Ползването на библиотека и наличието на срокове действат  Simple Smile

# 271
  • В светлината на слънцето
vela, нали знаеш, че никога не е късно да пипнеш мечтите. Успех в учението. Hug
Съвет за четенето не мога да дам.

# 272
Моите (каката за 4 клас и сина за 2 клас) и двамата не поглеждат киндъл. Предпочитат книги от библиотеката.

# 273
  • Варна
vela, бравооо! Няма да съм сама мама студентка в темата, хихи ,направо ми даде криле! Laughing
Моят изпит е във вторник,нямам търпение вече да минава и да излизам ваканция и аз! Sunglasses

# 274
Момичета, някое от дечицата планира ли да кандидатства в СМГ, да обменим идеи и вълнения около подготовката?

# 275
  • В светлината на слънцето
Моята - надали. Не я виждам като математичка. Като се заинати решава задачите с лекота и без да е вземала уроци, но с такаааава неохота, че чак да му дожалее на човек. Ще оставим числата на други. Grinning Дай й на нея книги, да писателства... Peace Виж, малкото е друга бира - нещо средно между политик, дипломат, организатор, оратор, леко тарикат, ама с едни голеееми честни очи - към премиер отива работата. Mr. Green Обаче и върши работа.  Thinking Значи премиер на някоя друга държава. Mr. Green

# 276
  • София
Момичета, някое от дечицата планира ли да кандидатства в СМГ, да обменим идеи и вълнения около подготовката?

Моята дъщеря и аз като основен треньор ще се печем на този огън от есента. Трудно стана, много деца кандидатстват. Трябва цяла година да е на ниво, не само през юни на финала. Бях я оставила почивка през юни. От този месец ще решава теми, за да видя къде са слабите места и да обясним каквото трябва. Иначе е записана за модулите при Илиана Цветкова, ходи и миналата година и беше доволна, само дето в края на годината беше зверски изморена.

# 277
SZA, преди година две мислех  в тази насока. Но за тези 2 години стана много модно, а не си падам. Доста е натоварващо, за момиче не ми е ок, чух за плачещи девойки с 3 и 4, та ги забелили да има мир...
А и като при lulumba, справя се, но не проявява интерес.
Никога не е седнала да реши ей така 1 задача.

По повод подготовката много ми хареса този пост:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=725218.msg28282144#msg28282144

Но ми се струва доста работа:)))

# 278
Моите момчета също четат само на хартия. За поредно лято се чете само Хари Потър, тази година допълнително повлияха и атракциите в парковете на Юнивърсал студио.

Дзвер, намерихте ли барабани клас?  Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 23:04 от Кейси

# 279
  • София
Дзвер, намерихте ли барабани клас?  Simple Smile
Към момента не - свързах се с Драго Друмс, но се разбрахме да се чуем отново септември, така че ще чакаме  Peace

# 280
Yana_a_n, значи ще обменяме опит Simple Smile Аз, за съжаление, нямам достатъчно познания и време през деня, за да го подготвям, а вечер не сме адекватни за такива дейности Simple Smile Записах го на курс при Златилов и се надявам това да е достатъчно, за да разбира задачите, а у дома да решаваме допълнително. Мислехме да продължи курса в НМПГ, но той като чу, че има вариант да ходи при мъж учител и веднага пожела да бъде записан там.

lorenca, благодаря за линка към мнението на Ant, той е бивш състезател и едното му дете мисля също е много силен състезател и съветите му са много полезни. Колкото за модата - да, има я и затова кандидатстващите деца са толкова много, затова вече има курсове за 2 клас (няма да се учудя скоро и за 1-ви да има), затова има и състезания за 1-ви и 2-ри клас Simple Smile Аз много мислих в тази посока, говорих и с детето, още повече, че ако смени училището, губя предимството за малкия в нашето и това ще ни усложни приема вероятно... Но синът ми има добри постижения по състезанията без много усилия (тази година има 95 т. на ЧХ и 110 на ЕК като се класира и за национален кръг, но бяхме на море тогава и не успя да участва, а и двете състезания са за 3-4 клас, а на СМТ изкара приличен резултат). Вчера му дадох един от пробните на СМГ за трети клас и има само 2 грешки (на теста, без задачите). Миналата година, като ходеше на курса и го взема от там и го питам как е минало, всеки път отговорът му беше, че е много интересно. Та след много мислене (цялата тази година, общо взето Simple Smile), решихме да опитаме, без това да е на всяка цена - т.е. ако не стане, не е болка за умиране. Имам притеснения, разбира се, особено за натоварването ако го приемат и как ще продължи с езиците, но ще го мислим това по-нататък.

# 281
Ще се справите и успеете! Щом има желание у детето.   Peace

При обясненията ми за математическа, моето леекинко ме попита  - а училище с рисуване има ли Wink)))
С неохота отговорих "да".

# 282
  • Варна
Хайде и аз да пожелая успех на мамите-студентки в темата! Пожелавам лесни изпити и много шестици!

Моето дете също иска да се пробва да кандидатства в МГ, най-вече защото най-добрият му приятел се готви за натам, а той не иска да се разделят  Joy. Истината е, че за това трябва сериозна подготовка, а засега ние се шляем, но по някое време да трябва все пак да ги почва задачите. SZA, вие имате ли система на подготовка? По теми видове задачи ли решавате или направо теми от състезания? Аз мисля, че тази година трябва да се наблегне на разписването на задачите, защото Олимпиадата е новият момент, който за Варна носи много точки, а е напълно нов формат за децата, защото досега не са се явявали. Моето дете също с 3-4 решени теста преди състезание обикновено е в първите 30%, но за да вдигне рейтинга трябва поне малко да се постарае. Засега много иска да го приемат, аз също много му се радвам на това му желание, но явно освен да се радваме, трябва да почнем и да решаваме. Вие освен читанките, ще ползвате ли определени сборници лятото и ако да, споделете какви. Аз мога да ви препоръчам един много хубав сайт със задачи за състезателна математика:
http://dauchimmatematika.alle.bg/

И да се похваля - купих раница, от книжарница в града, много тийн, израелска марка, голям обем. Ники много си я хареса. Освен пергел, друга новост дали ще ни трябва за 4 клас?

# 283
  • Варна
Честита му раница на Ники!  Simple Smile
Моя си кара с тази от 1ви клас и май и в 4ти ще бъде с нея. Не е мръднала, а и не е баш бебешка. Ама той и моя още си дечко, не се големее или по-скоро не обръща внимание на тоз атрибут.  Mr. Green

МГ то и моя го иска, ще го разбера колко силно го е искал . hahaha Засега като гледам само желанието е налице, труда още е в план график, ама за учебната година.

# 284
  • у дома
Вие освен читанките, ще ползвате ли определени сборници лятото и ако да, споделете какви.

http://www.book.store.bg/p32368/magiata-na-intelekta-sbornik-po- … kolaj-rajkov.html

http://www.book.store.bg/p123024/sip-sbornik-rykovodstvo-po-mate … v-d-mihovska.html
.http://www.izkustva.net/matizv.html
 - http://www.book.store.bg/p43211/matematika-za-talanti-testove-i- … -e-gigova-e-.html
 - http://www.book.store.bg/p94030/matematika-za-talanti-chast-2-te … tia-todorova.html

Всичките са хубави,обаче е физически невъзможно да се изрешат-дала съм примерни странички и си преценете кои ви допадат...Успех!

Общи условия

Активация на акаунт