Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 757
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
На 8 ноември (събота) - Софийски математически турнир  Peace

# 706
  • у дома
  По АЕ домашното е по 10 пъти новите думи и упражнения от уч.тетрадка.Или да препишат текста от учебника.
    Миналата година купих препоръчан от тук сборник с тестове по АЕ,свърши ни чудесна работа.Има още няколко ненаправени теста,ползваме го сега за преговор.Препоръчайте ми,моля,нещо хубаво и ефективно!
Ние сме имали тези
Гпаматична тетрадка  по Лонгман http://bglog.net/chujdiezici/post/Blue-Skies-for-the-4th-grade---Grammar-Book - госпожата си я изискваше и работеха в час...
http://www.e-uchebnik.bg/book/viewBook/2096 - това си работеше у нас допълнително...
http://bukvara.com/az-ucha-anglijski-v-4-klas-samostoqtelni-rabo … ela-bukovich.html - това също е добро,но е повече ориентирано към темите по учебника на Просвета.

# 707
  • 1st floor
На 8 ноември (събота) - Софийски математически турнир  Peace
Благодаря! Hug

# 708
   Светле,благодаря!Тази година госпожата е казала,че изобщо не й се занимава с тях/с класа/,да поръчват разни неща.

# 709
  • В реалния живот
Мами, как ви се вижда материала в четвърти клас - специално питам за текстовете по всички предмети - български, читанка, пеене? На мен ми се вижда странен - В Читанката на Просвета "Сянката на магарето", и за днес отговор на въпроса "Защо магарето е твърдоглаво".

Дайте малко помощ - защо едно магаре може да е твърдоглаво?

И мислех да ви се оплаквам и от други текстове, например песента "Цонке ле, чушка червена". Текстът ""Вълчи дни" от помагалото на Бановска, то направо от всичко. Има и интересни текстове, но ми се струват по-малко. А има и деца с явно по-развита мисъл, попаднах на този измислен епизод към "Сянката на магарето" (Задачата беше в тетрадката към читанката и момичето много добре го е написало), но не знам дали нещо подобно е изискване за средно ниво 4-ти клас.

# 710
Таня, много неща ни се виждат безумни ... И трудни за децата.
Като в цитираното помагало по БЕЛ, като текстове в учебниците на Просвета.
Моето си иска Булвест, ама тц, изнамирам и показвам презентации, направени по техните учебници.

"Защо магарето е твърдоглаво" - "Защото магарето като си науми нещо, веднага го сторва."
Магарешки инат.

# 711
  • Пловдив
Дайте малко помощ - защо едно магаре може да е твърдоглаво?

Защото е способно да върши неща, които изглеждат безсмислени и нелогични, неполезни за никого дори и за него.

Иначе за текстовете в някои учебници   ooooh!

# 712
   Аз още не съм се срещнала с тези текстове,но от материала по БЕЛ съм втрещена.Или не е затвърдено в клас,или моето не вдява.Подлог е всяко съществително в изречението.Днес предиобед се занимавах да обяснявам,да давам примери и упражнения,че не всяко съществително е подлог.
  Нашите часовете по музика ги ползват за диктовки,май!

Но ще взема да погледна и аз учебниците.Аз се възмущавах,за преговора по ЧП имаха въпрос"Коя е най-красивата  планина?"
Отг. е Пирин.
   Нямам нищо против,но това е твърде субективно,не доказано с факти като коя е най-пълноводната река,най-дългата,и пр.

# 713
  • В реалния живот
Благодаря ви, горе долу отговорихме с половин страница, защо е твърдоглаво.
А сега трябва да пише "Какво би станало, ако звездите могат да разговарят с нас". От учебника по Български, Просвета.
В един ден 2 отговора на въпроси...
И я питам какво правихте в часа, не разговаряхте ли за твърдоглавието - отговор "Ами не, само четохме"
То няма какво да се вайкам, при всички е така, но за първа година лично аз съм потресена... и някак замислена.

# 714
   Това за звездите е много интересен въпрос,би могъл да провокира децата да помислят и да дадат интересни отговори.Но ако е обсъждано в час преди  това,според мен.Едно време по литература нашата учителка много ни провокираше с такива въпроси,9-12клас,но винаги си говорехме по тях в час,а после пишехме.

# 715
Говорят си май само в двата часа седмично по Развитие на речта.
За другите волни съчинения и отговори на литературни въпроси - казвам напиши 5 изречения.
Започва и колкото е музата.

# 716
  • Варна
Честно казано в текстовете  в учебниците не съм се заглеждала. Embarassed
Но това , което ми прави силно впечатление е как изведнъж всеки ден имат да пишат я съчинение (Работливата съседка, За приятелството и т.н.) ,я да отговорят какъв е текста и да го докажат защо такъв е , или на въпрос с отговор от няколко изречения .Последния беше нещо от рода "Защо на страха очите са големи според поговорката? Това днес рано сутринта го мъдри.
Учителката си каза на РС ,че  тази година ще е така заради матурите. Леко се притеснява моя още от тези задания ,но набира увереност и се справя с малка подсказка от мен ,поне текста сам си го оформя. Peace
Метнаха ги и с проектите .В една седмица 2 правихме -по Час на класа и по ЧО. Тях ги приветствам .Кога ще научи повече за Драматичния ни театър в града или пък за гр.Враца в подробности. Определено натовареността му стана доста по-голяма изведнъж .

Аз да си похваля 4токласника ,че за  първи път направи перфектен преразказ ,без граматични грешки и без правописни такива (е само 2 запетаи  в сложни изречения няма да ги правим на въпрос  Twisted Evil) и без пропуснати важни моменти.  Там му беше най-слабото място миналата година и той самия толкова се радваше ,че му се радвах не на перфектния преразказ ,а на това ,че му е тежало ,че не мож да се справя там и се е постарал наистина този път. Heart Eyes
С граматиката няма проблем ,грамотен се очертава да бъде !  Simple Smile

# 717
Цитат
Определено натовареността му стана доста по-голяма изведнъж.
Това виждам и при нас. Явно каквото било - било - до 3 клас;)

Браво за перфектния преразказ!  Peace
Чакам Пипи при нас, като е преразказано, че първо купили подарък, после си правили прически (както е в живота Simple Smile), т.е. има малко разменени епизоди... Simple Smile

# 718
  Браво на 4токласника ти ,Деси!Аз с моя имам още много работа до перфектния преразказ.

# 719
  • Варна
И от мен едно браво на момчето, Деси! Аз лично винаги се радвам като чета грамотно написани текстове и адмирирам усилията и резултатите в тази насока.

Таня, и моето дете е на същото място в читанката, само че миналата седмица на два пъти са писали различни истории за магарето и сянката в клас и после са ги обсъждали и много са се забавлявали. Ники беше написал някакви фантасмагории в стил Рик Риърдън, беше намесил някакви древногръцки богове, но тяхната тема е била "Как магарето да се отърве от сянката си?" по различен начин от написаното от Радичков.Иначе по четене още от миналата година за всеки нов текст имат да пишат кратко съчинение свързано с отговор по текста, плюс трансформиращ (устен) преразказ на самия текст. Но пък така се изграждат писмени навици и съм "за" такива неща. Просто при нас повечето от тези писмени задания ги пишат в клас. С граматиката и правописа детето е добре, но напоследък забелязвам, че започна да пропуска запетаи  Thinking Thinking

А "лютата чушка" я има за домашно да я научи и пее за този петък, но аз съм му свалила песните на лаптопа и съм го оставила да я учи. Инструменталите и песните съм ги свалила от "начално образование".

Момичета, готвите ли се за Хелоиун?

Общи условия

Активация на акаунт