Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 748
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Моят син има нещастна любов от миналата година - той не го признава де, но като гледам симптомите... От начало получи разсеяност /той принципно си е разсеян, така че това беше супер разсеяност/, сега вече нещата се нормализираха до нормална разсеяност. Проблемът е, че с девойката са в една и съща занималня - тя има по-малко домашни и като свърши я отделят в друга стая, да не пречи на децата, но тя почва да му праща SMS-и, а той се разконцентрира, но пък не иска да я отреже... Налага се учителката да се намесва - абе щура работа  ooooh!

# 691
  • София
Имам една приятелка,когато все затова говори-синът й втори клас,вече имал блясък в очите,имал две гаджета,бля-бля.
Уф, срещала съм такива хора.  Меко казано ми е странно. Едно дете на 10 години има достатъчно ясна представа кое в коя възраст горе-долу се случва.

# 692
  Да,някак си странно ми се вижда един вид родителите да поощряват това.Дори се случва на събирания разни да прави отделна маса за децата,със свещи,романтична вечеря било.Глупости са това според мен!
   За да не бъда разбрана погрешно,не заклеймявам влюбванията,напротив.Но смятам,че всяко нещо трябва да идва с времето си,когато човек е наистина узрял да изживее и оцени емоцията.Синът ми има момичета-приятелки,с които обича и понякога предпочита да контактува,но това е по-скоро заради сходни интереси,любими игри,еднакво отношение към учител,друго детето или нещо подобно.Далеч съм от идеята,че видиш ли,е влюбен,та чак и блясък в очите.

# 693
  • В светлината на слънцето
Темата с гаджетата спря да е актуална още миналата година. Сега я вълнува повече козметиката и какво може да използва от моите неща. Twisted Evil Та имахме разни разговори на тема грим, кремове и кога реално може да използва подобно нещо. Иначе гадже завъртя още в детската градина. То не бе любов, не бе чудо. Още се търсят и виждат, макар че той учи в друго училище. Онзи ден дори пита за него. Тяхното прерастна в сериозно приятелство. Peace

# 694
   Затишие има в темата,а?
  Кака са учениците?По математика учат римски цифри,голяма мъка и само пита-къде е логиката,за какво ми е да знам как е сто римско.Защо,защо?Ами като го има в учебника ще го учиш!
    По АЕ учи с голям хъс и желание,продължаваме и да решаваме състезателна математика.В нашето ПМГ още няма курс,директорката се занимаваше с предизборна дейност,беше в някаква листа и нещата не ми харесват изобщо.
   Дано се стегнат и започне този курс,че има неща,които аз не мога да обяснявам.

# 695
  • София
Моята си има "гадже". Хвана си го уж да се фука пред другите, а после вика, че било тайна.
Питам я: "носи ли ти чантата". Не.
Въобще - само така се води.

По математика учат за кръг и окръжност.
По АЕ имат някаква луда учителка, която има дава ужасно много домашни.
В смисъл повече от по другите предмети.

Има 4ка по музика заради Донке ле чушка червена! Crazy

# 696
марулета , затишие направо Simple Smile
Тази година доста ангажименти, отделно си стана натоваренко по всички предмети - с допълнителна работа извън учебните тетрадки всеки ден, всякакви проекти, рисунки и т.н., та търчим нагоре надолу.
Задават се вече и всякакви състезания. А време за подготовка трудно се намира.
Отделно гледахме всяка свободна минута да сме навън в последното хубаво време.

За римските цифри - защо? За да може да четат текстовете с разбиране;)
Точно днес в ЧО - XIX - "уф какво беше това" и "е как се разбира кое с кое да се събира". Та ще се обясняваме.
При вас сигурно са по Булвест МАТ ... Защото търсих в Просвета - чак към 50 урок са римските цифри.
Успех с МГ при вас!

# 697
   Срамувам се,но не знам по кое издателство са ни учебниците.До 20 римските са ясни,оправя се с вековете добре.Но защо 50,100,5000?Аз не питам,детето пита.Кръг и окръжност минаха.
     .По АЕ и на нашите им дават доста домашно,госпожата е много строга и взискателна.Аз съм доволна,защото при нея не си позволяват за шукнат и да закъснеят.Докато в другите часове,особено първа смяна първият час е едно влачене и точене,пък мама влиза да извади учебниците,да остави закуска....Деца в 4ти клас!Ако съм на класната на мястото заключвам вратата и  пиша отсъствие.Как може едни да са навреме,други да закъсняват?
   И на един от хубостниците мястото за забележки е на привършване ,а сме в началото на годината.

# 698
Големите римски цифри - за информация;)
Днес ги има по етикети; като години на производство на разни неща (поредната година на издаване на някои периодични издания, година на производство на филми — например при американските филми ).

По английски откъде им дават много домашни?
Да пишат/ преписват упражненията в урока или? При нас устно ги правят ...

# 699
  • София
Имат един сборник по английски.
Освен това новите думи по 5 реда, не по 2.

# 700
L'Agent, ау, да, сериозно е.
Наблюдавам, че пишат по-четливо по английски, и  с по-малко грешки ... Sad

# 701
  • София
При нас госпожицата по анлийски дава често, много често, домашно на отделни напечатани листове. Носят си децата по една празна папка и там събират тези листове. Всъщност май точно по английски са най-многото им домашни. Аз съм доволна от това.

# 702
   По АЕ домашното е по 10 пъти новите думи и упражнения от уч.тетрадка.Или да препишат текста от учебника.
    Миналата година купих препоръчан от тук сборник с тестове по АЕ,свърши ни чудесна работа.Има още няколко ненаправени теста,ползваме го сега за преговор.Препоръчайте ми,моля,нещо хубаво и ефективно!

# 703
Днес върнаха последното входно. Шестици има на всички, но както писах и напред, не ги отчитам като успех, защото са същите като изходните и си ги реши вкъщи преди това. Само по БЕЛ се падна другата група, та там може да се каже, че е заслужено  Mr. Green

По английски пишат думите по 3 или 5 реда.

Ходиха на еднодневна екскурзия до Панагюрище.

За гаджетата, при нас това започна в 1 гупа в детската градина  Crazy естествено в невинна форма, т.е. като приятели се държаха, атова не сме обръщали внимание, не е имало целувки, докосвания и т.н., после 1 и 2 клас също. Вече й мина. Но докато мина, ще дойде пубертета...

# 704
  • 1st floor
Знаете ли какво математическо състезание има на 7-8 ноември? И на коя дата точно? newsm78 Embarassed Сутринта говорих с класната по тел., но нещо обърках цифрите, пък маминия нали и той е същия, та да не вземем да изпуснем състезанието... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт