Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 751
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
   И моят син пише грозно,та грозно.По АЕ обаче пише хубаво.Не знам защо е така,но при досат деца забелязвам този "феномен"
   Относно входните-по ЧО госпожата беше дала резюмиран преговор на един лист А4,напечатан,от едната страна само.Като си научат това,готови били за входното,каза моят син.Тъй ли?-такъв преговор му дръпна под мое ръководство,че снощи смая баща си със знания за историята на България.И един от въпросите беше"Коя е най-красивата бълг.планина?"-отг. Рила.Изобщо не се съгласих с това,и казах на синковеца ако имат такъм въпрос,просто да не отговаря.Това е толкова субективно мнение!

# 676
А аз се записвам, че бях забравила форума няколко месеца. Ще прочета после назад....
Лятото се оказа разпускащо, от 15.09. пак влизаме в ритъм. Лошото се оказа, че училището ни минава на смени. От онзи ден сме първа смяна. Дъщеря ми е поспаланка по принцип, става сутрин, оправяме се, за да бъде в двора в 7:10, но на обед след като се прибере около 14 ч. едва клепа и ляга да спи малко. Не й се е случвало от малка! Още в ДГ спря да спи следобед. Съжалявам ги всички връстници, но няма как, ще свикваме.

Manzhelka, аз не се вълнувам от приема, но преди няколко дни попаднах на календара на състезанията за тази година, да се ориентирам на кои може да пускам детето си само на олимпийския принцип. Ето го: http://alekdimitrov.com/calendar.asp.
Не е ли най-добре да звъниш в МГ-то за приема дали е актуален? - http://www.mgberon.com/html/spage.php?p=after4

# 677
   И моят син пише грозно,та грозно.По АЕ обаче пише хубаво.Не знам защо е така,но при досат деца забелязвам този "феномен"...

Защото там буквите минават по-скоро към печатните, и при София АЕ е по-добре.

# 678
  • Варна
При нас буквите ако може една върху друга да са, най-добре. Въпреки че английският е с печатни букви, пак не се разбира. Понякога пише букви с големина на главичка на топлийка, понякога три думи - на един ред. Надявам се в някакъв момент да получи мотивация да пише... и по математика 99% от задачите мъчи на ум, за да не пише?!

# 679
# 680
  • София
Ах! ooooh!
Ами това е наше дете! Praynig Praynig Praynig Praynig
Детенце от нашата тема! Hug
Не знаех, че нещата са се развили така за тях!
Много съжалявам, мишел! newsm17 newsm17
Ще се опитам да помогна макар и скромно!

Скрит текст:
Получих вече потвърждение от paypal-a за превода на michel_irina@abv.bg Praynig

# 681
  • България
и аз не съм писала месеци  тук момичета
училището започна
входните нива моята дъщеря ги взема с 6,дори на чо само тя има максималния брой точки...леко съм изненадана ю,но пък съм много горда с нея
учат отново целодневно и отново е изморена и проблема с тоалетната си остава/не я посещава цял ден/
записа се на театър и народни танци по два пъти в седмицата-идеята е 5кл да е в музикалното училище
страшно пестелива е и от джобните си пари си купи нов телефон,а аз с разрешението за покупката леко я изнудих да започне да си пуска дългата коса поне три пъти седмично/дълга е до кръста,а е постоянно години вързана.../
от месец се оплаква в болки в коленете и личната каза,че е от растежа ...но все пак ми издаде направление за педиатър
трудно и е да кляка,но пък бяга и играе футбол с момчетата
ще видим какво ще излезе накрая доста ми е притеснено
хубав ден момичета

# 682
  • София
Надявах се нещата при Мишел да са се наредили, но явно не са. И отново грижата на милата ни държавица...няма да продължавам.
Ще се опитаме и ние да помогнем малко, според възможностите си и ще се надяваме, че лечението ще бъде изведено до успешен край! Hug

Аз имам проблем някакъв с детето и може би тук ще получа съвети.
Досега грижи с училището откъм учене, знания и оценки не сме имали сериозни, а сега ми се струва, че назрява нещо такова. Тази година по Математика не се справя добре- има четворка на входното ниво, което признавам, че ме шокира. Като видях какво е писала- ми тя е сътворила нова наука, въобще сметките ги е правила по нов начин. Събиране вместо изваждане, деление вместо умножение...чудо! И това при положение, че ваканцията решава прилично количество задачи. Айде, мисля си, стреснало се е  нещо детето, нали си пада притеснително, ще я поправи. Е, днес има петица. Не казвам, че това е лошо, но определено е нещо съвсем различно от това, което е показвала досега по Математика. Много по-различно. А учи много прилежно, решава задачи, не състезателни, но решава задачи от училищно ниво от сборника отделно от домашните. И се справя отлично у дома. Какво прави на контролните не знам и взех леко да се тревожа.
На останалите входни нива е без грешка.
 И сега си седя и си се чудя да се поскарвам ли, да продължа да чакам да се "стегне" ли...Досега това с поскарването не сме го практикували, защото наистина винаги се е притеснявала от оценки различни от шестица и положихме много усилия по този въпрос и нейното спокойствие. А сега си признавам, че направо съм и ядосана, но се опитвам да не го показвам.
На всичкото отгоре има едни дечица прекрасни, които леко и тактично , а и не дотам тактично, я подиграват , че тя, отличничката/ точно тази ужасна дума използват/ има по-ниска оценка и как можело!? И подобни нещица. Та се чудя сега тук над чаша кафе и не зная как да постъпя. Но клоня към "доброто ченге", защото подозирам, че ако стана лоша това ще избие в неприятна посока. А толкова много усилия вложихме и тя самата, и ние с баща и, за да остане в миналото бележкарството.
А дали пък от толкова доброта, дето лъха от мен Mr. Green, няма да изпусна нещо важно в училище и знанията и...знам ли и аз, трудна работа.

# 683
  • София
Възможно ли е да е влюбена?

# 684
  • София
 Laughing Не бих казала чак влюбена.
Сега се прибра и съм още по-изумена. Всички задачи откъм пресмятане, общо 8 примерчета, са и верни без грешка. Задача с триъгълници- вярна без грешка. Какво е сгрешила? Половинката на 60минути- тя е сметнала половинката на 60 милиона?!? Сметнала го е вярно де Laughing, но не това се пита в задачката. Третинката на 903- решението е не 301, а 103 ooooh!.
Е, какво да и кажа, какви задачи да и дам да решава, за да развие това, което е объркала. Crazy

# 685
  • София
Очевидно е разсеяна в училище, на твое място бих говорила с нея, без да се карам. Все пак питай, дали не се е появил някой момък

# 686
  • Варна
Вале, според мен прояви подкрепа и разбиране - щом като види, че му имаш доверие и може да разчита на теб, детето ще се чувства спокойно и уверено в себе си и ще споделя.
За оценките, не се притеснявай, все още за никъде не са важни, знанията са. Така, че следи какво учи, препитвай я, давай насоки, но покажи, че това, което й остава в главата е по-важно от субективизма в бележника. От друга страна, може да й е скучно в училище и това да я кара просто да не внимава. Освен това Мимито до сега винаги е била много съзнателно и отговорно дете.

Аз също оставям моето дете да се подготвя само, но редовно проверявам как е с материала, за да съм сигурна, че няма пропуски.

Тази седмица в училище му е много интересно - имаха три проекта, за нефта по ЧП, за космоса - по четене и за любимите дрехи  по АЕ. От вкъщи трябва да се подготвят теоретично с проучванията, но оформянето ставаше в час на групи от по 5 човека в отбор.

Мишел, изпратих малко парички за Еми чрез пейпол - малко, но от сърце. Стискам палци всичко да се нареди!

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 20:40 от Manzhelka

# 687
  • София
Така и направих, благодаря ви! Тя се е понапрегнала , защото осъзнава, че недоглеждането и недообмислянето са се отразили. Но е разумно дете мисля, та се надявам да си вземе поука.
Аз също оставям моето дете да се подготвя само, но редовно проверявам как е с материала, за да съм сигурна, че няма пропуски.

Да, и аз проверявам всекидневно, но по-разширено през почивните дни, как е с материала.
Определено мога да твърдя, че знания има на достатъчно  ниво за възрастта си, в смисъл че не ме притеснява незнанието и, а явната разконцентрираност на моменти.

# 688
  • В светлината на слънцето
Все се надявах, че при Мишел нещата са се оправили. Ох, много тъжно ми стана. Sad И аз ще изпратя парички, дано Еми има късмет. Praynig
Вчера имахме родителска среща, но тъй като трябваше да огрея на две едновременно, първо бях на тази на първокласника, и на нейната хванах финала.
Амбицирала се е да учи и много се старае. Пише все по-красиво. И иска да ходи на състезания - на всички и по всичко.  Crazy Курсът на Аво бел и госпожата, която води тяхната група много й харесват. Ето, дадох накратко отчет за четвъртокласничката. Grinning

# 689
   Валенце,според мен детето е просто разсеяно,ще премине и говорете за това.Според мен няма смисъл от караници и прочие,не помагат.Макар,че аз доста пъти не успявам да се сдържа де. Mr. Green
   Като стана дума за влюбване,абе не им ли е рано още?
   Имам една приятелка,когато все затова говори-синът й втори клас,вече имал блясък в очите,имал две гаджета,бля-бля.

Общи условия

Активация на акаунт