Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 897
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
На 30 стр. не знам какво е, още материал от 3 клас ли е?...

Да. Последните страници от преговора е това.

# 661
НСЧ, снощи хвърлих много бързо око на 30-та страница.
Видях, че номерът на задачите е отбелязан със знака за повече мислене;)
Като една - имало общо 662 кг, продавали от три магазина, после останало по равно количество. Колко кг е имало първоначално.
Не са сложни според мен... Но и ги няма в редовния им материал в учебниците...

# 662
И на мен не ми се виждат сложни, но явно й е рано още за тях Simple Smile ще ги мъчим де, въпреки че са по-трудни от материала, защото установих, че ако решава само такива аналогични на учебника, прави грешки при тестовете, а ако решава от тези, след това успява да се справи с по-лесните. Явно си има нужда от това раздвижване на мозъчето, иначе затъват в едни и същи, зададени по един и същ начин и някак си ги решават по инерция...

# 663
Точно така. Моето започна да пуфти като види, че трябва в една таблица да направи 20 изваждания на трицифрени числа Cry

# 664
   И нашите по Динева работят,аз го харесвам.Не среща особени трудности,засега.
   Като че ли граматиката по БЕЛ ще му  е трудна на синковеца.

# 665
Нашите входни минаха миналата седмица. Всеки ден по един тест. Сега им предстои тест за Барон Мюнхаузен по литература. Не намирам никакви насочващи въпроси или тест за това произведение. Има ли нещо за него? Книгата детето я прочете през лятото. 

# 666
  • Варна
Момичета, надявам се ще ме извините за лекото отклонение, но искам да попитам групата от Варна дали вече има информация ще има ли промени в регламента за прием в МГ. СМГ отново промениха регламента (ЧХ отпадна), а в календарния план на състезанията за тази година не виждам освен ЧХ и ВМС. Знам, че доста деца се готвят за прием, а "леката" неизвестност на какво и кога трябва да се явяват тази година, започна да ме притеснява, че ще изпуснем нещо. То е ясно, че олимпиадата добива все по-голяма тежест,    но освен нея какво още ни чака?

Иначе в училище, нищо ново. 6ци на входните, останалото засега /като изключим дългите и скучни домашни/ е разширение на материала от 3 клас и почти нищо ново като информация. Засега на младежа му е лесно, дано така и да продължи. По четене виждам, че наблягат на преразказите, но там е скритата му сила и ги прави с удоволствие.

# 667
Manzhelka, Европейско кенгуру?

Търся аз статистика колко автомобила преминават из големите кръстовища, попадам на текст, че няма такава статистика, това не пречи да съществува следното, оказва се, че не само аз съм взмутена:
http://akademika .bg/2014/09/четвъртокласници-да-броят-автомобил/
Ще сложи чертички Simple Smile

Попаднах и на тези интересни тестове  -   (jump math)   

# 668
Manzhelka, Европейско кенгуру?

Търся аз статистика колко автомобила преминават из големите кръстовища, попадам на текст, че няма такава статистика, това не пречи да съществува следното, оказва се, че не само аз съм взмутена:
http://akademika.bg/2014/09/четвъртокласници-да-броят-автомобил/
Ще сложи чертички Simple Smile

аз не намирам за дебилно броенето на автомобили, напротив, така децата запомнят по-лесно и трайно каквото там трябва да се запомни. Но може вече да ме е повредила чужбината.
миналата година ходиха в жегата 1 км пеш до съседното училище, за да оценят поне малко как хората в някои държави си набавят вода. Отидоха с празни бутилки, напълниха ги там и се прибраха.

# 669
Здравейте не съм писала отдавна. Малкия се беше затворил в себе си след това което се случи лятото , очаквах катастрофа в училище ,но започна да говори първо с училищните съветници по точно само с една. После аз му казах как се чувства в момента , че не го виня и не му се сърдя , защото и аз така се чувствах по същия начин два - три дни преди това. Тръгна и на таекуондо , а там треньора  е много добър. Говори вече и с класната ,отпусна се. Много се промени , слуша ме много ,помага ми дори за неща които не са му задължения. Гледа сестра си когато се налага.
На изходните нива по математика и ЧП има шестици , по АЕ и ЧО петици , при положение ,че ЧО му беше доста труден миналата година. По БЕЛ още не знае , не са им ги казали. Най ме изненада с четенето , при положение , че като цяло е прочел една книга е на второ място , просто момичето което е на първо място е много добра. Единственото което ме притеснява е краснописа, пише ужасно грозно по някой път и учителката не може да му разчете какво е написал , а до колкото разбрах това също ще окаже влияние при външното оценяване. И него това го притеснява , но си нямам на идея как да се справя с този проблем.

# 670
  • София
Единственото което ме притеснява е краснописа, пише ужасно грозно по някой път и учителката не може да му разчете какво е написал , а до колкото разбрах това също ще окаже влияние при външното оценяване. И него това го притеснява , но си нямам на идея как да се справя с този проблем.

А правилно ли държи химикала? Ако не -вземи му коректор. С него ще свикне с правилния захват.

И аз само ви чета. Тази година съвсем не ми стига времето. Но... влязохме в ритъм. Тръгнаха на плуване, английски в занималнята. Той ще почва и курс по роботика в училище.

# 671
Не съм обърнала внимание , но в първи клас пишеше красиво , по АЕ също пише красиво не знам защо не му се получава с БЕЛ и числата. По някой път ме е вбесявал направо ,заплаших го ,че ако видя още веднъж цифрата 5 като английското  s , ще го накарам да напише две страници с петици. Може и от бързане да е , но задължително ще обърна внимание как държи химикала. И той ходи на занималня и съм много доволна , новата госпожа им помага дори с домашното по АЕ. Първи свършва с домашните и после трябва да чака другите , защото госпожата държи да ги провери и е права.

# 672
  • В светлината на слънцето
Чета ви редовно, но почти не пиша. Embarassed При нас нищо кой знае какво ново. Девойката тръгна на Аво бел - много й харесва, интересно й е. Peace Тази година пише много красиво, пу-пу. Дано се задържи така, миналата година бе много докторски почерк. Внезапно й стана много интересно по Човек и общество и учи с голямо желание. В общи линии - това е при нас. Simple Smile

# 673
   Всеки ден отварям темата,но нещо "заспа".
   Аз засега нямам оплаквания и кахъри с детето,справя се отлично в училище.Мъчим състезателна математика,двамата с него,защото нашето ПМГ още не е обявило дата за начало на курса.има неща,които трябва там да обяснят,предполагам.Аз не съм никакъв капацитет по математика.
    В класа не ми харесват нещата накъде отиват,дисциплина нулева,никаква заинтересованост от страна на родителите на буйните деца да се справят с положението,класната като че ли е вдигнала ръце.всичко това пречи на уч.процес,отнема от времето в час.Вчера един от палавниците ядосал госпожата по АЕ,тя е доста строга,вдигнала моят син на дъската,объркал една буква,тя се развикала ,той се разплакал,и станала една.......Много е чувствителен той и ще трябва да поработим върху това.ще ми се да е по-твърд и непукист.
   Предстоят му турнирни срещи по волейбол,ще ходят в Плевен и Ботевград.Аз съм от Плевен,иска дядо и баба да идат да го гледат,големи вълнения.Дано да го включат в отбора,защото разочарованието му ще е голямо.

# 674
Здравейте Simple Smile и аз не пиша, защото няма какво. Малко забавиха входните при нас, днес е последното, по ЧО. Чакаме оценките по другите, само по ЧП знае, че е 6. Но не виждам повод за гордост, защото входните им са 1 към 1 с изходните, т.е. децата знаят какво ще им се падне, при вас така ли е?

Тръгна на плуване, 2 г. имаше ремонт на басейна и го чакаше с нетърпение Simple Smile

...Единственото което ме притеснява е краснописа, пише ужасно грозно по някой път и учителката не може да му разчете какво е написал , а до колкото разбрах това също ще окаже влияние при външното оценяване. И него това го притеснява , но си нямам на идея как да се справя с този проблем.

И дъщеря ми пише ужасно. Но лошото е, че даже не се притеснява. Ако се старае ги докарва до добър вид, но всичко трае точно 2 реда, после си започва, както тя си знае.
Не знам какво е решението.

Общи условия

Активация на акаунт