Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 759
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
За таблета - наистина си е до дете. Моето си има в стаята стационарен компютър, имаме и таблет (за общо ползване), но малкото време, което прекарва в къщи (сутрин половин час и вечер след 20часа)  го поделя между комп. и таблет, а тв-то е постоянно на детския канал. Слуша музика, гледа различни клипове (главно какво се прави с разни програми, как се играе някоя игра и т.н.) и играе игри (FIFA, Minecraft, Club Pengue). Понеже става доста рано, имаме уговорка: сутрин да чете книжка  Mr. Green

Последен ден за тази учебна година и то без учебници, без униформи, без първи час ..... Утре класната ще им дава бележниците в детски клуб Щурче. Още няма даден списък със книги за лятото, а според него класната няма да дава книги за четене, а само Ваканционен дневник. Ще видим утре какво всъщност ще дадат и дали ще трябва да търся сама списъци с книжки  Thinking

За това лято съм го записала само 2 седмици на градски лагер (Амфибия) и една седмица лагер с класа, една седмица семейна почивка и август месец при бабите - малко на село и малко на море.  През останалото време ще го оставям сам в къщи, работата ми е наблизо и ще идва при мен да играе с приятелчета на близкото игрище. Ще има доста повече свобода от миналата година  Mr. Green

Пожелавам на всички деца и майки спокойно и весело лято   bigdance2 1swing  grinning039

# 106
  • 1st floor
Моят синковец се върна, от утре са ваканция! Имали са днес тържество, раздали са бележниците, характеристиките и по една книжка Ваканция, за която събирахме пари преди два месеца. Бележките са всичко шест, без английски - там е петица. Общо взето си знам, че англичанката не го долюбва  Mr. Green и го е прецакала, но не ми пука. И той си го знае, и на него не му пука. Mr. Green Mr. Green Mr. Green По ЧО му е дала в повечко, според мен всичко е назубкал, но нищо не знае и не разбира. След месец няма и да помни. По БЕЛ също не е за шестица, знам му пропуските и ще работим лятото върху тях. С останалото съм съгласна. Laughing За характеристиката - всичко е 3(владее в голяма степен) и 4(владее във висока степен), само на самокритика и приемане на критика e 2 (приема в средна степен). Joy

# 107
  • София
Моят синковец се върна, от утре са ваканция! Имали са днес тържество, раздали са бележниците, характеристиките и по една книжка Ваканция, за която събирахме пари преди два месеца. Бележките са всичко шест, без английски - там е петица. Общо взето си знам, че англичанката не го долюбва  Mr. Green и го е прецакала, но не ми пука. И той си го знае, и на него не му пука. Mr. Green Mr. Green Mr. Green По ЧО му е дала в повечко, според мен всичко е назубкал, но нищо не знае и не разбира. След месец няма и да помни. По БЕЛ също не е за шестица, знам му пропуските и ще работим лятото върху тях. С останалото съм съгласна. Laughing За характеристиката - всичко е 3(владее в голяма степен) и 4(владее във висока степен), само на самокритика и приемане на критика e 2 (приема в средна степен). Joy
при нас характеристиките нямат оценки, само описателно... иначе характеристиката му е пълна с положителни отзиви, не са им дали бележниците още, но сутринта като заминаваха на екскурзия, класната му каза, че е отличник /аз очаквах 5 или 4 по английски, въпреки че се стегна последните месеци, но преди това беше гола вода/. По български нещо са му трудни членовете... ще ги оправи лятото, а ЧО ми е мътна Индия вече и на мен, до къде го докара... те последните уроци бяха толкова хммм общи и неясни, че не съм го и мъчила да ги разказва. Утре се връщат от екскурзията и почва ваканцията  Whistling

# 108
  • Варна
И нашите бележници раздадени, аз дори не разбрах как бързо-бързо приключиха годината. Утре май няма да има третокласници в училището (кой на заведение, кой другаде...) Да живее свободата!
lulumba, сподели какви образователни игри по английски "вървят" при твоето дете, че аз каквото предложа, му се струва бебешко или скучно. Моят никак не го обича тоя език, но няма как без да учи.

# 109
Здравейте ,преди няколко дни открих тази тема, която е изключително полезна за мен.От Стара Загора съм и имам момче.Утре децата ще имат парти по случай завършването и ще им бъдат раздадени бележниците  Simple Smile ,но списък с книги за лятото  все още нямаме и моля ако някоя мама има наличен да го качи  Grinning

# 110
  • В светлината на слънцето
Прибра се девойката. Добре дошла, ваканция. Grinning Има 2 петици - както и очаквах по ЧО и ЧП. То аз даже очаквах четворки, защото финалът наистина бе достойно омазан.
malina, тя сама си ги намира, само съм я предупредила да тегли от безплатните и да не пипа платените. Някои са си бебешки - като говорещия том и говорещата агата (май така й беше името, за една бяла котка говоря, която задава въпроси), други са по-сложни. Намери някакъв вариант от типа на "Стани богат" и което не й е ясно като дума го търси в речника. Беше много горда, че единият път стигнала до не знам си колко хиляди.  Mr. Green Според мен обаче повече ефект има от филмите. Thinking Хитът в момента у нас е Hay Day и едно виртуално шофиране, защото се е заинатила, че така може да се научи да кара. То нищо лошо, ама като се качим в колата и от задната седалки само дава съвети какво да включа, къде да завия, как да изпреваря и т.н. Луд да станеш. Crazy hahaha
kristans55, добра дошла. Hug На нашите още вчера им дадоха списъка. 10 книги са за лятото. Но нямах време да го видя, че вчера беше голям екшъна около тържеството на малкия в градината. Като се прибера от работа, довечера ще му хвърля едно око и ще го пусна. Peace

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 14:32 от lulumba

# 111
  • 1st floor
Лелее, списъкът с книги!!!  Shocked Ние нямаме такъв. Сега седна да ми разправя, че Ваканция-та била достатъчна, не  трябвало друго да чете!  Thinking Ще крада вашите списъци, ако ги дадете! Laughing

# 112
  • Пловдив
Нашето тържество ще е утре сутринта, дано не валиииии   Peace

Ще завърши с пълно 6 и грамота, ще имат празник в училището и после в класната стая ще им раздават бележниците. Заръчала е да взема най-хубавото цвете за госпожата, мисля да взема цвете в саксия, повече време да му се радва госпожата.

Дали са им списък с книги - 16 на брой, но е у дома. Ще ги напиша тея дни да направим справка.  Simple Smile

# 113
Да, не е лошо да ги пуснем книгите. Аз определено бих откраднала някое заглавие, което липсва в нашия списък, защото тя обича да чете и ще го прави с удоволствие. Peace

# 114
НеПоКоРнА , ето ти един за начало Simple Smile
Имаме даден отдавна двойно по-дълъг   Rolling Eyes
Мисля, че е съобразен с Читанката на Булвест.

„ Писма на един дакел “ – Станка Пенчева

„ Мечо Пух “– Алън Милн

„ Матилда” – Роалд Дал

„ Приключенията на Том Сойер” – Марк  Твен

„ Приказки” – Оскар Уайлд

„ Приказки” – Константин Константинов

„ Лешникотрошачката” – Ернст Хофман

„ Разкази” – Георги Райчев

„ Приказки на народите”

„Романи за деца” – Ерих  Кестнер

# 115
  • София
Дакела, Матилда, Е. Кестнер и Мечо пух присъстваха в слисъка за втори срещу трети клас при нас.

# 116
Дакела, Матилда, Е. Кестнер и Мечо пух присъстваха в слисъка за втори срещу трети клас при нас.
При нас присъстваха.

Нашия списък, ще им бъде даден днес с бележниците след екскурзията.

# 117
При нас не,
в читанката имаше откъси от Мечо Пух, "Малкият мъж" на Е.Кестнер, но дали не бяха в Раздела "за тези които искат да четат повече" ...

# 118
  • Варна
Здравейте! На моя юнак не му върви да ходи на тържества по случай завършването.В 1 клас беше  в болница ,миналата година успя,а тази пак ще пропусне, сутринта цъфна с висока Т..А утре е събитието и раздаването не бележниците. Confused Да не говорим,че в понеделник трябва на екскурзия да замине за 2 дни, а ние с баща му извън страната за седмица. Все свито да е ,егати! #Cussing out

Хубава ваканция желая на всички дечица в темата ,на мамите им също!  Hug

# 119
Деска, дано е нещо мимолетно и да мине бързо. Стискам палци да осъществите програмата. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт