Топло слънце вече грее, ФЕВРУАРЧЕ сладко ни се смее!

• 21 862
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, здравейте.
Всички болни да оздравяват бързо  Hug

duceto и ние сме от няколко дни така с яденето. Confused Яде на 2 часа, заспива на гърда за 15мин. пак се буди и ме тупа да му давам да суче. Сутринта даже през 1,5 часа яде. И то не толкова, че е гладен, ами захапе гърдата и се успокои и му е най-кеф да спи с гърда в устата. Каква е тази цицомания не знам  Mr. Green
Кръстева, много готин Мони. И аз така ще действам с количката скоро, че и ние сме големи клюкари.
Flower Fairy и аз нищо няма да върна от закуската.  Simple Smile И мен ме гони глад с това кърмене. Даже все към сладкото ме влече. Добре че не ми се отразява на теглото.
Радвам се да прочета, че коликите са ви изчезват  Hug
А за режима на спане и ние сме точно така. Заспива в 23-24 и до 6 е станал. Тази нощ заспа към 24:400 часа и в 5:30 вече бяхме будни. Но съм доволна. Миналата нощ спах само 2,5-3 часа  ooooh!

Ох, какво е това време. Ужас. Не може да излезем никъде. Направо зима идва.

# 61
Аз да се похваля за 2 неща  Mr. Green

По-важното е, че Вики ми направи 11 часа пауза тази нощ  newsm44 Вчера яде в 9.00ч и цяла нощ не се е будила. Проплака за ядене чак сутринта в 8.00ч. Толкова не съм спала от години.

И второто-цикълът ми дойде, съвсем изневиделица. Нито болки имах, нито кърмата намаля...с нищо не ме предупреди ooooh!

demetrija, сменяй бързо личната и не се замисляй. На баткото първото педи в болница ни вкара и тогава казах, че ако трябва постоянно ще я сменям, докато не попадна на свестен. Ебаси, става въпрос за бебе. На мен не ми е първо, но нищо не помня от бебешките години на баткото. Имам някакви проблясъци от време на време, но... А пък ако е първо детенце не можеш дори да се сетиш за какво да я питаш, а какво остава да си знаеш.

А за спането - по принцип правим 6-7 часа пауза. А тази нощ 11, направо не мога да повярвам.  Събудих се в 5.00 и се уплаших, че не е жива Sad Ръцете и студени, бузките студени, вдигнах ръчичката, а тя я отпусна и не мръдна. Гушнах я и чак тогава се размърда, но продължи да си спи.
Това дете инфаркт ще ми докара ooooh!

Кръстева, страхотни сте  Heart Eyes

sunny_shine, бързо да се оправяте. Радвам се, че при теб не е толкова тежко, както съм чувала и аз за шарките на дърти години Hug

А времето е ужасно. Като затворници сме

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 09:44 от Elefteria

# 62
Здравейте и от мен!  Flutter
flower-ммм,каква апетитна закуска!  Grinning
duceto-аз не използвам пудра-нали уж за да не вдишва бебето от нея,ама щом имаш-ползвай!  Wink
demetrija-все едно описваш нашата лекарка!!! #2gunfire  Аз също мисля юни да я сменям,уж са ми препоръчали една,тези дни ще и се обадя да ми потвърди,че ще ни вземе,ама то гаранция няма,че отношението ще е по-различно...  ooooh! Момичета,ако се сетите за някакви упражнения или други важни неща,препоръчани от лекарите ви-споделете,че с тези наши докторици сигурно пропускаме нещо!!!  Crossing Arms Например това за хващането за мишниците и за опирането на крачетата-какво точно се прави?  newsm78
Кръстева-ама много е чаровен Мони!   bouquet

Относно нощните паузи-малката спи 5-6 часа,но е в различни периоди всяка нощ!

# 63
  • Varna
Здравейте, момичета! Най-напред бързо оздравяване на всички болни мами и дечица! Hug
И да се похвалим- ние днес ставаме на 3 месеца! Да ми е живо и здраво момченцето и все така послушно!
Относно АМ- Ние сме на Фризолак още от раждането, пие го с удоволствие и нямаме проблеми с "голямата работа"! Сега сме на 150 мл вода и 5 лъжички и почти си го изяждаме. Ние сме на 5 хранения, защото хапваме през 3,5 часа. А нощите- направо ми е идеален- пу-пу-пу! Последното хранене ни е в 20,30 най-късно, сутрешното около 6-6,30.

# 64
Благодаря на всички ви, такъв ми е той, красавчо хихи Hug
k-balu и аз като Flower Fairy знам за тази схема за хранене, Миналия месец и аз бърках по толкова, но като влезе в 4тия вече бъркаме по повечко  Hug
 Elefteria знам за какво говориш... аз все му гледам коремчето диша ли, че с това спане по много понякога и аз се плаша. Починала си си добре с този 11 часов сън хихи  Hug

Момичета, споменахте за килограми и искам да ви попитам вие как сте с тях?
Скрит текст:
Аз забременях 64 и влязох да раждам 81, от болницата излязох 72, а сега съм 60, НО понеже корема ми беше огромен целия се нацепи в стрии и сега е като гъба. За сега съм само на хранителен режим и разходки, изчаквам още преди да започна с бягане и фитнес, но все си мисля, че може и по-добре newsm45 килограмите ми не са много, но съм страшно отпусната и мека. Започвам да се комплексирам  Crossing Arms

# 65
Здравейте мами Simple SmileНай-накрая и аз да се включа.

Безобидна,дано бързо оздравяват дечицата ти,че хич не ти е лесно и с 3те болни.По-късно ще пратя и аз снимчица,че нещо съм пропуснала моментът.Колажът е страхотен  bouquet

sunny_shine
,дано мине леко шарката и бързо да се възстановите.

Кръстева,много сладък Мони.И вие сте с s-класа като гледам Simple Smile

Цветенце,честито ти ново Вили HugРадвам се,че вече можеш да се наспиваш и се чувстваш по-добре и че Вили вече не се мъчи.И ние правихме няколко разходки с кошчето за кола на шасито и е много удобно.Дари си спа,но тя в момента,в който усети количката, и заспива Simple Smile

Ето една полезна статия за храненето

http://maimunka.org/2011/10/%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%BE … 1%80%D0%BC%D0%B0/

Ние средно приемаме по 700-780 мл кърма.Меря Дари всеки път преди и след хранене.Трябва вече да спра,но е като краста.Понякога имаме 5,понякога 6 хранения в зависимост колко е спала през нощта.Вчера например заспа в 12 и се събуди малко с моя помощ в 9:45.Направо се изумих. Почти винаги спи по 8-9 часа през нощта,а вчера,сигурно заради времето,спа и през целия ден. Помислих си,че няма да иска да спи през нощта,но слава богу си спа.За упражненията-педка ни показа въртенето от гръб по корем и обратно.И на нас не ни е казвала за хващане под мишници и изправяне на крачетата нищо.За кг- забременях на 65,родих на 78,изписаха ме на 71,сега съм 69.Има какво да се желае,но сега не е моментът за диети.Ако мога само хлябът да намаля,че с него засищам свирепия си глад,но ще видим
Ух че ужасно време,зима идва сякаш.И днес ще се стои вкъщи Whistling

# 66
  • София
здравейте ,
кръстева много сте сладки Simple Smile.
За яденето ние сме толкова непостоянни на това кога колко ядем , че не мога да му засека. По принцип е на 3 часа, но понякога сме и на 2 и на 4. На кърма сме и незнам колко хапва, според мен е около 120мл, но не повече.Гледам дали пълни памперсите и дали си наддава и тъй като сме ок с това не съм седнала да следя колко яде.

За кг въобще незнам колко съм сега. Забременях 54кг , родих на 64кг. Сега май съм към 60кг, но хапвам много сладко с това кърмене, тъй че не очаквам скоро да ги сваля. А и не бързам , по важно ми е да си имам кърма, после ще ги сваля бързо от само себе си. Стрий нямам никакви слава богу.
Аз друго се чудя- дали мога да почна да спортувам. Иска ми се да почна да тичам по малко , но четох че не трябвало доде се кърми, че променяло вкуса на кърмата и можело да се отбие детето.
Някой ако е запознат по въпроса да каже.

А за упражненията не правя нищо с малчо. Майка ме посъветва да не го уча много , той сам ще си почне да се обръща и тн. Само го слагам да дига главичката.
А това за ръцете не го правим. Знам че е рано да си стъпва на краката така. Ние  даже внимаваме, че нашия много тръгва така да стъпва. Мисля че е хубаво да си оставим децата да си се развиват нормално. Какво ги подкарахме от 2 месец да стъпват и какво ли не.

# 67
  • NE
Кръстева  Уф и аз се нацепих в 8-мия месец и сега имам стрии и по целите бедра и корема ми е гъба. Аз си върнах теглото преди да забременея много бързо, но и спазвам сравнително строг хранителен режим зареди липсата на жлъчка. Съмнявам се да се свие напълно корема ми, но ще сме с цял бански на плажа. Sunglasses
Маги Браво на Дарито. Нека е спокойна. Hug
ta4i74 Честита 3-та месечинка на Бобо!  bouquet

Днес преди една година ми дойде за последно и тази дата съм я повтаряла толкова много, че реших да направя нещо хубаво и ще пусна след малко приветстваща тема за следващи февруарки. Ако има някой желание нека да намине. Peace

# 68
Здравейте и от нас,
в това лошо време и ние сме си вкъщи, не смея да го изкарам, че сме след ваксини.На нас режима ни е ядене през 2.5-3 часа, последно ядене към 8 и сутрин става към 4-5 часа, изцяло на кърма.Нашият педиатър каза да го хващам подмишниците и да си стъпва на крачетата, да прави отскоци.За килограмите аз преди да забременея бях 57, влязох да раждам 69, сега съм 61.Стрии имам малко и корем, но друго ме притеснява:имам огромен белег на корема, правиха ми операция в 5 мес, много неприятно.Ако знаете някакъв крем или лаерни процедури кажете.
Хубав ден и дано се оправя бързо времето за разходки!

# 69
Здравейте и от мен в новата тема , която е страхотна!
На всичко болни пожелавам бързо оздравяване и да ви е за последно.
За храненето ядем на поискване, но в по- вечето случаи
това е м/у втория и третия час. А през нощта прави една голяма нощна пауза от 5-6 часа
Обикновено това м/у 8 вечерта, когато е последното хранене за деня, до към 2 през нощта и после към 5-6 сутринта. После изкарва до към 8 и вече ставаме.  Долу-горе успявам да се понаспя. Но вече започнах да си мечтая да спя цяла нощ без да се будя.Сигурно ако ми направи такава голяма пауза и аз бих си помислила, че не диша, като Elefteria.
ta4i74 честита трета месечинка и от мен!
Относно гадните килограми- седят си 58 и не мърдат,родих около 68 кг. Аз като изляза на разходка почти не сядам, препускам като кон по 4-5 часа-хем маймуната да спинка, хем аз да топя сланини, но не, нестава. Не смея да се подложа на някоя диета да не ми спре млечния бар. Поне се успокоявам, че нямам никакви стрии.
Вчера ни биха втората двойна ваксина. Е няма такъв рев. Като излязох от кабинета съчувствени погледи ме гледаха от всички страни. Взех каката(тя е на 10 години) да ми помага и тя рева със сълзи, толкова и стана мъчно за сестра и. Та успокоявах и двете. Иначе бебкабеше неспокойна и мрънкаща до към 9 вечерта. Дадох калпол и слагах лепенки кул пач. После спинка сравнително спокойна.
Имахме и контролно теглене-200 грама за една седмица. Как става така, че за месец само 300 гр отчете кантара, а сега за седмица двеста, като не съм променила начина на хранене newsm78.

# 70
Ta4i74 Честита 3-та месечинка Simple Smile

Кръстева много сте готини. И ние вчера бяхме на разходка в мола и бяхме със столчето за кола и госпожицата беше много доволна че може да клюкарства  Laughing

А относно килограмите, забременях 59, отидох да раждам 72. 10 - ина дни след раждането вече си бях върнала килограмите - 59.  Simple Smile И за мое щастие нямам нито една стрия.  Grinning

# 71
  • София
Здравейте, мацки!

Flower Fairy, тая закуска и аз няма да я върна  newsm03.

duceto, аз пудра не слагам, ползвам само крем и то не на всяка смяна, за да диша кожата.
guerry, много интересно наблюдение това с кърмата, аз дори не съм сетила да следя. Като че ли няма промяна. Цикъл още нямам, но след 10-ина дни ще обърна внимание дали има влияние.
Кръстева, Много ти е джазов Мони Simple Smile За педиатърката - и аз това имам предвид, първо дете ми е и не знам кога какви упражнения да започвам. Пуфиса ги пробвах и не съм по-доволна отколкото от Памперс, но може би защото 3-ката ни е още малко голяма. Събирам обаче мнения за другите марки, така или иначе ще сменя Памперс по някое време.
k_balu, хич няма да я чакам педиатърката, като я гледам, не мисля, че ще дочакам активност от нейна страна. Моя колежка ми похвали тяхната нова докторка, така, че реших юни да сложим третите ваксини и да се местим.
Elefteria, блазе ти за спането. Гош нощем е на 3-часов режим, даже нощес едва изкара 2,5ч. Но се успокоявам, че все някога ще почне да яде на по-големи интервали  smile3521. А докторката я сменям като стой та гледай, хич не ме интересува, че била най-добрата в 7ма поликлиника и ми е на 5мин. пеша с количката.
sunny:*kiss, упражнението е следното: хващаш малката под мишничките така, че да виси във въздуха и с ръцете я вдигаш и спускаш до коленете си или някаква твърда повърхност, като я оставяш да "стъпи" за секунда-две. Тежестта на тялото й е в твоите ръце, не върху крачетата й! Но може би зависи от възрастта на бебето и за това не са ти казали да го правиш (видях, че сте с месец по-малки).
За килограмите - тръгнах от 54, в болницата влязох 68, сега съм 56,5. Много ми се услаждат обаче кроасани, препечени филийки, сладки неща, а пък никак ме няма в спортуването... За щастие минах метър със стриите, но коремът ми е леко пухкав. Ще изчакам още някой друг месец и ще пробвам с коремни преси, пък да видим колко ще издържа Simple Smile
ta4i74, честити 3 месеца Simple Smile

Айде болните по-бързо да се оправят

# 72
  • Варна
Ние днес бяхме на консултация , пропуснахме ваксина защото малкия е хремав . Предписа ни фенистил  , по 5 капки 3 -ти на ден  , май ще се окаже че имаме сенна хрема .Вече сме 7 кг , 63см голям мъж  Grinning спряхме BioBalansa , че ми направи разтройство ,, реших да пробвам и аз този пробиотик и познайте такива спазми получих че ми идеше да умра  Sick #Crazy Sick #Crazy горкото ми детенце имаше зверски колики , ревеше та се късаше   newsm45 , как не се усетих по рано не  smile3511 smile3514знам
[/за килограмитеb] забременях 63 кг  , отидох да раждам 85 кг , сега съм 70 кг и не мърдат .
Има ли други бебчета като нас , от известно време малкия суче около 5-6 мин. , чудя се дали се наяжда за толкова кратко време ,
Времето при нас е откачило , ту пече ту вали , добре че се разходихме рано рано

# 73
ta4i-честита месечинка!   love001
demetrija-благодаря за разяснението!  Hug
 Момичета,аз съм в тотален потрес по повод килограмите!!! Преди да забременея бях 62 кг.,по време на бременността качих 10 кг. и след болницата бях 65 кг,но днес като се премерих установих,че не само,че не слабея,ами и съм качила 2 кг. и съм 67!!!   #Crazy Покрай кърменето ми се е увеличил апетита-гледам да не се тъпча,ама не знам до къде ще я докарам!!! Ужас! Страх ме е да спазвам диети,че нали сме само на кърма-да не стане беля!  ooooh!

# 74
Много ми е болна темата с килограмите. Още си ходя с бременните дънки, друго не ми става. Вътря три чифта и не знам докога така. Не съм мръднала от изписването - 63 килограма съм сега и трябва да сваля още десет, за да съм както преди. Снимките от лято 2014 ще бъдат пръсти на крака, леко заровени в пясъка...
Докато кърмя не смятам да спортувам интензивно, но много бих искала да се върна към плуването и народните танци възможно най-скоро. ММ също е много активен, та трябва да видим как ще съчетам програмите с детето. Какво мислите за плуване бебе и мама? На каква възраст може най-рано? Разни техники за къпане за свикване с водата? От няколко дни проучвам въпроса. Аз на стари години се научих да плувам и сравнително скоро си преодолях страха от вода. Хич не ми се иска и бебка да е така, та ми се почва от рано.Wink
Друго - за първи път ползвам турски пампереси - бели прима, 3ка. Освен че миришат по-различно, друга разлика не откривам. Като цена май няма голяма разлика. Не пропускат големите бомби, няма обриви или подсичане.
За кърмещите, на които им намалява кърмата - ето този чай ми помага много:
http://bilki.bg/product/258/chay-za-karmachki-laktogonen-120gr.html
Дългите нощни/дневни паузи са мираж у нас. А и трябва да има винаги аниматор при бебка, иначе рев и мрънкане... Голяма принцеса е. Като майка си.Wink
Пожелавам на болничките бързо оздравяване и да вземе да се оправя това време вече, че много пари почнах да харча с пазаруване в интернет от това седене вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт