Топло слънце вече грее, ФЕВРУАРЧЕ сладко ни се смее!

• 22 005
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Добър вечер,мами:)

Флауър и ние днес правим годинка,хареса ми идеята ти,понеже и аз пазя теста му направих една снимка за спомен:))
Кръстева дано до утре Мони се оправи

за паспорта ние направихме преди месец.Отивате майката и бащата на детето заедно с дететето в съответното РПУ по постоянен адрес на майкта.Трябва да носите документ за постояен адрес на детето,той се издава от общината по постоянен адрес на майката.Там го снимат детето,таксата е 12-13 лв бавна поръчка за около месец.
Аз искам да ви попитам,май вече се обсъжда въпроса преди време,но понеже изтича срока за тази ваксина вие сложихте ли Ротарикс ваксината?

Лека вечер от нас!

# 646
  • Англия
Аз също вадих паспорт, единствено с акта за раждане. Бавна поръчка уж за месец, но стават по-бързо, е 10 лева, за 3 дни-20 лева, за един работен ден -50 лева. Отделно има такса за банков превод, ако не плащаш с карта.

# 647
  • NE
Ани Честита годинка и на вас. Hug
Анита Благодаря за информацията. Все се чудих каква е процедурата, но в случай че отскочим до Румъния.
Тачи Радвам се че ти харесва одеята с теста, както и на останалите мами. Ще се радвам да видим Бобо с тестчето си. Истината е че идеята е от една друга тема, където пиша.
Елефтерия Благодаря за идеята за слънцезащитен крем. Бях питала педи, но каза да държа без да мажа колкото може, но май ще се наложи че в количката стои вече без сенника.

# 648
  • София
добро утро момичета.
мойто слънциче започна да ми спи повече, да ми пропуска по едно нощно ядене , но за това пък аз не мога да спя  ooooh!. Ръцете много ми изтръпват и ме болят нощем и постоянно се будя и ставам за да раздвижа , но минава време докато се оправят и е една идилия, направо незнам какво да правя.
Днес ще питам ЛЛ, но се съмнявам да ми помогне. По скоро трябва да отида на друг лекар, но на какъв се чудя  newsm78.
Някой да има на идея какво да правя. Сигурна съм че това е от носенето на бебо, нали по цял ден се разнасяме на ръце, а вече сериозно си тежи.

Кръстева дано ви е поминало. За съжаление знам как да разхлабя детето, но не и да го затегна ако е с разтроиство и това ме притеснява и мен какво бих правила ако ми се случи. Пиши кажи как е Мони  Hug
И честито за обръщанията.

Елефтериа браво на вас  Simple Smile, наслаждавайте се на кърменето  Hug.

Тачи жив и здрав малък Калоян, нека много ги радва. Знам каква е радоста ви, ние също сме ин витро, но ние сме след 4 неуспешни опита.

Нели много сте сладки  Hug

хубав ден мамчета

# 649
Добро утро момичета  Hug
Днес съм рожденничка, навършвам 25 години почерпете се макар виртуално Hug

guerry  за лечебната хумана ми казаха, но днес ще се обадя на педито ни и ще ида да го види за всеки случай и да каже какво да му дам. Ще споделя резултата след това  Hug
На какъв лекар си ходила, може би трябва да посетиш невролог, аман от болежки вече  ooooh! дано да минава по-бързичко   Heart Eyes

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 08:15 от Кръстева

# 650
  • NE
Кръстева Честит рожден ден! Бъди жива и здрава, щастлива, обичана и ценена жена и невероятна майка.  bouquet
Скрит текст:
guerry Едно като се оправи, друго се разваля. Hug Според мен отиди на невролог, но може би ще те насочи и към ортопед, не знам. Колкото повече чакаш
ще боли повече ако е нерв. Confused

Ние от две вечери спим добре. Е, не е в кошарата през повечето време, но го оставям на спалнята и успявам да си отспа. Памперс вече не сменяме нощем. Надвечер прави една бомба и другото е пиш.

# 651
Добро утро  wavey wavey
 Кръстева,честит рожден ден,миличка!   bouquet Пожелавам ти здраве,много любов и повече време прекарано с любимите ти хора,много усмивки и запомнящи се моменти!Весел празник и целувки на Мони. Дано е по-добре вече  Hug
 Феичке,Гери,браво за спокойните и спящи бебенца .Гери ,дано не е нещо сериозно и бързо да ти минава,та да можеш и ти да поспиш Hug
Аз пък онзи ден се изтърсих от стола на компютъра (от простотията си да са въртя на него ) и сега цялата съм издрана и май нещо съм си излегнала рамото-едвам вдигам Бобче.  Tired
Памперс и аз вече не сменям нощем,за да се научи за по -натам,че нощта е само за спане и нищо друго.Ма да видим  Laughing

# 652
Здравейте и от мен, малко се позагубих, но гледам да ви прочитам,когато мога.
Тези дни предприехме и първото пътуване с бебчо. Понесе го добре, както и смяната на обстановката и срещата с много и различни хора. А очаквах, че ще има рев и нерви. Това ме кара да се замисля за лятна почивка на моренце Simple Smile Вие какво мислите по въпроса? А тези които вече са решили къде да идат как са избрали мястото, от какви съображения са водени? Аз си мисля, че би било добре, нещо от тип бунгало, което да е хем близичко до плажа, хем да няма много хора, за да не смущаваме почиващите.Ако някой се сеща за подобно място моля да сподели.
Кръстева Честит Рожден Ден и от мен! Здраве, щастие и много красиви мигове с любимите ти хора   bouquet
Връщам се да ви чета.
Пожелавам хубав ден и спокойни, спящи бебенца!

# 653
  • NE
mery_mery Страхотно такова място, което търсиш е Камчия до Варна. Там има малки селца от бунгала с всички условия и много бебета съм виждала да се водят там. Има едни финландски бунгала, които са на два етажа и между дърветата на пъстра сянка с достатъчно място между тях за да не си пречат почиващите, а плажа е ей там. Лошото е че трудно се намират свободни места и си трябва резервиране о време. Peace

# 654
Кръстева,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! да си жива и здрава и все така позитивна!  newsm51
тачи,честито бебе Калоян!  Hug
гери-иди при личния си лекар и той ще ти каже на какъв специалист да отидеш!  Peace Дано се оправиш бързо-аз съм имала проблемни с изтръпване и помага почивка и физиотерапия!При мен се оказа,че имам и шипове около врата и от там идва проблема-абе ужас!  ooooh!

# 655
Честит рожден ден на Кръстева newsm59  newsm38

Бъди здрава, щастлива, желана и обичана от всички около теб!

Гери, аз също бих те посъветвала да посетиш невролог. Изтръпването освен от нерв, не виждам от какво друго може да е Peace Макар че джи пи-то би трябвало да може да те насочи към специалист.

Нели 90, много сладка бебка Heart Eyes

За паспорта - вадихме на баткото, че с отбора ще имат лагер в Гърция и ни искаха само акт за раждане и личните карти на двамата родители, като там попълвате разни бланки и се подписвате. Таксата честно казано нямам спомен колко беше newsm78

Мери, за мен водещото за морето е хотела да ми е на плажа. И аз мислих за бунгала, но ако е лошо времето няма да има какво да правим в една стая, а в хотелите има фоайе и поне там може да се разхождаме, иначе трябва да я прикова за леглото. В хотел ми се струва някакси по-просторно при лошо време, но може и да се заблуждавам  Rolling Eyes

# 656
Елефтерия-забравих да ти кажа-много се радвам ,че пак ще се кърмите-пиши какво е положението!  Hug

# 657
Елефтерия-забравих да ти кажа-много се радвам ,че пак ще се кърмите-пиши какво е положението!  Hug

Благодаря Hug За сега всичко върви добре. Имах опасения, че няма да иска да засуче, но тя си засмука все едно никога не е спирала newsm44 Може би кърмата малко е намаляла и се храним през 2-2,5 часа, но надявам се да се регулират нещата. Иначе през нощта си направи 7 часа пауза, та поспах и аз. Някакси тя ми се струва по-спокойна. Не знам дали причината е във връщането на гърда, но е факт ooooh!

# 658
Здравейте,мами и бебчета:)
Честит рожден ден ,Кръстева  bouquet Да си здрава и ти и бебето ти,всичко останало се нарежда някакси HugА вече и от опит знам,както и останалите мами вероятно ще се съгласят,че когато на една майка детето е здраво и щастливо-това е достатъчно за нея:)
Елефтерия, честито завръщане в редиците на кърмещите HugДано да нямаш подобни проблеми в бъдеще.
Тачи,споделям радостта за бебето Калоян-да е жив и здрав!
Скрит текст:
Нашето бебе също е инвитро-благодарение на съдбата,докторите и много стриктното отношение към всичко ,свързано с темата-след първия опит имахме положителен тест. Ние чакахме 2 години за бебе,което всички казват не било дълъг период/все пак има доста хора,чакащи 10г ,някои и повече/.На моя мъж му откриха репродуктивен проблем,който не беше фатален,но аз се изнервих и не ми се чакаше повече.Все пак да правиш секс по ден и час не е работа Sad След трансфера едва устисках 9 дни и на десетия вече бях в лаболаторията за кръвен тест.Доктора ми каза да го направя след 11тия най-рано,но как се чака такова нещо,а и на 19ти юни моя мъж има рожден ден и си помислих,че един положителен резултат би бил най-хубавия подарък,който мога да му направя. Проверих си резултата он лайн и .......беше желаната стойност Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Та за това няма как да си направя снимка и аз с теста,но пък имам записи на дискове от всеки месец на бебето-от съвсем малко ембрионче до края-първата прозявка в корема на мама,първото лапване на ръчичката и т.н. Бременността ми беше кошмарна,няма да описвам подробно,че ще има да се оплаквам до утре.Само малко....3 престоя в болници,2та в патология на АГто, третия -в София след амниоцентеза.До там пътувах с линейка,тъй като повече от 30мин седнала не можех да стоя-болки от контракции и тн. 9мес на легло,12-17хапчета на ден,инжекци и прочие,до 6тия месец всичко беше на ръба-всяка нощ плачех и се молех да оцелее бебето,не подозирах,че мога да произведа такова количество сълзи.Исках само да избутам още един ден,още една седмица да мине,още един месец,всичко щях да изтърпя само да избутам до края.И така-най-после бебето се роди живо и здраво,благодаря на съдбата ,че ме дари с него и винаги ще съм благодарна на моя доктор,който с екипа си беше на разположение 24часа ,на който съм звъняла за най-малкото притеснение,дори и в 1.30 през нощта и си е вдигал телефона и ме  е изслушвал търпеливо/ако някой има познати,които искат да правят инвитро ще дам координати,при моя приятелка също имаше успех още след първото инвитро/ Хайде да не ви занимавам повече,че цял роман написах тук Hug
Да се похваля,мамчета-моята принцеса вчера за Трети път се изака без клизма или лактолоза bowuu Sunglasses Голям успех! Дано все така да я караме:) Най-после си купих сенник за количка,малко е скъп ,ама не ми се обикаляше в жегата,нямам търпение днес следобяда да го пробваме.
Нели 90-бебката ти е голяма сладурана,да е жива и здрава Heart Eyes
На обръщащите се бебета -честито и малко им завиждаме,ние още сме назад в това отношение
Хайде лек ден и спокоен за всички  bouquet   

# 659
Честит рожден ден, Кръстева!!! Simple Smile
Бреееееййй, голяма жега... От вчера излизаме сутрин от 8 до 10, и после чак в 4 на дебела сянка в двора.
Утре уж ще ми инсталират комарниците, най-накрая... Ама гледам нещо у нас се заселват мравки и всякакви други дребосъци, характерни за къща през летния сезон. Към средата на юли смятаме да ходим с бебо на гости на моите родители, та тогава ММ ще напръска хубаво с препарати и т.н... Дотогава обаче??? Ще пробвам червен пипер за мравките да видим дали ще подейства .
Момичета, след месец и половина ни предстои захранване и на нас, ако всичко върви по план Simple Smile та понеже искам аз да си приготвям пюрета и манджи ММ се разглежда за варианти за намиране на био продукти, тогава когато майка ми няма готова продукция, и откри една много интересна услуга... Доставка на био продукти по домовете... Има възможност за зеленчукова, плодова или смесена кошница... Продукцията е прясна от три еко ферми... Направили сме пробна регистрация за един месец да ни доставят... Очаквам първата кошница и ще споделя как е Simple Smile
И в края, един въпрос... Нокътлетата на крачетата на бебо по същия начин като на ръчичките ли се режат... Малко тъпо питане, ама за всеки случай.. Да не взема да сгафя... Хаха. Хайде, весел ден и дебела или в краен случай шарена сянка . Целувки на сладките бебчовци!

Общи условия

Активация на акаунт