Яхнали метли, фу4им по немските земи! 185-та НЕМСКА тема

• 62 004
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Фашинг е немския празник, в който се костюмира младо и старо.
Хелоуин не се празнува особено много. Е, в квартали с повече дечурлига има обикаляне по къщите и събиране на лакомства, но определено не е от най-уважаваните празници и доста хора изобщо не си правят труда да отварят или да се подготвят.

# 646
Да за Фашинг знам. Но незнам кога е. Има ли точна дата или варира? Помня, че май е през февруари, но незнам. Иначе за Хелуин се учудвам, защото тук навсякъде се продават тикви. Магазините имат специални щандове за костюми и хелуински украси. Аз самата не устоят и си купих една хелуинска тиква фенер Blush , която стана и повод за разговора с моят хазяйн. Наиситна жалко ако не го празнуват. Децата много му се радват. Разкажете за Фашинг. Как се отбелязва при вас? Simple Smile

# 647
Fiolio, Хелоуин наистина не е някакъв официален празник тук, но въпреки това е много вероятно на вратата ти да позвънят костюмирани дечица очакващи лакомства, така че най-добре си приготви такива. В нашето семейство харесваме всякакви поводи за празници, така че купуваме огромна тиква и моите момчета прекарват цял един следобед в рисуване, изрязване и издълбаване на хелоуинска тиква. На самия празник слагаме в нея запалена свещ, мъжът ми и синът ми си слагат страшни маски /малчо има и костюм/ и минават през всички наши познати, за да ги изплашат и да получат лакомства. Аз оставам в къщи, за да давам лакомства на децата, които идват у нас. В края на вечерта всички сме щастливи и доволни, а очите на детето ми греят от радост, така че за нищо на света не бихме пропуснали Хелоуин.

А Фашинга при нас досега поне не е бил нищо особено - децата отиват в градината костюмирани, където играят, танцуват и хапват от пищна трапеза подготвена от майките. Имаме и по-голям карнавал организиран от спортната федерация в градчето. Той се провежда в огромно хале, където за децата има организирани игри, а за родителите се продават храни и напитки. Всички деца са костюмирани, част от родителите също, но някакси липсва празнична атмосфера. Обаче ние живеем в малко градче. Вероятно в големите градове Фашингът се празнува по по-пищен и празничен начин.

А аз имам един "училищен" въпрос - синът ми е болен - не чак толкова, че да не ходи на училище, но все пак мисля че не е добре тази седмица да ходи на плуване. Възможно ли е това и как трябва да го уредя?

# 648
Мама ени,, ние пишем извинителна бележка задължително. Ако е само за един ден или само веднъж  пишем ние. Ако е за повече трябва от доктора. Задължително обаче детето присъства. Искат да е или с бански или с тениска и къси гащи .
И аз с въпрос. Купували ли сте туристически раници на децата си. Ако сте от коя фирма сте доволни. Големината също ми е важна.

# 649
  • На точното място
Здравейте момичета. Имам проблем със канала в кухнята, изведнъж реши да се позапуши. В България бях доволна от Мистър мускул гел, но ако има нещо по добро моля да ми препоръчате. Цял ден разглобявам чистя и сглобявам сифона под мивката, но проблема е надолу по тръбата. Естествено случи се точно когато няма от къде да купя препарат днес. Пробвах с наличното- сода и оцет, но помогна само малко...

# 650
hora, kude se e skril KREDOR??

de desto
, vij utre v dm za po-markov gel, ne dm-marka. dano pomogne.

v kraen slu4aj ste zvunish na hazqina da mu kajesh i toj ili ti ste zvunite na firma za otpushvane. Bi trqbvalo haazqina da go poeme, ako nqma po-individualno sporazumenie. vij v dogovora. no dano ne se stiga do tam.

uspeh utre!

ps sorry za latinicata  Embarassed

# 651
  • На точното място
Благодаря ти, Ида, дано не се стига до звънене. До нас точно има Реве и Едека най-близо, но все още не съм се ориентирала в тукашните марки и за това питам за конкретни препарати.

# 652
  • На зелено
de-desto, ползвали сме за кухня и за душ-кабина, точно ДМ марка /черна висока пластмасова бутилка с червена капачка; не мога да открия снимка/. При нас свърши работа. Успех  Peace

# 653
  • Чукарландия
Здравейте, момичета! Моля, да ми препоръчате добър адвокат по фамилно право в Лудвигсхафен или Манхайм. След като подадохме всички изискуеми документи във Фамилиен касе, след сто хиляди въртела, сега ни изпратиха писмо с отказ... Просто се чудят за какво да се хванат и да откажат. И т.к. съпругът ми не знае немски, смятам, че най-добре е да се посъветваме с адвокат, който може да ни насочи оттук нататък какво да правим.  Praynig Praynig Praynig

# 654
  • На точното място
Rovanemi, благодаря ти, но при нас препарата не помогна изобщо, даже влоши нещата. Оказа се ,че замърсяването в канала е доста сериозно и след като препарата/мр.Мускул/ разтвори леките замърсявания всичко се е натрупало и направи по сериозна тапа. Добре, че хазяите дойдоха веднага с нужната техника и след час борба и много кофи неприятна вода всичко свърши благополучно. Беше доста неприятно преживяване за добре дошли, но поне разбрах че съм случила на хазяи  Simple Smile

# 655
 Момичета,вече е сигурно и решено.До два месеца сме в ДЕ.Моля ви,имам много въпроси.1Чета много и навсякъде,но никъде информацията не е систематизирана и вече,ще ми гръмне главата.Започваме интензивни курсове тук.Надявам се да вземем А1 ,а после там да продължим с интеграционни курсове.Може ли някой да ми обясни като на малоумник каква е последователността от действия ,които трябва да предприема ,за да се запиша на такъв.Друго-да се записвам ли на борса,при положение,че съм мама на дете на 1,3 месеца? Някои казват,че курсовете ,ще са безплатни,някои казват,че няма смисъл....Кое последно? А това,което най-много ме вълнува е адресната регистрация.Такааа...без банкова сметка -няма квартира,без адресна регистрация-няма банкова сметка.Как по-точно ще се случат нещата,това е въртележка.Знам,че хазяите там искали да им се доказват доходи,трудови договори и т.н.Е как да стане като сме новодошли? Как хората,които тепърва пристигат в Германия си наемат квартира?Освен това пък работодателите искали адресна регистрация,за да сключат договор.Тъмна Индия,страхотно е объркано и завъртяно.Моля,дайте ми съвети по тези въпроси,пък после още ще питам.

# 656
Момичета,вече е сигурно и решено.До два месеца сме в ДЕ.
Ами честито и късмет  Hug
 А това,което най-много ме вълнува е адресната регистрация.Такааа...без банкова сметка -няма квартира,без адресна регистрация-няма банкова сметка.Как по-точно ще се случат нещата,това е въртележка.Знам,че хазяите там искали да им се доказват доходи,трудови договори и т.н.Е как да стане като сме новодошли? Как хората,които тепърва пристигат в Германия си наемат квартира?Освен това пък работодателите искали адресна регистрация,за да сключат договор.Тъмна Индия,страхотно е объркано и завъртяно.Моля,дайте ми съвети по тези въпроси,пък после още ще питам.

Така е за съжаление Cry
Мнооооооооого омагьосан кръг. И аз минах през това. Варианти има- първо се регистрира  само единия при познати, започва работа, изгражда си банково досие и тогава си наемате подходящята квартира и се регистрирате всички.
Второ- пробвате да си наемете квартира с убийствена комисионна от БГ и без да ви искат доходи назад.

Само с това мога да ти помогна, но аз съм тук от скоро и не претиндирам, че съм права  Hug

# 657
  • Germany
За реда при регистрация не мога да помогна, защото имахме осигурен човек от фирмата на мъжът ми, който ни помогна с документацията. Като цяло, без да работи поне единият от двамата е почти невъзможно да се наеме квартира... Хазяйте искат копие от договора за да видят какви са ви доходите и дали ще можете да си плащате наема. За курсовете - предполагам питаш за интеграционните курсове по немски. Не е нужно да се записваш на борсата за да можеш да се включиш към такъв курс. Доколкото знам си плащаш курса и след като си вземеш изпита за съответното ниво ти връщат парите. Хубаво е да си легализирате дипломите /ако имате такива/, за да може като напреднете с езика да кандитаствате за професионални курсове по специалността към бюрото по труда.

# 658
  • Germany
celevra, честито!  bouquet Ние с ММ дойдохме заедно - той като търсещ работа, а аз започнах в немски университет. Първата ни квартира беше към фирма, предлагаща апартаменти, нямаше комисионна, но беше ужасна. Така или иначе, обаче, аз съм студентка и поискаха само да знаят дали родителите ми ще ме осигуряват финансово. Казах да и това беше. Според мен не навсякъде ще искат баново извлечение, така че пробвайте първо така. Ако не стане, може единият да се регистрира, както е предложила  stefiss_1978, а после и останалите. Peace Успех!

Moni, може ли да споделиш малко повече за тези професионални курсове по специалността към бюрото по труда? Rolling Eyes

# 659
 Ами те ако ме подложат на разпит ,аз всичко мога да им кажа.Въпросът е този трудов договор ,който изискват,за да видят доходите.Но предполагам,че и там има вратички.Не е възможно новопристигналите да живеят с месеци по хотели,за да могат да си вземат квартира.Не вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт