Договор с куриер или логистична платформа какво ползвате?

• 1 057
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,

Изчетох темите за Спиди и Еконт, разрових и за актуални коментари свързани с Интерлогистика, Български пощи и Sameday и тотално се обърках.

Ясно е, че най-добър куриер няма. Или получаваш цена или качество или нито едното. И за това се разтърсих за платформи които предлагат достъп до повече куриери като sendclound, но национално и намерих ecolet. Някой тествал ли ги е вече?
Питам 1во зарди това, че си мисля, че мога първо да тествам куриерите преди да избера с кой да подиша, 2ро защото не мога да разбера "отстъпката" която получих от Спиди и как се формира, 3то - 1000 лева оборот дали ще направя на Еконт първите 2-3 месеца - надали.
Спиди ми заявиха 5% отстъпка и цена от 3,09 без ДДС и такси от офис до офис, но като се логна в личния ми акоунт на Спиди и виждам 3,08 ... Мой приятел с 300 пратки на месец има 2,98. Мисълта ми е, уж 30% от Спиди можеш да получиш ама за колко пратки на месец и на всички услуги или само на определени? Търговския представител тактично 2 пъти отбягна въпроса и не ми отговори. На Еконт е ясно, 10 бона и 30% от следващия месец. Ама до тия 10 000 що вода ще изтече.
Sameday ми хвърлиха оферта 5 лева адрес-адрес, но работят само с фирми и не мога да видя колко % би било това.
Някой да има опит с тях?
Писах на български пощи... вече месец време чакам някакви цени...

Предварително се извихявам ако темата вече е обсъждана!

# 1
И защо ти е да подписваш договор? Само фирми с търговска дейност го правят.
Имаш много пратки ли? Какъв размер са? Чудя се, защо някой без фирма би имал толкова много пратки...
За триста пратки цена< с -10ст. е сума от 30 лева, има ли смисъл въобще да губиш време да го мислиш.

# 2
И защо ти е да подписваш договор? Само фирми с търговска дейност го правят.
Имаш много пратки ли? Какъв размер са? Чудя се, защо някой без фирма би имал толкова много пратки...
За триста пратки цена< с -10ст. е сума от 30 лева, има ли смисъл въобще да губиш време да го мислиш.

Мъжът ми има фирма в Румъния. Там работим с платформите. С тях нужда от договор няма или борба за отстъпки всеки месец. Просто се регистрираш и това е. В България както казах намерих една и за това търсех малко повече информация от хора които вече са на пазара и може би имат опит. Или поне информация за какъв обем е необходим за различните прагове отстъпка при куриерите, които не са обявили това.

По различни уебсайтове виждам цени от 3,50 до 5 лева с ДДС за доставка и от каквото чета по темите тук излиза, че не са реални, едва ли не. А приятелят ми с фирмата и 300 на месец има, както уточнихте 10 ст.
Дори да кажем, че се налага в началото да се разделя доставката, то все пак ще е добре да знам горе-долу до какъв обем ще се налага, за да предвидя този разход като % в бюджета.

# 3
Ако сте фирма е различно.  За малките пратки се договорихме с ТНТ, сега Федекс, на много добри тарифи, с голяма отстъпка. Условията бяха перфектни, цените по-добри от тези на Спиди и Еконт, качеството в пъти над тях и много удобни за работа. Поръчки за секунди онлайн, свестни куриери, бързи и надеждни доставки. Свържете се с техен търговец, кажете им очакван, но не гарантиран, оборот 3000+лв. Това обаче за БГ фирма. Навън тарифите най-вероятно са различни. От тук не биха преговаряли с чужда фирма.
Зависи какви са ви пратките, дали са куриерски, или 30+ кг, има и много други опции. Но за БГ фирми.

# 4
Ако сте фирма е различно.  За малките пратки се договорихме с ТНТ, сега Федекс, на много добри тарифи, с голяма отстъпка. Условията бяха перфектни, цените по-добри от тези на Спиди и Еконт, качеството в пъти над тях и много удобни за работа. Поръчки за секунди онлайн, свестни куриери, бързи и надеждни доставки. Свържете се с техен търговец, кажете им очакван, но не гарантиран, оборот 3000+лв. Това обаче за БГ фирма. Навън тарифите най-вероятно са различни. От тук не биха преговаряли с чужда фирма.
Зависи какви са ви пратките, дали са куриерски, или 30+ кг, има и много други опции. Но за БГ фирми.

Благодаря много за информацията. Беше доста полезна!

Общи условия

Активация на акаунт