Изчетох темите за Спиди и Еконт, разрових и за актуални коментари свързани с Интерлогистика, Български пощи и Sameday и тотално се обърках.
Ясно е, че най-добър куриер няма. Или получаваш цена или качество или нито едното. И за това се разтърсих за платформи които предлагат достъп до повече куриери като sendclound, но национално и намерих ecolet. Някой тествал ли ги е вече?
Питам 1во зарди това, че си мисля, че мога първо да тествам куриерите преди да избера с кой да подиша, 2ро защото не мога да разбера "отстъпката" която получих от Спиди и как се формира, 3то - 1000 лева оборот дали ще направя на Еконт първите 2-3 месеца - надали.
Спиди ми заявиха 5% отстъпка и цена от 3,09 без ДДС и такси от офис до офис, но като се логна в личния ми акоунт на Спиди и виждам 3,08 ... Мой приятел с 300 пратки на месец има 2,98. Мисълта ми е, уж 30% от Спиди можеш да получиш ама за колко пратки на месец и на всички услуги или само на определени? Търговския представител тактично 2 пъти отбягна въпроса и не ми отговори. На Еконт е ясно, 10 бона и 30% от следващия месец. Ама до тия 10 000 що вода ще изтече.
Sameday ми хвърлиха оферта 5 лева адрес-адрес, но работят само с фирми и не мога да видя колко % би било това.
Някой да има опит с тях?
Писах на български пощи... вече месец време чакам някакви цени...
Предварително се извихявам ако темата вече е обсъждана!