Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 3

• 180 431
  • 786
  •   1
Отговори
# 210
  • в огледалото на живота
Аз го купих от един градински център по озеленяване,но във всеки аграрен магазин може да се открие.Цената е около 2лв.
Прахчето се разрежда в 10л.вода.Ползвах само половината.Пръска се обилно върху цветята и след седмица отново.Аз обаче третирах 2 пъти седмично  Peace
Ето  розичките като напъпили:

Ако пък имаш други въпроси за цветята,заповядай в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=783581.0
 Hug

Последна редакция: ср, 18 юни 2014, 07:52 от devi4ca

# 211
Благодаря ти, а то Маспилан ли се чете  Embarassed

# 212
  • в огледалото на живота
Мопсилан...като породата кученца Мопс.. Peace

# 213
 Laughing wavey Благодаря

# 214
  • Fort Worth, TX
За да не се стига да ги нападат въшки и други гадини се пръска превантивно.В случай , че има много пръскайте 2 дни след първото пръскане.От там на сетне през 2 седмици за превенция.

# 215

Не, МоСпилан е препаратът. Може и от мопс, ама с разменени последните две букви. Laughing  bouquet

# 216
  • в огледалото на живота

Не, МоСпилан е препаратът. Може и от мопс, ама с разменени последните две букви. Laughing  bouquet
Така така...и аз съм една...в бързината вместо да помогна,обърках момичето... Embarassed
Добре поне,че снимка на препарата сложих..
Лабрекс,от мен голямо  Hug

# 217
  • София
Захир, коя фирма ползвахте за покриването? И ние сме с огромна тераса, открита, около 50 квадрата е, но разбира се няма как да я покрием цялата. Иска ми се една част минимум, но не можем да си харесаме с какво точно. Гледахме от алуминиевите перголи, които са удобни, харесват ни, но цената е висока....и ако може снимчица на самият навес, да видя как изглежда така терасата. Мерси  bouquet

И нашата тераса беше открита цялата. Мислихме доста какво да изберем, понеже на мен повечето не ми харесват. Вайках се тука из форума...То и това не ми е точно мечтата, ама става. Спряхме се на поли карбонат, ама не от този, с улейчетата вътре (блажени са невежите, ама наистина не знам как се казва), а на този гладкия. По-скъпо излиза, но ми харесва, като стъкло е.

Много съм доволна от фирмата. Мъжа ми я намери, правили са покрив на негов колега, беше много доволен и ги препоръча на нас. Мога да питам за контакти. Терасата ни е над 7 кв.м, и понеже конструкцията доста високо е хваната, и излиза отстрани, площта стана почти 10 кв.м. 1800 лв. ни излезе всичко.  Не знам дали пази сянка, вчера го монтирахме. Ако не е достатъчна си мислехме да сложим тентичка с макари под навеса и при необходимост да я отваряме.

# 218
  • София
Здравейте, момичета   bouquet Чета ви и се кефя на прекрасните ви тераси доста време!
Най-сетне дойде ред и на една от нашите - стандартна тераса в блок ЕПК, 2,75х1 м, плачеща за ремонт, който ще бъде козметичен, с подръчни средства и собствен труд  Simple Smile

Ето в този вид беше допреди 3 дни, сега е по-зле  Laughing
Има две тела на климатици, а боклуците, които се виждат, трябва да влязат в някакъв шкаф/рафт с максимално допустима височина. Тръбите са предпазни, махаме ги, слагаме едната над парапета.

Иначе с мебелите съм готова още от преди месец  Wink 
 А ето ни и гледката

# 219
 sofyia Heart Eyes Гледката е прекрасна! Сигурна съм, че след ремонта тераската ще е приказна!!!
Аз съм много щастлива от снощната си придобивка- от една спирка в Младост, до Окръжна болница си взех  прекрасни неща, за които мечтая от доста време. Искам да си направя билкова градинка, силно казано градинка, предвид факта, че ще се помещава на терасата, но това са дребни подробности пред моя ентусиазъм, та сдобих се с два вида лавандула- едната като храстче, другата с цветове, уж гони комарите,

мента

и прекрасно храстче босилек.

Днес мога да взема и още нещо, имаше розмарин и лимонена трева  Heart Eyes

# 220
Момичета да ви покажа какви красоти има тук : http://nicety.livejournal.com/tag/%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%8B Има страхотни идеи

# 221
  • София
Захир, кажи от коя спирка (къде точно)ги взе тези неща, да ходя и аз!
Унищожих си ментата (без да искам я полях с джин...), както и босилека и сега си купих нов, но ми е много дребен и малко, а песто щях да правя... Simple Smile

# 222
  • София
Захир,  страхотно е това с подправките! А босилека е огромна туфа, сега ли го взе? Аз все се каня да си направя една колекция, магданоз и копър съм си отглеждала от семена.
Имате ли опит, дали се развиват добре тези готовите растения, или от  семена да пробвам и други?

# 223
  • София
Поне при мен са ок, имам мента, босилек и розмарин.
Тоест, имах.
Но си бяха добре, преди да ги унищожа =)

# 224
  bouquet Радвам се, че ви харесват, вчера ги присадих в нови саксийки. Босилека си беше така голяма туфа, като малко, сладко и кръгло храстче  Heart Eyes Аз обожавам босилек, преди живяхме в къща и миналата година бях направила плантация..сега фризера е пълен с босилек, но не е същото като пресния. Спирката е Окръжна болница, срещу The mall, но посока центъра. Магазинчето се пада в локалното на Окръжна болница. То е едно малко магазинче за зеленчуци и цветя и саксийките са изкарани отвън и са подредени...просто неверояни са  Heart Eyes С Гоогле Мапс направих снимка, надявам се да се ориентирате.

Общи условия

Активация на акаунт