Мами в Италия 2

• 22 865
  • 256
  •   1
Отговори
# 150
mersi za xubavite pozelania.Napravo uzas sinami e bolen ot dva dena pri nas ima nqkakav virus (intestinale) :thinking:dali go napisax pravilno. Koga e praznika na tatkoto 4e sam zabravila.Kakvo uzasno vreme e dneska koga 6te se stopli Whistling

# 151
здравейте момичета,
венеса съжалявам за детенце , че е болно... и то точно сега с Леа налице...
внимавайте и се лекувайте! Ти как се чустваш? помага ли ти някой?

Тук вчера бяхме с Дамиано в Икеа - страхотно беше. Аз мечтая за тоя магазин от години. Но останах без крака от ходене цял ден.
Имаше и евтинки неща, хубавки - ние нямаме много нужди явно, та  купихме само някви малки джвъчки за кухнята, а дамиано си купи едно бюрце за компютър, че ще го премествам от там, където се е наместил сега...
като излизахме, той даже ми каза ' е, аз очаквах много повече да похарчим', а аз ' ми айде , връщаме се')))) Но сме големи задръстеняци, защото никакви размери не взехме нито за масичката, която  я искаме,нито нищо, така, че пак ще ходим!) освен това като купихме едно такова бинарио за кухнята и забравихме да купим болтчета, а вътре няма. къде гледа тоя моя мъж....

Приятен и успешен ден желая на всички!

Деси, дойде ли ти сърце на място???

# 152
  • малкия йеросалим
здравейте италянски мами.аз съм bg мама но силно ме интерисуват някой неща свързани с италия.три пъти съм била в италия по за три месеца да поработвам.трябваше и миналото лято пак да идвам но забременях и всичко се обърка.по принцип бях при родителите ми който са в едно градче под салерно.работех на полето и бях много доволна.та имам две въпросчета.родителите ми са в италия от близо 4години.досега бяха нелегано но преди 1седмица тяхния шеф им е пуснал пермесо.казал им е че трябва след 2месеца да си дойдат до тук да си го вземат.аз досега не съм чувала за такова чудо.проблема е че татко не си е идвал от 4години и ако мине границата ще му вземат паспорта  защото има заведено дело срещу него.та въпросами е наистина ли трябва да си идват до тук или има и друг начин да си вземат пермесото?другият ми въпрос е кога мога да пътувам до италия с малката беба и от каде е най пряко?чух че от гърция и после с ферибота до бари било на удачно newsm78

# 153
та имам две въпросчета.родителите ми са в италия от близо 4години.досега бяха нелегано но преди 1седмица тяхния шеф им е пуснал пермесо.казал им е че трябва след 2месеца да си дойдат до тук да си го вземат.аз досега не съм чувала за такова чудо.
въпросами е наистина ли трябва да си идват до тук или има и друг начин да си вземат пермесото?другият ми въпрос е кога мога да пътувам до италия с малката беба и от каде е най пряко?чух че от гърция и после с ферибота до бари било на удачно newsm78

Ako прочетеш темата по-назад ще намериш обясненията на режима за работа тук.
 Доколкото разбирам работодателя на родителите ти е пуснал искане за работна виза,дали ще я одобрят е друг въпрос,защото подадените молби надвишават 4 пъти броя на реалните места.
  Дай боже да имат късмет!
  Понеже не се касае за санатория,а за редовни годишни квоти се налага родителите ти,когато излезне нула остата за работа да се явят в Италианското посолство в БГ,за да получат работна виза и като се върнат тук да подадат документи за пермесо.Такъв е закона.
  А за пътуването до Италия ,имайки предвид къде отиваш ,най-пряко е през Гърция.
  Успех!

Simple Smile

# 154
# 155
Цитат
а дойде ли вече празника на бащата,нали и ние сме родители тази година вече,ще се наложи и аз да мисля  Thinking

Празника на бащата е на 19 март- San Giuseppe .

Ето какво намерих за историята му  http://www.amando.it/festa-del-papa/storia-san-giuseppe.htm

Аз пазарувах за свекъра ... newsm78 мислих,гледах ....и накрая му купих една риза,дано му хареса.

# 156

Тук вчера бяхме с Дамиано в Икеа - страхотно беше. Аз мечтая за тоя магазин от години. Но останах без крака от ходене цял ден.

И аз го харесвам този магазин,обаче в последно време не можем да се спогодим с моя мъж.Понеже лятото ще се пренасяме в нов апартамент и обикаляме за обзавеждане,той изобщо не харесва мебелите в Икеа..."трябвало не знам каква си фирма...","качеството си имало цена.."  направо не можем да се разберем,обяснявах му,че не искам мебели,които струват цяло състояние и да ми седят половин век,предпочитам да имам възможността да променям обстановката у дома,когато имам желание...за съжаление обаче и цялата рода мисли като него.. Shocked

# 157
Лени, сърцето ще си дойде на мястото довечера! Много е тъжно да си лягаш сам вечер. Не мисля, че някога ще свикна, но надявам се да не ми се налага никога. Ири, не беше само за една вечер, Валтер замина в неделя вечерта и се връща днес, т.е. 4 дни. А за романтичната вечер довечера - ми няма да стане, баба му днес навършва 90 години и родата ще й прави феста-изненада в един ресторант, та ще трябва да ходим.
Калинче, кога се връщате?
Ванеса, дано малкия бързо се оправи и не зарази някой друг! Ти имаш ли кой да ти помага, че не е лесно с болно дете и новородено бебе!
Мама Мони, вярно е, че родителите ти трябва да си вземат документите от България. Мисля че в посолството на Италия ще ти дадат най-точна информация. Може и да е възможно някой с пълномощно от тяхно име да може да ги вземе, ама трябва да се пита.
Колкото до влизането в Италия през Гърция, съветвам те да прочетеш форума на www.bulgaria-italia.com, аз лично не бих те посъветвала да взимаш ферибот от Игуменица, защото пътя до там след Солун има участък от около 300 кч планински път с много завои и тирове по пътя, опасен е и бавен. Има и друг вариант, ферибот от мисля че Патрасо, което е много надолу, след Атина, но по магистрала и може и по-бързо да стигнеш, отколкото до Игуменица.

# 158
Джорджия, аз разсъждавам като теб,
няма по-досадно нещо от 'секции' , които са цял живот в хола ти
за мебелите не знам дали са качествени и тн, има доста неща, които на външен вид ми харесаха.
а за кухня разни купички, чинийки и тн джвъчки са ми просто любими,
както и възглавнички, покривчици и тн 'атмосферни' , както ги наричам.
според мен , ако човек има план какво иска  и как да изглежда , голям шанс има в Икеа да направи чудеса с пространствата у дома си.
а най-големия кеф е, ако имаш парите, белите стени и фантазията да правиш нещата, както ти харесват.

bouquet

# 159
Е, Десита ние сега дойдохме,но и ремонта е в пълна сила,така 4е ще почакаме да свършат и май ще си откараме до Великден,от което мам е много щастлива!
Ванеса,оправяйте се скоро;)
Относно работните визи....доколкото съм чувала трябва да се вземе от външно министерство(ако не се отнася до квотите),но на мен лично не ми се е налагало,но един познат идва да си я вземе до София!
А как се пътува с малко бебе и автобус например???
До после  Flutter

# 160
Калинче, ми знаеш ли колко е дълъг пътя с автобус?!? Истинско мъчение би било да пътуваш с бебе, а и не знам дали изобщо ще ти дадат билет. Нито има къде да го преповиеш или измиеш, то ако ревне на останалите пътници ще им  Twisted Evil #Cussing out , спира се на разни капанчета, дето на кой ще оставиш бебко за да идеш до тоалетна? Абсолютна лудост би било според мен. Аз един път пътувах, и то без бебе, и не бих повторила!

# 161
..знаеш ли колко е дълъг пътя с автобус?!? Истинско мъчение би било да пътуваш с бебе, а и не знам дали изобщо ще ти дадат билет.

И аз за това си мислех,но не исках да я отчайвам,освен това и гърците каквито са заядливи не знам как биха реагирали на майка с бебе...носи ни се славата ,че български майки продават децата си.. Shocked

# 162
  • малкия йеросалим
благодаря на всички мами италяни за информацията.а за бебо ще изчакам да порасне малко  тогава ще му мисля пак.исками се да пътуваме със самолет но знам че е доста по скъпо от автобусните билети.случаино някой да има сайт на италянското посолство но на български.или да ми кажете как да направим пълномощно за да ги взема аз от тук?съжалявам за глупавите въпроси но само тук ми откликнахте/за което много благодаря/,а тази информация ми е много нужна.

# 163
 Това е сайта на италианското посолство

http://www.ambsofia.esteri.it/Ambasciata_Sofia

Обади се там и питай,но не ми се вярва да може друг да вземе визите,защото трябва да се сложат в паспорта и след влизане в Италия с копие от печата за вход на границата си вадиш пермесото.

# 164
няма по-досадно нещо от 'секции' , които са цял живот в хола ти
за мебелите не знам дали са качествени и тн, има доста неща, които на външен вид ми харесаха.

Абсолютно си права..за качеството аз лично не се съмнявам,защото имам приятели,които се занимават с производство на мебели в Бг и знам че в крайна сметка е почти едно и също...плащаш повече за марката...лично мен хич не ми пука ,че кухнята ми ще е на "еди кой си" интересува ме да е практична ,модерна и да отговаря на стила на жилището...но не можем да намерим общ език по този повод с мъжа ми...това е  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт