От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 13

• 65 672
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
Да, същата работа е и с пратките от УК. Не знам защо им е такава политиката. И аз в началото си мислех, че е без значение курсът, но се оказа друго.

# 91
Не знам кога са си променили условията,но със сигурност това преди не е било така.
Задържала съм пратка от едната държава,за да бъде обединена с пратка от другата.

Няма как да ме лъжат,след като съм откровено изненадана да го чуя.Прерових си имейлите и намерих потвърждение.

Вашия ID номер е - ....., Имате ПРАТКА от UK, РАЗДАВАНЕ КУРС 269, с баркод 3249700, имате 3 пратка/и с номер 803, с тегло 2кг., Дължима сума 6.60  лв. пратка от DE
kf918586197gb
1088346
/ от K.268/от склад изчакване/ном. 1520/1кг./1бр.п./2.2лв. /пратка от DE /eBay пратка от DE
kf918586197gb
1088346
/ от K.268/от склад изчакване/ном. 1520/1кг./1бр.п./2.2лв. /пратка от DE /eBay , начин на доставка в BG - Спиди офис. Моля прочетете по-надолу в този e-mail подробности за раздаването.

Искам да ги сменя.Има ли фирма,която превозва и от UK,и от DE,задържайки и обединявайки пратки?

От провинцията съм и допълнително плащам куриер Спиди,затова съм ядосана.Откровено ме лъжат,знам каква е била практиката им,защото години наред съм ползвала само тях.

Ще Ви бъда благодарна за препоръки наистина!

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 14:42 от ОРИДЕЛ

# 92
Освен Габко, друг не знам да задържа пратки.
Нали е евтино със Спиди  Whistling

# 93
  • Sofia
Искам да ги сменя.Има ли фирма,която превозва и от UK,и от DE,задържайки и обединявайки пратки?

За съжаление, и аз мисля, че другите превозвачи изобщо не се и занимават със задържане на пратки. Confused Камо ли, въпросната фирма да прави доставки и от UK, и от DE.

# 94
И каква ви е сметката от това задържане на пратки?
Каква е таксата на Спиди? Ясно, че таксата на Габко е на килограм и дали ще платиш на два пъти или веднъж една и съща сума, е без значение.

# 95
  • Русе
Каква е таксата на Спиди? Ясно, че таксата на Габко е на килограм и дали ще платиш на два пъти или веднъж една и съща сума, е без значение.

Например за Русе, за да си вземеш пратка от офиса им, за всеки един пакет, независимо от килограмите, се заплаща допълнителна такса от 2 лв. Което значи, че ако днес очаквам пратка и след една седмица още една - мога да ги обединя и да си спестя плащането на двойна такса и да мина само с една. Същото важи и за Еконта и Спиди - спестяваш си една доставка.
Аз лично се отказах да ги обединявам, защото не ми се се чака по цяла седмица и повече. Но може би ако се налагаше да ми препращат нещата с куриерска фирма  щях да се замисля дали да не го правя.

# 96
Много ясно, че ако имаш пратки в 2 последователни курса и не са ти спешни ще искаш да си ги обединиш! На който му се плащат 2 пъти разходи на Спиди (Еконт) да не го прави!

Жалко, че не става през курс, примерно, че дължиш такса на Габко  Peace

Каква е таксата на Спиди?

Каквато и да е тя, все пак е такса и ако може да се избегне - що да не  ooooh!

# 97
  • Сливен
Преди известно време Гъбите ми бяха отговорили точно така, че задържана пратка от Г-я може да се получи само със следващ курс от Г-я. Но на практика ми я пратиха /аз не чаках вече нищо от немско/ със следващия курс от английско с обща доставка. Вече въобще не питам, задържам и те сами си ги обединяват.
Относно задържането, да кажа, че това е големия плюс на Гъбите в едно с най-ниската тарифа на Спиди. Аз съм от Сливен и почти всяка седмица имам доставка, пазарувам леки неща - дрехи, обувки и от този род за семейството ми - ако и всяка седмица плащах за доставка........

# 98
  • Русе
Да, това задържане е много удачно при леки и не толкова обемисти пратки. Аз веднъж платих за едни-единствени пижами въпросната такса от 2 лв., а можех да ги задържа до следващата седмица, в която имаше курс. Ала ми бяха спешни... Та си казах айде.
Наистина ли никоя друга фирма не го предлага това като услуга? Принципно е много удобно, особено за градовете, в които няма офиси на транспортни фирми.

# 99
Например за Русе, за да си вземеш пратка от офиса им, за всеки един пакет, независимо от килограмите, се заплаща допълнителна такса от 2 лв.
Това пък е егати простотията  ooooh!

# 100
  • Русе
Например за Русе, за да си вземеш пратка от офиса им, за всеки един пакет, независимо от килограмите, се заплаща допълнителна такса от 2 лв.
Това пък е егати простотията  ooooh!

Съгласна. Освен централния им склад, в София имат мисля още два. Та за единия от тях искат левче за пратка, пак без значение от килограмите. Далавераджии  Joy

# 101
  Аз намерих тяхното писмо, ето какво пишат

За пакет доставен в склад Русе, се начислява допълнителна такса от 2,00лв.(независимо от кг./брой пакети в рамките един курс до 10 кг.). За обемиста пратка (двигател, ск. кутия, колело, детска количка, детски стол за кола и др., пратки над 10 кг.) направете запитване от личният си профил за възможност за доставка до склад Русе.

Доколкото разбирам - опаковат всичките пакети в един голям и взимат за него тази такса.  newsm78
  По принцип камион до Русе трябва да се предвижи с някак си, и шофьор без пари няма да кара  Grinning И за 10 кила пакет 2 лева не са много

# 102
  • Русе
На мен досега не са ми опаковали нищо. Както ми ги пращат от магазините, така си ги получавам. Парите като пари не са много, но като ти ги вземат се обезсмисля наличието на офис в града ти. Нали това е идеята на този офис - да ти е по-удобно и изгодно. А в действителност се получава друго...
Но пак не роптая, дори и така - доволна съм. То нямам и друг избор...

# 103
На мен досега не са ми опаковали нищо. Както ми ги пращат от магазините, така си ги получавам. Парите като пари не са много, но като ти ги вземат се обезсмисля наличието на офис в града ти. Нали това е идеята на този офис - да ти е по-удобно и изгодно. А в действителност се получава друго...
Но пак не роптая, дори и така - доволна съм. То нямам и друг избор...

ти ме преби, значи аз криво разбрах... мислих си, че много ви е добре с такава цена, то тогава Спиди май са по-изгодни. Ако са няколко  леки пакетчета

# 104
Това пък е егати простотията  ooooh!

Точно колкото по-ниската цена за доставка извън София.  Shocked

А иначе обяснението е че това са офиси на техни партньори, а не на Габко, и това е начина да функционира и да се заплаща дейността на този офис.

Общи условия

Активация на акаунт