На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 175 005
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Здравейте, със организираните екскурзии достатъчно ли е времето да се обиколи пазара в Одрин( в петък който е)?
 Виждам ,че фирми предлагат шопинг ексурзия и дават време 2 часа след това посещение на Марги аутлет. Къде има повече дрехи за деца в аутлета или на пазара?
Главно за първолак ще обличам и се чудя Grinning дали на такава екскурзия да отида или на пазара в Димитровград.
Много сте полезни с инфото и темата Simple Smile

# 151
  • у нас
Здравейте, със организираните екскурзии достатъчно ли е времето да се обиколи пазара в Одрин( в петък който е)?
 Виждам ,че фирми предлагат шопинг ексурзия и дават време 2 часа след това посещение на Марги аутлет. Къде има повече дрехи за деца в аутлета или на пазара?
Главно за първолак ще обличам и се чудя Grinning дали на такава екскурзия да отида или на пазара в Димитровград.

Много зависи какво търсиш и в момента, в който си на пазара какво се предлага. Ако търсиш дънки за 7 год. дете на пазара има само една сергия, като на моменти има много гъзарски модели, друг път от заседяване съм виждала на същото място избелял ръб на дънкито/панталона. В Маргито ако има намаление голям % си заслужава.

А който е ходил и в Истанбул и в Одрин какви са му впечатленията?Има ли разлика в цени ,асортимент и т.н.
Аз ходя по работа постоянно до Истанбул и се чудя има ли смисъл да ходя до Одрин специално за пазар Thinking

определено има разлика в цените - в Одрин е в пъти по-евтино от Истанбул. Но пък в Истанбул има по-голямо разнообразие от стоки.

Някой да си купувал шампоан с вит. А, Б и Е от Одрин?  newsm78

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 14:36 от Sinara

# 152
  • Бургас

Не съм ходила на петъчния пазар, но споделилите мнение в темата казват, че продават боклукчави стоки /е, имало и читави неща/, предимно спортни облекла. На твое място бих отишла в петък да видя пазара. Там със сигурност ще има повече детско от Маргито. В Марги аутлет няма много детски стоки. В WAIKIKI има детско и е на много хубави цени /при разпродажба са направо без пари/.

# 153
  • Бургас
Благодаря ви   bouquet,а как вървят като цени дънките за децата?ориентир?

# 154

А който е ходил и в Истанбул и в Одрин какви са му впечатленията?Има ли разлика в цени ,асортимент и т.н.
Аз ходя по работа постоянно до Истанбул и се чудя има ли смисъл да ходя до Одрин специално за пазар Thinking

определено има разлика в цените - в Одрин е в пъти по-евтино от Истанбул. Но пък в Истанбул има по-голямо разнообразие от стоки.

Някой да си купувал шампоан с вит. А, Б и Е от Одрин?  newsm78

Чак пък в пъти по - евтини ..не е така . Цените на стоките в големите вериги бяха едни и същи, единствено имаше разлика в разни промоции. Направи ми впечатление, че баклавата беше на по- добра цена имаше преди Одрин и в самият Одрин и по 10 лири в килер и мигрос - за качеството и не знам. Определено в Истанбул има много по-голям избор има и места с по-ниски цени.
За не хранителни стоки не бих казала, че са по ниски цените.  Зависи кой какво търси.
 Но ако ходиш до Истанбул често, Одрин не бих казала, че заслужава специално внимание от толкоз много написани неща тук, голяма част са прехвалени и е въпрос на лично мнение( джамията която е много красива си заслужава посещението ).
Иначе в Одрин май повече заведение не бих посетила, не знам защо ама никъде не ти дават меню и все на тарикати се правят.

# 155
  • у нас

Не съм ходила на петъчния пазар, но споделилите мнение в темата казват, че продават боклукчави стоки /е, имало и читави неща/, предимно спортни облекла.

Е, чак пък боклучави....Търговците пазарят оттам и ги продават в БГ на цени с голяма надценка.....

# 156
  • у нас

Чак пък в пъти по - евтини ..не е така . Цените на стоките в големите вериги бяха едни и същи, единствено имаше разлика в разни промоции.

никой не говори за големите вериги. Въпроса беше за пазара. И, да, цените в Одрин са в пъти по-евтини от Истанбул, категорично. Баклавата в Одрин е 8 лири, а в Истанбул започва от 40 лири, ако искаш да хапнеш на крак в Одрин ще ти излезе около 2,5- 3 лири, а Истанбул няма да ти е под 8-9 лири, музеи, атракциони също са скъпи, тази година вече два пъти им вдигат цените.  А цените в Капалъ-то са ........, те дори екскурзоводите го съобщават по време на пътуване. Ама, това не е нещо, което е тайна. И няма как да е иначе, Истанбул е космополитен милионен град, държи висок стандарт на живот, нормално е да е по-скъпо. Одрин е като село пред Истанбул. Има и амбулантни търговци, които продават на цени близки до тези на петъчния пазар в Одрин. Нощен Истанбул е пренаселен по улиците с такива. За всеки има по нещо, за кой красиво, за кой грозно. Алъш- вериш да става.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 15:07 от Sinara

# 157
  • Бургас

Не съм ходила на петъчния пазар, но споделилите мнение в темата казват, че продават боклукчави стоки /е, имало и читави неща/, предимно спортни облекла.

Е, чак пък боклучави....Търговците пазарят оттам и ги продават в БГ на цени с голяма надценка.....

Просто пиша, каквото съм чела. Аз също смятам, че на тези пазари може да се намерят добри и качествени неща, защото съм пазарувала от такъв тип пазар /само, че в Бодрум/ и година по-късно на нещата им няма нищо. Затова и посъветвах да се отиде на пазара и да се види на място - именно, защото смятам, че има какво хубаво и читаво да се купи.

И още един съвет към щастливка - задължително се пазари. Никога не приемай първото предложение на цена  Peace

# 158
  • Бургас

И още един съвет към щастливка - задължително се пазари. Никога не приемай първото предложение на цена  Peace
ОК,лек ден Grinning ако отида в петък ,ще дам отзиви после:)

# 159
Здравейте,някой знае ли къде в Одрин има магазин за официални дамски дрехи,предимно костюми?

# 160
Здравейте....искам да попитам нещо. PraynigПредстои ми пътуване до Одрин в неделя....и питането ми е работят ли магазините/пазар/ в неделя newsm78.....Често ходя в Турция,но винаги в Истанбул...та въпроса ми е в неделя ще мога ли нещичко да си понапазарувам от Одрин....като исключим Кипа и Мигрос...те са ми ясни. Peace

В неделя няма пазари. Големият пазар е в петък, а този зад Марги аутлет е в събота.
Иначе Марги аутлет и големите хранителни магазини си работят /до 22ч/.
Зависи какво си търсиш.

Благодаря Hug......ами какво търся всичко......дрешки за децата,маратонки,анцузи,ранички....но тъй като така или иначе ще ходим и до Истанбул май от там ще се пазарува.....пък неделята в Одрин ще видим как ще оползотворим.... Hug

# 161
Скрит текст:

Чак пък в пъти по - евтини ..не е така . Цените на стоките в големите вериги бяха едни и същи, единствено имаше разлика в разни промоции.

никой не говори за големите вериги. Въпроса беше за пазара. И, да, цените в Одрин са в пъти по-евтини от Истанбул, категорично. Баклавата в Одрин е 8 лири, а в Истанбул започва от 40 лири, ако искаш да хапнеш на крак в Одрин ще ти излезе около 2,5- 3 лири, а Истанбул няма да ти е под 8-9 лири, музеи, атракциони също са скъпи, тази година вече два пъти им вдигат цените.  А цените в Капалъ-то са ........, те дори екскурзоводите го съобщават по време на пътуване. Ама, това не е нещо, което е тайна. И няма как да е иначе, Истанбул е космополитен милионен град, държи висок стандарт на живот, нормално е да е по-скъпо. Одрин е като село пред Истанбул. Има и амбулантни търговци, които продават на цени близки до тези на петъчния пазар в Одрин. Нощен Истанбул е пренаселен по улиците с такива. За всеки има по нещо, за кой красиво, за кой грозно. Алъш- вериш да става.
Е не виждам да съм писала за Капалъ и подобни скъпи пазари споменати  по-горе има хиляди други пазари с конкурентни цени на Одрин. И ако си мислите, че пък цените в Одрин не ги вдигат и не знаят, че българи ходят да зареждат. 40 лири баклава сигурно си яла в някоя пре скъпа сладкарница, аз такива цени не съм виждала. Сигурно има баклава и за 1-2 лири ама какво има вътре в нея не ясно.

# 162
  • Варна
Цитат
Баклавата в Одрин е 8 лири, а в Истанбул започва от 40 лири

Само да кажа,че трябва да правите разлика между баклавите,защото с шам фъстък е най-скъпата баклава,с орехи е по-ефтина и без нищо е най-ефтина Peace

# 163
Някой пазарувал ли е от Одрин златни накити? Мнения за цени спрямо българските?   newsm78

# 164
  • Бургас
Някой пазарувал ли е от Одрин златни накити? Мнения за цени спрямо българските?   newsm78

Да, пазарувала съм. На главната улица гъмжи от златарски магазини. Десетки са. Златото върви между 75-85 лири. Излиза по-евтино от колкото е в България. Турците правят уникални бижута. Вече друг е въпросът в кой магазин до колко е качествено.

Общи условия

Активация на акаунт