На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 964
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Има ли разлика между 'синия пазар и 'големия пазар'?
Интересува ме в петък къде се пазарува?

# 166
  • Пловдив
'синия пазар е в събота зад Марги-то, а 'големия пазар е в петък до борсите

# 167
  bouquet
Къде е разположен петъчния пазар спрямо борсите?
Спрямо шадравана на кръговото и големия паркинг в ляво от него  newsm78

# 168
  • Димитровград
Петъчния пазар вляво и борсите вдясно на картата:

https://www.google.bg/maps/@41.6689926,26.5556865,582m/data=!3m1!1e3

# 169
  bouquet
Ще го намеря Simple Smile
Много благодаря.

# 170
Може ли съвет с коя агенция да пътуваме -двама човека от Варна , гледах че има такива съботни оферти... Иска ни се не толкова пазар, а разходка с ММ  Peace   bouquet

# 171
  • Варна
❤ Azira_smile ❤, до Лозенград ли само, или и до Одрин?

Какъвто и да е отговорът, обаче, бих ти препоръчала по-скоро пътуване със собствен транспорт. И ако искате наистина разходка и в двата града, предвидете и нощувка. Ако си намерите компания, пътуването на четирима човека с автомобил, е не само по-удобно, но и по-евтино от това с фирмите. За двата града са за един ден повечето оферти... Това е убийствено и нито ще видите нещо, нито ще се насладите на видяното.

# 172
Ами нямаме предпочитания, ходили сме до Истанбул (в който съм влюбена), но с агенция, сега видях тази оферта за 35 лв пазар и разходка уж... просто нямаме възможност да отделим мн време... От др.страна нямаме опит спътуване до там сами и малко ни притеснява...Не е ли трудно преминаването на граница...

Благодаря ти   bouquet

# 173
  • Варна
Не разбрах за кой от градовете, или за двата.
Но, ако колата ви гори прилично, отиване и връщане до Лозенград ще ви излезе около 70 лв. Имате нужда от зелена карта, която много от компаниите дават безплатно към застраховката. Ако нямате, вече ще ви се оскъпи. Но при 4 човека пак е по-добре. Имате и една такса за дезинфекция, на връщане, която е 5 лв. Разполагате с времето си, не се съобразявате с графика на екскурзията, а със себе си.
До Одрин от Лозенград са около 70 км, мисля, та, ако отидете и до там, добави още 20 лв.

Границата да не ви тревожи. Спирате да ви снимат колата, на бариерата при влизане в Турция, а освен на гишето с паспортите, шофьора минава с документите на колата през гишето вдясно. И да си носите отрязъка от винетката (който винаги трябва да е в колата, де).

Истанбул е обща любов...

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 18:43 от beljata

# 174
Благодаря  Hug

# 175
  • Варна
Азира,аз бих те посъветвала да питаш агенцията,която си видяла за 35 лв,дали е възможно да ползваш само превоза и да си уговорите часове,в които да се срещате на определени места,защото ако им ходиш по свирката,няма да ти хареса,а може и с колата,както ти предложиха по-горе,но не ти трябва спане,достатъчно е да тръгнете малко по-рано от Варна и те съветвам да минете през Лесово,малко по-дълго е разстоянието,но няма автобуси,гастърбайтери и тем подобни,минава се лесно,бързо,не слизате от колата въобще и пътя е спокоен Peace

# 176
  • Варна
На Лесово турците проверяват паспортите, докато си седите в колата?

Колкото до опашките, на Малко Търново/Дерекьой никога не е имало такива от коли. Случвало се е да се съберем няколко автобуса в четвъртък вечер, или по празници, но явно засега сме имали късмет и сме пропуснали друг тип опашки.

Дали им трябва спане да си  преценят, но ако искат разходка, минаване на 800 км в рамките на ден с притичване през града междувременно не е разходка, според мен. А през Лозенград какво -  спиране за 30 минути?

# 177
  • Варна
Значи,все си мисля,че разходка значи да я караш по-лежерно,кафенце,кюнефенце,този магазин,онзи магазин,не трамбоване по целия град,то има достатъчно време за всичко и да,през Лесово е по-добре,да не слизаш от колата и да,по-малко народ има,не си говоря,ей така,да тракам по клавиатурата.

# 178
  • у нас
На Лесово турците проверяват паспортите, докато си седите в колата?

Да, на Лесово не се слиза както на Малко Търново за проверка. Евентуално на връщане, ако турския митничар не е ударил печат, а колата е минала на следващото гише, се налага да се спре и да се върнат хората, пътуващи в колата, пеш, до съответното гише за печат.

# 179
  • Варна
Никъде не казах, че тракаш, попитах, тъй като не сме минавали от там.

Точно заради лежерното, не мисля, че разходка по описания от мен начин е нещо приятно. 800 км по наличните пътища са си доста път.

Благодаря, Синара, за отговора.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт