На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 343
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • у нас
Още един въпрос от мен...
Много обичам да ходя по музеи и забележителности, а като че ли в Одрин вече съм обиколила общоизвестните места - двете български църкви, Селимие джамия, Музеят на здравето, старата гара,  мястото, където се събират Арда, Марица и Тунджа, мемориала от балканската война, стадиона със статуите на пехливаните, двореца на Хюррем султан (хотел някакъв е сега), центъра. Къде другаде ще ми препоръчате да ида? Кое си заслужава да се види?
Имам предвид не търговските, а културните забележителности.

Паметникът Лозана, отивайки на там минавате през мостовете на реките Тунджа и Марица, музея на Селимие джамия, археологическия музей, има и руини(императорския музей), македонска кула, кулата на правосъдието, парка на мира и др.

# 466
Още един въпрос от мен...
Много обичам да ходя по музеи и забележителности, а като че ли в Одрин вече съм обиколила общоизвестните места - двете български църкви, Селимие джамия, Музеят на здравето, старата гара,  мястото, където се събират Арда, Марица и Тунджа, мемориала от балканската война, стадиона със статуите на пехливаните, двореца на Хюррем султан (хотел някакъв е сега), центъра. Къде другаде ще ми препоръчате да ида? Кое си заслужава да се види?
Имам предвид не търговските, а културните забележителности.

Паметникът Лозана, отивайки на там минавате през мостовете на реките Тунджа и Марица, музея на Селимие джамия, археологическия музей, има и руини(императорския музей), македонска кула, кулата на правосъдието, парка на мира и др.

Много, много благодаря.   bouquet
Записвим си ги веднага.
Само едно уточнение - парка на мира не е ли този, в който е мемориала от балканската война? Защото по пътя за там точно минахме през мостовете.
Руини видяхме по пътя към Музея на здравето, сигурно за тях иде реч.
Аз много се дразня, защото нашите придружители никога не предлагат къде да ни заведат. Трябва аз да посоча мястото, където искам да отида. Аз чета из нета и най-вече в сайтовете на туристическите агенции, за това до сега съм била само на най-посещаваните места. А съм сигурна, че има много други - интересни, но не толкова популярни места.

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 13:15 от delia

# 467
  • у нас
Мостовете в Одрин, под които минават Марица, Тунджа и Арда са 9.  Императорският дворец/руини/ се намира след кулата на правосъдието и моста Фатих, който има интересна история. Близо до двореца има и друг паметник на Балканската война. Там са изписани имената на загиналите войни. А вие сте ходили на Шукри Паша / там водят групите/. Не, парка там не е е парка на мира. Баръш парк е парка на мира/ 41°40'6"N   26°35'24"E/. Щом сте ходили на старата гара до филиала на Тракийския университет, сигурно сте и видяли на метри в дясно и Лозана.

Може също да посетите и кервансарая на Екмекциоглу и Българска мъжка гимназия на Петър Берон .

# 468
Мостовете в Одрин, под които минават Марица, Тунджа и Арда са 9.  Императорският дворец/руини/ се намира след кулата на правосъдието и моста Фатих, който има интересна история. Близо до двореца има и друг паметник на Балканската война. Там са изписани имената на загиналите войни. А вие сте ходили на Шукри Паша / там водят групите/. Не, парка там не е е парка на мира. Баръш парк е парка на мира/ 41°40'6"N   26°35'24"E/. Щом сте ходили на старата гара до филиала на Тракийския университет, сигурно сте и видяли на метри в дясно и Лозана.

Може също да посетите и кервансарая на Екмекциоглу и Българска мъжка гимназия на Петър Берон .

Разбрах, пак благодаря.

# 469
  • у нас
Чакаме после да споделиш впечатленията си.  Heart Eyes

Някой да е минавал през Лесово скоро? /след като арестуваха митничарите там/

# 470
  • На юг от тук
Всичко е спокойно за българите,но май румънците ще го отнесат.И двата пъти след събитията румънските автомобили пред нас бяха щателно проверявани.Караха ги да вадят от кутиите покупките си.Независимо дали е детска играчка или преса за плодове.

# 471
Предстои ми пътуване до Одрин, освен с турски лири можели  да се пазарува с евро.

# 472
  • у нас
Може, особено в магазините. На пазара може в лири, лева, евро, и долари.

# 473
Благодаря!

# 474
Привет  Simple Smile Около 22- 23 е вероятно да посетим Одрин. Изглежда ли по-празнично града (новогодишно), някой ходил ли е скоро? Предполагам всичко ще си работи нормално Peace

# 475
Здравейте,знаете ли дали са започнали вече намаленията?

# 476
  • Пловдив
Привет и от мен, планираме ходене до Одрин на 12.12 /петък/, но ме притесни положението там
http://www.marica.bg/%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%B0%D1%86% … 5-news338491.html

Дали някой знае как стоят нещата?

# 477
  • у нас
Привет и от мен, планираме ходене до Одрин на 12.12 /петък/, но ме притесни положението там
http://www.marica.bg/%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%B0%D1%86% … 5-news338491.html

Не бях чела новината. Благодаря ти, че я сподели. Според мен е по-добре да не ходите, а да отложите за друг път. При тези наводнения и излизания на реките по-добре си стойте тук.

# 478

Не бях чела новината. Благодаря ти, че я сподели. Според мен е по-добре да не ходите, а да отложите за друг път. При тези наводнения и излизания на реките по-добре си стойте тук.

И ние отложихме, хем беше служебно.

# 479
  • Пловдив
Това е последна информация от днес - http://www.marica.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B8 … E-news339093.html

Аз и мъжа ми се отказахме, дано и на организаторите им уври главата колко опасно е да водят хора сега там!

Общи условия

Активация на акаунт