На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 264
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Батето, преди няколко поста се спомена вариант за влизане и излизане от различни пунктове, друг потребител предположи наличието на проблем, а Таня сподели, че еднократно са имали такъв. От това бе продиктувано цитираното от теб мое питане. Досега не е споделяно да има проблеми, затова предположих, че причината е минаването през Гърция, но ето, че и там не е практика.
А иначе, на нас може да ни се наложи да излезем през Малко Търново (КПП-то, което ползваме винаги) и да се върнем през... не знам... един от другите два. Друг е въпросът дали е оправдано връщането от който и да е от тях до Варна, предвид състоянието на пътищата ни, или е по-добре да си се приберем отново през Дерекьой.

# 241
Батето,  а дали можеш да ми кажеш какви са тези такси на пътя Одрин -Лозенград и къде се плащат  Embarassed

# 242
Батето,  а дали можеш да ми кажеш какви са тези такси на пътя Одрин -Лозенград и къде се плащат  Embarassed

Такси по пътищата в Турция не се пращат. Нямат и винетки. Плаща се само на магестралите, мостове над Босфора и т.н.
От Одрин до Лозенград, не знам някъде да се плаща, освен ако не се качиш на магистралата, но това е абсолютно излишно и не Ви трябва - даже мисля, че пътя се удължава.
Иначе като влизаш в магистралата, си "теглиш" билетче от колонката и плащаш на гише - на мястото на напущане - желателно е дори да ползуваш кредитна карта

beljata , можете да минете и през Одрин и да излезете през Лесово - от Лесово до Бургас пътят е направо разкош (има един два участъка по няколко км - особено около Елхово дето не са много по реда си, но пътят е страхотен и не е натоварен. Можеше и да пресечете напряко от там - през Петолъчката след Сливен по посока Шумен и да отклоните за Варна. Зависи с колко време разполагате

# 243
  • София
Иначе като влизаш в магистралата, си "теглиш" билетче от колонката и плащаш на гише - на мястото на напущане - желателно е дори да ползуваш кредитна карта

Абсолютно грешна информация. Не знам кога си използвал турски магистрали, но такова нещо няма. От години преминаването е само с карти. До преди 2 години бяха от вид, който се пъхаше в колонката, а вече са с чип, залепен на стъклото и не се спира изобщо. Гишета няма, нито служители. Няма и бариери, които да се отварят.

# 244
И нас скоро ни върнаха да си минем от където сме влезнали, така че си е рисковано...

# 245

Абсолютно грешна информация. Не знам кога си използвал турски магистрали, но такова нещо няма. От години преминаването е само с карти. До преди 2 години бяха от вид, който се пъхаше в колонката, а вече са с чип, залепен на стъклото и не се спира изобщо. Гишета няма, нито служители. Няма и бариери, които да се отварят.

Да, така е. Това лято пътувахме с кола чак до Кушадасъ... в началото нямаше от къде да си купим чип и като минахме се чуваше продължителен звуков сигнал, който означава, че не си платил. И така няколко пъти, трябва да си купиш до 7 дена стикер. Като се прибирахме от Бг обаче на една от касите имаше спусната бариера, и след нея нещо като фургон с униформени, сигурно, ако пак нямахме чип щяха да ни накарат да си платим на ръка. Ние си купихме малко преди тази бариера и нямахме проблем, системата автоматично си дърпа и за предните ти преминавания.

# 246
  • София
Като се прибирахме от Бг обаче на една от касите имаше спусната бариера, и след нея нещо като фургон с униформени, сигурно, ако пак нямахме чип щяха да ни накарат да си платим на ръка. Ние си купихме малко преди тази бариера и нямахме проблем, системата автоматично си дърпа и за предните ти преминавания.

Може би понякога правят проверки. Или са станали прекалено много българите, които не си купуват карта. Обикновено екскурзията до Истанбул е под седмица и излизат безпрепятствено.  Wink Нормално и там няма бариера и се минава без спиране.

# 247
Привет днес се върнахме.....Хубав пазар му дръпнах.Един ден с преспиване в Одрин и 3дни в Истанбул. Crazy
На отиване минахме през Малко Търново ......нямаше нито една кола пред нас,но това в 8 сутринта,а на връщане минахме през Лесово.Там бяхме около обяд и имаше около 5-6 коли пред нас.Става много бързо,защото не гледат багажа,а само паспортите,печати и това е....За Истанбул от години се минават гишетата с карта на стъклото с чип. Peace
Сега за пазаруването.....от Одрин пазарувах предимно сувенири от тяхната чаршия.Хапнахме всеизвестния дроб/след половин час чакане на вън на опашка за да се влезе в заведението/,но естествено чакането си струва.....дроба е вълшебен. Crazy PeaceСлед това се пораходихме до джамиите.Преспахме и тръгнахме за Истанбул.Там вече си му дръпнах пазар както трябва ooooh!......там ходя от години и знам кварталите където си пазарувам.Накупих всичко необходимо и за децата и за мен..... CrazyИ докато мъжа ми все още не беше получил сърдечна криза си тръгнахме обратно..... Embarassed
И така беше едно мноооого ползотворно пътуване. Peace

# 248
И аз се завърнах от Одрин. С една нощувка този път, а следващия Wink ще видим.
И на отиване, и на връщане минах през Гърция. Такива опашки не бях виждала. Километрични на излизане от Турция. На мен преминаването ми отне само час. Но в обратна посока беше  ooooh!
Днес отново час, за да излезем от Турция.
Иначе прекарах чудесно. Както винаги в нашата съседна страна Simple Smile
И се разходих, и пазарувах Simple Smile
Прибрах се с мисълта за следващ път.

# 249
  • Стара Загора
Така и така съм се разписала из темата за Истанбул, да се включа и тук. Последно на 2ри ходих до Одрин и много добре изкарахме. Минахме през Капитан Андреево.
По центъра лично за мен поне няма хубави магазини за дрехи - това в отговор на въпроса къде е ок за пазаруване. Но в Margi Outlet много харесах De Facto и нямам търпение да мина през него сега като отидем. Цените са ниски, а има интересни неща. Струва си да отделите 20 минутки поне. Ние едва излезнахме след 40. Mr. Green Crazy Аз едва се ограничих до няколко красоти, т.к. тръгнах уж само за разходка. Ние понеже сме наблизо, тръгваме в 7,30 сутринта и в 10 сме там. Пазаруваме и се мотаме, до 17 сме на границата. Този път обаче беше ад, чакахме около час и половина мисля. Не че на отиване нямаше опашки, но на връщане още повече и се пререждат, изпреварват..
Тук съм разказала подробно.... дроб и ние ядохме заедно с кюфтенца. Mr. Green

http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.com/2014/08/blog-post.html

Преди да влезнем в аутлета бяхме в синия пазар зад него, за който споменахте. Купих страхотно вкусни круши за 4 лири кг, имаше и по 5. Трябва да се обикаля. А и грозде си взех - 2 големи кичура бяло и черно за 5 лири. Набутах се и с една зелена салата за 2,50 лири, но не ме е яд. Както казват повечето - нали съм в Турция, дадох ги с кеф. Там между другото на 1-2 сергии за дрехи продаваха български кремове за лице. Laughing

Сладоледа по центъра, който ядохме обаче май не е прословутия дондурма или поне от снимките и разказите, че се режел останах с такова впечатление. newsm78

А и внимавайте в складовете. Познатите, с които ходих пазаруват доста и на касата на единия магазин продавачката се обърка и върна със 100 лири по малко, та той и каза. Естествено тя се притесни, той забрави едната торба и така пи една студена вода. Изгоря с 20тина лири, но да му е обеца на ухото. И обикаляйте - аз взех от едното място Head& Shoulders за 13,50 лири и веднага в следващия го видях намален на 11. Изядох се от яд, че се прекарах. Пишмането също взех от първият видян за 3 лири, а в един познат магазин - 2,50. И с праховете е същото. Пък можете и пазарлък да направите, това е ясно.
Хареса ме един продавач, даваше 500 000 лири за мен. Mr. Green

Баклавата пак от там купуваме, някъде в средата се пада - продават баба и дядо, 8 лири е кг. Миналата година от същото място взехме. Имат и толумбички, които също са хубави. Локум, пишмане, кори за баница, чай и т.н. Любезни са и говорят по малко български. Там спират доста автобуси от тук, така че ще го познаете.

# 250
А мога ли някъде от Одрин да си купя,качествен парфюм(т.е оригинален),а не реплика и то на добра цена?Благодаря предварително Stuck Out Tongue

# 251
А мога ли някъде от Одрин да си купя,качествен парфюм(т.е оригинален),а не реплика и то на добра цена?Благодаря предварително Stuck Out Tongue

От фри шопа  Simple Smile. Там са сигурни парфюмите.

# 252
  • Стара Загора

От фри шопа  Simple Smile. Там са сигурни парфюмите.

+1
Шанел са изгодни напр. Аз главно тях гледам. За справка при официалните вносители 100 мл са 230 лв, а там 92 евро. Малките флакони вървят около 62 евро, а тук са 160 лв. Естествено зависи и от концентрацията (EDP, или EDT), но са по-евтини със сигурност.

# 253
Здравейте и от мен!Бих искала да Ви попитам в неделя складове дали работят и имали все още останали намаления по магазините за дрехи

# 254
Здравейте, смятаме да направим една разходка до Одрин и съответно имам едно питане Simple Smile Ако автомобила се води на фирма, чийто собственик съм аз има ли някакви по специални изисквания относно документите?

Общи условия

Активация на акаунт