На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 317
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
някой зане и дали работят магазините по центъра в неделя
Благодаря предварително

# 331
Здравейте! Интересува ме дали може, в случай, че ни свършат лирите, да се пазарува на места в лева. Както и дали някой е пазарувал с дебитни карти Visa Electron?

# 332
  • у дома
Здравейте! Интересува ме дали може, в случай, че ни свършат лирите, да се пазарува на места в лева. Както и дали някой е пазарувал с дебитни карти Visa Electron?

да, на пазарите например някои взимат в бг лева. Мисля че и на борсите, но не съм много сигурна.
Иначе за карти - да - всякакви - дебитни, кредтни, виза и тн Simple Smile в магазините обаче

# 333
На борсата, където спират бг автобусите, вземат бг левове. Дори ти казват цени в лв и в лири, пък ти плащаш както искаш. Друг е въпросът, че ти излиза малко по-скъпо.

# 334
  • Пловдив
Карта Виза върви почти навсякъде. Аз съм пазарувала в Кипа, Уайкики, Аптеки, Ресторант и др.магазини. Не е изгодно да се пазарува в лв. Ако все пак ти свършат лирите, а имаш нужда има обменно бюро на центъра, на входа на Али Паша чаршъ откъм паметника с лалетата-там е  най-удобно и изгодно.
Ако нямаш Виза карт- първо ги проучи, има карти които дават процент отстъпка при пазаруване в чужбина, така ти излиза по-евтино дори от обмяна по курса на деня.

# 335
Благодаря предварително

Била съм в Лозенград в неделен ден и всичко работеше ,но тази неделя като е Байрам, не знам Thinking

# 336
Благодаря предварително

Ходи ли в неделя? Провери ли дали работят, че съм любопитен заради Байряма ....

# 337
Байрамът е другата Неделя, не тази, коят мина, т.е. сега на 3, 4 и 5 май се падат почивните им дни (не гарантирам със сигурност, защото не съм запозната с туркисте обичаи). Марги Аутлет работеше, пазарът към джамията Селиме и този, който е закритият в центъра, също работеха.

Относно личните ми впечатления, като не искам да натрапвам на никой мнението си:
За мен Марги Аутлет не си заслужава като място за пазаруване. Повечето магазини ги има конкретно в МОЛ - овете в Бургас, цените не са много различни, стоката, която се води "нов сезон" (yeni нещо си) беше скъпа според мен, докато намалените въобще не ми харесаха. И друг път съм била в Турция, но съм виждала далеч по - качествена конфекция. Имаше много хубави неща в магазина на U.S. Polo, но цените бяха високи. Обувки имаше разкошни, но от порядъка на 300 лири за чифт мъжки боти и 400 лири за женски ботуши. Имаше Deichmann, но от него не съм впечатлена. По отношение на обслужването в едно от кафетата към Margi Outlet - нямам никакви забележки - 2 води, с два студени чая и 2 пъти еспресо - 24 лири.

Относно центъра - много ми хареса, от пазарите нищо не съм си купила, но нищо и не съм търсила конкретно. Хареса ми просто атмосферата. Влязохме в едно много симпатично магазинче, от където си купихме сладки кестени, бонбони от смокини със разни семки и ядки, баклава с шам фъстък, чай от нар. От един маркет си купих меласа от нар (два вида - едната по - гъста, другата по - течна), общо 11 лири, с която правя салати. За справка същото тук, шишенче около 150 - 200 мл. струва около 15 лева. Хляб - 1 турска лира, много вкусен. Хапнахме агнешки дюнер, много вкусен, за 8,90 порцията.

За гориво - напълнихме един резервоар пълен около 100 лв, изхабихме само половината, като минахме от Бургас през Елхово за Лесово (180 км. в едната посока).

Впечатления от Фри шопа на излизане от границата - на мен ми се стори на високи цени, особено алкохола, както и парфюмите. Но в последствие днес като сравних цените на някой парфюми по бг парфюмерите, май са на далавера. Цените са обявени в евро, но ги обръщат и в лири. Едно евро е 2,94... лири.

Следващия път мислим да посетим Чорлу, надявам се там да ми хареса повече, въпреки че самия Одрин като град много ми допадна. Може би бях с много големи очаквания.

Надявам се с нещо да съм била полезна за тези, които не са ходили, като повтарям, че не искам на никой да налагам личните си впечатления. При всеки един случай, мога да кажа, че е добър вариант за еднодневна разходка - човек може да се впише до около 40 лева за хапване и кафе и още около 50 лева бензин, ако тръгва от Бургас и има що - годе икономична кола.

Хубав ден!

# 338
Знаете ли на колко километра от Одрин е Музеят на здравето?

# 339
# 340
  • у нас
Знаете ли на колко километра от Одрин е Музеят на здравето?

той е в Одрин

# 341
Не се ли смята за извънградска зона мястото, на което се намира?

# 342
Не се ли смята за извънградска зона мястото, на което се намира?

Не, това се е в града, но от другия край на река Тунджа
Много е интересно.
Имам няколко диска с музика, която са им пущали за лечение - действително действува успокояващо

# 343
  • Varna
Суфи музика!
Верно помага,  изпитано е, а хич не обичам бавна музика.

# 344
  • София
Здравейте на всички. Утре планираме да се разходим из Одрин и бих искала да ви попитам, знаете ли от къде мога да си купя наистина хубава баклава и хляб. Знаете ли някъде да има някоя малка работилничка?

Общи условия

Активация на акаунт