ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№16

• 91 766
  • 876
  •   1
Отговори
# 420
Абе Еньооо Joy

# 421
  • София
Ами, гала, имаме си експерт по теологичните въпроси - да вземем поне да се възползваме от ерудицията й и да се просветим малко, барем и нашите бедни душици бидат спасени Wink

# 422
 Joy Joy
Браво enyo  Laughing

Сериозно iskrena, разбрахме гледната ти точка, многократно я повтори, но наистина, имаш ли какво да кажеш по тази тема тук, или не? Понеже гледам си полазила и в други теми, и там пишеш същите неща..Не знам, но някак вече наистина се обезсмислят тези твои постове за водата и Бог...Каза го веднъж, два пъти, разбрахме че си открила истината..Ми супер.. Peace Всички се радваме ,когато някой я открие, ама май нямаш нито един от проблемите, за които се говори в темите, в които пишеш...тъй че..Де да знам..Усети се малко  newsm78

# 423
Хора, да ви питам нещо - някой от вас пил ли е чай от лотос??? Чета, че действал успокояващо и антидепресивно и ми се иска да опитам.....но не знам дали може да се комбинира с АД. В интернет няма информация по този въпрос. Ако някой от вас знае нещо...  Rolling Eyes

# 424
Здравейте

При мен няма нищо интересно, освен,че вчера направих един кръвоизлив на работа и се поошашках/такова нещо за първи път ми се случва/, ама  се правя на смела, виках да не ходя на лекар, ще мине, но в офиса всички настояха по спешност да тръгвам и ги послушах де/бях мазало отвсякъде/, хванах едно такси до Майчин дом и слава богу, всичко нормално, нещо хормонално явно, казаха ако втори път ми се случи да си обърна сериозно внимание на хормоните. Дори пак се прибрах пеша, нищо ,че казаха да си полежа. Mr. Green И днес  е повече от ясно,че съм с тревожност,такава плуваща в пространството, без конкретна насоченост #Crazy, с стягането в главата, ръцете и краката- ама какво да се прави търпя си- готвя се за морето с нетърпение и се надявам с времето нещата да отшумят.

Alina къде изчезна? newsm78

# 425
Мария, ето ти причина и за тревожността - повишени естрогени. Когато жената е с повишени естрогени (хиперестрогенемия) е възможно да получава обилни кръвотечения, както и кръвоизливи (може да са и от маточни полипи, миомни възли - които също са на хормонална основа). Характеристиката на жена с повишени естрогени е тъкмо повишена чувствителност, склонност към тревожност, паники, истерии дори. Такива хора са хиперемоционални и е добре да си вложат емоциите в някакъв вид творчество или спорт, разходки.
Всичко е енергия! И е важно как тя се усвоява, изявява и трансформира. Ако е заседнала на едно място, енергията предизвиква това напрежение, които всички тук сме усещали неведнъж.
Даже имам един метод при изнервяне - казвам си, че се бия или бягам. Wink Simple Smile
Но всъщност я трансформирам по някакъв начин.

# 426
Ами 2 дена сякаш съм по-добре, обаче явно нещо там се е объркало пак. Преди ме бяха предозирали с хормона за щитовидната жлеза. Ох как искам да си пия хапчетата и да си живея нормално, какво става постоянно не знам. Абе да ви кажа, сънувам един и същи кошмар вече сигурно 100 пъти. Както спя и започвам да усещам и аз не знам как точно да го опиша, но все едно мозъка ми е в някакъв тунел с някаква ужасна скорост и знам, че искам да се събудя. Като се събудя съм си наред. Но изживяването е кошмарно.

Гала, хормонално са разстроили организма ти и той е излязъл от релси, затова сега е... извън релси. Simple Smile
За жалост, хаповете пак не са решение, защото не дават възможност да се влезе в хармония. Те са временното решение! И човек трябва да работи със себе си на много нива - психологически, физически (тук са много неща - упражнения, сън, храна, вода, билки, добавки и т.н....)
А при теб направо крещи психологически блокаж - съня ти!!!
Подсъзнанието ни се опитва црез сънищата да ни алармира за проблемите. И то неведнъж го сънуваш!

# 427
При мен има Хашимото и вероятно други автоимунни неща, но сигурно имунната ми система е недоволна точно заради нервите и стрес.

Просто е доста неочаквано - в най-депресарските си периоди изобщо нямах физически симптоми и паник атаки. Сега много рядко имам моменти на депресивно мислене, обаче пък тялото реагира с паник атаки. То почти винаги е в режим паника като изляза навън. Срамът ми да излизам навън го няма обаче. Казаха ми, че на тялото му трябва време да приеме спокойствието на ума. Вече нямам толкова стрес в живота и се уча на позитивното мислене на Луиз Хей и има ефект, но тялото много бавно възприема това, което му казва ума. Явно в посъзнанието още е загнездено онова пораженченско мислене. А когато тялото не е в баланс е по-трудно и ума да остане в такъв. Трудно е да си на 100% спокоен когато коремът те стяга например. Simple Smile

По-трудно ми е да простя на хората, които ми причиниха това. Предпочитам да ги изтрия от съзнанието си. Надявам се да се възстановя напълно и да не ги видя никога повече. Преди често се разминавахме по улиците и някои от тях се държаха все едно сме първи приятели, нищо че всеки ден ми съсипваха живота и себеуважението. Laughing

Но явно такава ми е била съдбата и отвратителното им държание към мен да е било някакъв вид урок. Но вътрешно знам, че вселената или Бог, все някой вижда и един ден ще плащат. Техен грях, не мой. Най-хубавото е, че започнах да се уча да обичам себе си. Все още не се обичам, но вече не се мразя. Осъзнах, че проблемът не е бил в мен и че просто имах вземане-даване с гнездо на оси. Peace

Днес ми предписаха Ривотрил и Сероксат, дано ми помонат! Страх ме е само че казват, че влияят на черния дроб. Знаете ли начин как да го предпазя от тях?

# 428
Сега като прочетох какво е написала grown за естрогените - еми то аз приемам противозачатъчни , които са основно естроген . Възможно ли е от тях да имам оплаквания , ендокриноложката смята , че те имат вина за топлите ми вълни?

# 429
Сега като прочетох какво е написала grown за естрогените - еми то аз приемам противозачатъчни , които са основно естроген . Възможно ли е от тях да имам оплаквания , ендокриноложката смята , че те имат вина за топлите ми вълни?
Не съм доктор, но смятам, че може да имат ефект. Въобще приемът на каквото и да е с хормони е препоръчително да се избягва. По-добре ги замени с други. Peace

# 430
Ами, гала, имаме си експерт по теологичните въпроси - да вземем поне да се възползваме от ерудицията й и да се просветим малко, барем и нашите бедни душици бидат спасени Wink

твърде далеч съм от това да съм експерт по какъв да било въпрос, касаещ каквото и да е.
тъпо е с такава ирония да подхождаш към такива въпроси... но, всеки отговаря за себе си, наистина!

щом ви е досадно, мога и да не ви безпокоя!    Peace

# 431
  • София
iskrena, наистина не ми е приятно да подхождам със сарказъм, особено във вярата на друг човек, която аз не споделям.
Но! Според мен твоето е по-скоро фанатизъм, а не вяра. Смятам, че ще поживееш малко и ще разбереш за себе си, че "такива въпроси" не са нищо повече от всеки друг въпрос в живота на човека.
Вярата (в каквото и да е, не само в бог) е нещо лично и тихо. Когато човек наистина (ама наистина, безусловно) вярва в нещо, не изпитва нужда да убеждава никого в своята вяра. От друга страна, когато изпитва съмнения, човек се опитва да въвлича и други хора в дискусия за вярата си, като по този начин подсъзнателно се опитва да убеди самия себе си, защото не е сигурен...
Другото, което мисля вече споменах преди - ние тук не сме против натуралните лекове. Вярваш или не, повечето от нас са опитвали всички широко известни методи за лекуване, за да се избавят от болестите си.
И, казвайки "духът ти е много подтиснат, Гала, не искам да те плаша, но лекарствата ти действат зле и объркват всичко във фината хармония дух, душа, тяло." не виждам с какво точно помагаш на хората тук. Да не говорим, че ако е достатъчно убедително да накара човек да хвърли ей така лекарствата, едно такова изказване е меко казано безотговорно и може да прати човека в гроба, буквално.
Да кажеш на някой от нас, че не е болен, а просто е жаден, това пък си е жива подигравка (и да, водата да е с малко сол). Представи си следната ситуация - човек прави спазми на бъбреците (спазмофилията е много изразена при психичните разстройства), в следствие на което не може да се изпикае по повече от 24 часа. И в този момент се появява един разбирач и му казва 'пий по много вода със сол, ти не си болен, а си жаден'. И както солта има свойството да задържа течностите в организма, представи си как този човек се нагълтва с три литра вода със сол и се надува като умряла крава в езеро. И бих ти казал 'представи си как ще се чувства този човек', ама знам, че е невъзможно да си го представиш...

Общо взето, целта на тази тема върви в две направления. Едно - да си помагаме със съвети за облекчаване (а защо не и излекуване) на състоянието си. И две - да си даваме подкрепа в трудни моменти.
Ти реши за себе си дали можеш да се впишеш...

Повече спирам да пиша по въпроси извън тази тема.

# 432

Вярата (в каквото и да е, не само в бог) е нещо лично и тихо. Когато човек наистина (ама наистина, безусловно) вярва в нещо, не изпитва нужда да убеждава никого в своята вяра.

bouquet
благодаря за поста!

искам само да обясня защо споделям настойчиво вярата си - не защото се съмнявам, а защото се чувствам длъжна да предупредя хората, с които общувам, по някакъв начин!

ако ти виждаш, че някой се движи по ръба на пропаст, няма ли да се опиташ да го предпазиш?
е, долу - горе това е ситуацията, макар че реалното положение е много по- сериозно от дадения пример даже....

# 433

Днес ми предписаха Ривотрил и Сероксат, дано ми помонат! Страх ме е само че казват, че влияят на черния дроб. Знаете ли начин как да го предпазя от тях?

Да, Сероксатът влияе на черни дроб. Аз обичах вечер да си пийвам биричка, но сега няма (също съм на Сероксат по 2 на ден). Карзил ще ти помогне, но трябва да се консултираш с лекар от колко мг и по колко.  Той е на билкова основа. Аз така си предпазвах черния дроб от един тежък антибиотик.

Като че ли съм по-добре (не смея да кажа). Гледам да се разнообразявам. Сутрин тренирам, ходя после пеш час и половина. Вечер сядам в едно заведение да се видя с колеги, приятели. Събота и неделя не съм у нас, а по планините и то задължително с някой. Не да крача сама и да си мисля какво ли не.

Спокоен ден, момичета и момчета Hug

# 434

Вярата (в каквото и да е, не само в бог) е нещо лично и тихо. Когато човек наистина (ама наистина, безусловно) вярва в нещо, не изпитва нужда да убеждава никого в своята вяра.

bouquet
благодаря за поста!

искам само да обясня защо споделям настойчиво вярата си - не защото се съмнявам, а защото се чувствам длъжна да предупредя хората, с които общувам, по някакъв начин!

ако ти виждаш, че някой се движи по ръба на пропаст, няма ли да се опиташ да го предпазиш?
е, долу - горе това е ситуацията, макар че реалното положение е много по- сериозно от дадения пример даже....

Добре де iskrena, от всички неща за които enyo писа, и които са много смислени и вярни, ти се хавана на това за вярата и отговори на него. Сякаш си се засегнала лично и сякаш това е най-важната част от постовете ти...Никой не оспорва вярата ти тук.Въпросът не е в това кой, в какво вярва или не..Просто на някои от нас наистина не ни е приятно това натрапливо набиване в главите ни за "истината"..Повярвай, за човек с малко по-различен мироглед, житейски опит и убеждения, истината е различна за всеки... Както и да е..и аз спирам по тази тема, понеже дискусията може да продължи безкрайно..

Вече все по-рядко влизам в темата. Чувствам се на приливи и отливи като цяло...и това засега не ме притеснява много.Гледам да си изкарвам добре лятото Sunglasses На всички ви желая от сърце повече слънце в душите! Simple Smile))

И само да споделя новото си откритие, което действа пристрастяващо-домашен ice tea! Мммм много вкусно  Hug Сварявате си водата, слагате пликчето чай(какъвто ви се пие) в стъклена кана и го заливате..както обикновено си правите чайче. Изчаквате да се охлади, добавяте 1 супена лъжица мед и 2 тънки резанчета лимон и бам в хладилника! Невероятно вкусно и охлаждащо! Sunglasses Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт