Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015г.

• 30 639
  • 782
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Оххх честно казано ми писна да се занимавам да мисля има ли манипулация, няма ли. Плаща ли си някой или не. То е ясно, че цялата ни държава е един разграден двор и всеки си прави каквото и както иска. Всеки иска да набута детето си на най удобното за него място и го прави по всякакъв възможен начин - паричен, манипулационен и т.н. И докато наистина както казаха мисля Виоленца, Мама Сання не се вдигнем всички няма да се промени това. Докато не започнем да пускаме сигнали с истинските си имена и не се изправим срещу тях няма как да стане. И ще си пишем само и ще се ядосваме. И ей такива като slimss ще имат шанс да им приемат детето и после многократно ще го приемат, записват, отписват, а ние балъците (извинявам се ако някой се обиди, но лично аз се чувствам като балък) ще се молим и ще се чудим как аджеба да ни приемат детето и ще седим да треперим до последно преди класиранията дали няма някой многоточковец да се появи и да ни вземе мястото.
Вече наистина съвсем сериозно се замислям да намеря връзки и да си вкарам детето с пари, защото друг начин не виждам. Съжалявам, но до там ме докарват ей такива хора, който незнаят какво искат и само скачат от клон на клон и вземат мястото на детето ми.  А ако не стане тази година догодина някой от тези хора ще трябва да дойде да ми гледа детето, защото след април месец работодателя ми няма да седи и да ме чака да си гледам детето докато минат класираният и евентуално го приемат и започне ясла.

P.S.
Съжалявам ако съм обидила някой, но честно в повече ми идват постове на такива хора......а и вече прекалено много съм се вбесила!!!

# 736
Не съм съгласна. Класиранията през системата са честни и стават по правилата- образно и буквално казано. Но на място, в самите ДГ там е вече истинската игра.

И ако ви кажа, че дори не е трудно да вкараш детето си, дали ще ви е странно? Само едно телефонно обаждане. Дори пари не трябват, ако се обади правилния човек.
+1

Още нещо - последователността, която тук не ни е ясна, не идва от момента в който дадено дете се е наредило на дадена опашка, а от момента на регистрация в системата и уникалния идентификационен номер което е получило за целите на правилната работа на базите данни.

Принципно.... Навсякъде където има компютри, софтуери, алгоритми и прочие има някаква вероятност за преднамерена намеса Wink не мисля обаче, че тук има чак такъв интерес чак такова финансиране чак такъв залог...

# 737
Честно казано аз нямам сили да следя конспирационните схеми в системата и има ли ги изобщо. Приела съм, че там нещата са като теорема - приемаш ги за правило, за даденост и повече не разсъждавам в тази насока. Факт е, че познавам доста дечица приети честно през системата със жребий и то в желани ДЗ. Но пък познавам и такива, които не успяват няколко години подред. И на тези, който нямаме късмет в жребия ни е криво и болно. А когато човек е афектиран от нещо е склонен да търси и под вола теле.  Единственото, което не разбирам, а ме дразни ужасно много е защо правят класирането в в 18ч., а ги обявяват едва на другата сутрин.
Erika_  нищо лично към теб   bouquet 

Аз 3 часа преди края на записванията пак дебна една текуща незаписана бройка Simple Smile Лошото е, че ще пътуваме и няма да мога след 17ч. да видя дали все пак се е записало. В две от трите ни ясли има по едно свободно място и по 20 деца на опашките. В третата е само това незаписаното и логично на опашката сме само 5 деца   Mr. Green

# 738

Отделно съм доста бясна на близнаците в район Студентски, които бяха първи на всички опашки и се класираха, но не се записаха в градината и само отнеха възможността на децата с 8.1 точки да отидат на жребий и поне някое от тях да влезе на второ класиране.
И аз им се дразня, ако не си правеха пробички щяхме да сме приети, а сега треперене наново!!

# 739
Дали има манипулиране на жребия - не знам. Стана ми любопитно обаче децата от една и съща гранична група дали са подредени по един и същ начин през отделните класирания. Защото ако са сортирани по някакъв критерий, дори ние да не го знаем какъв е, би следвало да са подредени по един и същ начин, пък бил той и не по азбучен ред.
Подбрах предучилищен набор, където няма големи размествания и сравних децата, кандидатстващи за една градина в две поредни класирания. Оцветила съм класираните на първото класиране дечица, които (понеже са класирани) не участват в следващото. Останалите 9 деца са едни и същи.
Вижте сами резултата от подредбата за присвояване на номера.

http://prikachi.com/images/566/7377566M.jpg

Т.е. съвсем различна подредба. А кандидатурите въобще не са пипани между отделните класирания, сигурно родителите даже са забравили за тях, защото отдавна са намерили вариант къде да ходят на предучилищна.
Не знам оправдано ли би било евентуално манипулиране на жребия, но за мен чисто технически остава въпросът защо и как се разбъркват децата при присвояването на случайните номера. Явно, че не са подредени по незнаен за нас критерий (входящ номер или др.), щом се подреждат при всяко класиране различно.

# 740
BlyaSSSachka, +1!
Честно ви казвам, аз съм последния човек, който се пали от конспиративни теории и търси под вола теле. Накарах ММ да се включи, като разгледа таблиците обстойно, за да разбера дали евентуално механизъма носи на невинни манипулации от моя страна тип ако вляза и изляза с кандидатурата, дали ще даде по-добър номер Simple Smile А то излезе, че може да се даде ръчно по-добър номер от някъде там другаде обаче Simple Smile А преди това даже се дразнех като четях тука страници, изписани на тема "нечестен жребий"... Както и да е, и ние изтеглихме добър жребий със сина ми в най-добрата за нас ясла, така че сега поне се тормозя само за мънечката. Ама пък, уф, влязохме на първо класиране, когато имаше обществен контрол, нали така  Wink
И все пак, успех на всички, дано поне някоя се похвали на сбъднато чудо, особено тези момичета, които трябва да се върнат на работа!   bouquet

# 741
Дъщеря ми на първото класиране, беше първото дете от граничната група изтеглило номер и той започваше с 9. На второто класиране беше предпоследна и й се генерира номер с 5. Цялата група мина в рамките на няколко секунди.

Аз ситуацията нагледно си я представям като жребия по футболните първенства. Има две купи - в едната са отборите, в другата са името на групите. Един човек тегли едно име от купата с отборите, друг тегли групата, която ще падне изтегления вече отбор т.е. има два случайни критерия.

Всъщност сега се замислих, че ако се знае как ще са подредени децата (примерно по азбучен ред) при генерирането на номер, ще е по-лесно да се зададе какъв номер да се генерира.  Примерно знае се че детето Х ще бъде  7  подред и се залага на този номер да се "падне" число започващо с 0 или 1 в зависимост от свободните места.

# 742
  • София
А къде ги виждате тези неща с номерата кой кога е изтеглил и кий номер е изтеглил? Аз нещо хич не мога да се ориентирам, а вече втора година чакаме да ни приемат и уж съм изчела сумати неща по темата.

# 743
в сайта на ИСОДЗ, на първата страница, където са изброени новините, след всяко класиране се публикува като отделна новина  Публични регистри на жребия от ..........г..  Там има два линка, единия е с генерирането на номерата. Изброени са всички ДЗ по номер, и във всяко отделно по набор.

# 744
  • София
Ама съм блейка, това хич не го бях видяла. Но май беше по-добре да не гледам!

# 745
  • София
Аз не мога да се занимавам дали има конспирация в системата, може и да има, по-съм склонна да вярвам, че няма.  Сятам като Касита:

Не съм съгласна. Класиранията през системата са честни и стават по правилата- образно и буквално казано. Но на място, в самите ДГ там е вече истинската игра.

И ако ви кажа, че дори не е трудно да вкараш детето си, дали ще ви е странно? Само едно телефонно обаждане. Дори пари не трябват, ако се обади правилния човек.

Мен ме дразни вече адски факта на незаписаните деца. Защо участват и заемат място (а това обикновено са деца с повече от 8,1 т.) и не се записват в последствие. Многоточковците имат почти 100-процентов прием и имам чувството, че родителите просто пробват дали ще влязят, дали това, дали онова. И вискчо за сметка на децата с най-нормалните точки 8,1 и 8,0). Трябва да има някакви правила.

# 746
  • София
Аз не мога да се занимавам дали има конспирация в системата, може и да има, по-съм склонна да вярвам, че няма.  Сятам като Касита:

Мен ме дразни вече адски факта на незаписаните деца. Защо участват и заемат място (а това обикновено са деца с повече от 8,1 т.) и не се записват в последствие. Многоточковците имат почти 100-процентов прием и имам чувството, че родителите просто пробват дали ще влязят, дали това, дали онова. И вискчо за сметка на децата с най-нормалните точки 8,1 и 8,0). Трябва да има някакви правила.

Ами според мен в тоя случай трябва да има санкции:

деца с повече от 8.0, 8.1, 8.2 ако са класирани и не записани, да им отпада точката за предимство и да нямат право да кандидатстват в същото заведение. След като са класирани и не записани значи не им е толкова важно.

# 747
Да...А колко от средностатистическите родители познават "правилния човек"  Confused
Аз пак се редя...И пак треперя...И на първо и на второ класиране имаше висок шанс - остана под чертата. Сега...Сега не смея и да се надявам. Както казва мъжът ми - няма значение колко места са свободни, ако има късмет - и едно да е - тя ще го заеме.

# 748
  • София
 Erika всички сме безкрайно ядосани, обезнадеждени и какво ли още не... Но проблемът изобщо не е в компютърната програма! По случайност главният програмист на групата, направила програмата, е мой съученик. Та според него много трудно би могло да има намеса в програмата, при положение, че самото класиране става и под родителски контрол и то за някакви 1-2-3 минути.
Простата истина е, че местата не достигат! ДЗ са строени масово преди 30 год., когато София е била 700 хил. Сега е 2 млн., вярно има и нови, но пък някой от старите са продадени и вече са частни. Докато липсва държавна политика в тази насока, все ще е така. Пък и във Видин, Монтана, Враца, Плевен, в. Търново и още доста градове места има, нали?
Всички деца, влезли по втория начин, са извънредна бройка. Познавам такова, което влезе, защото са просто комшии с директорката, без даване и на 1 лв! Останалите са с протоколи за "хронични" заболявания, знаете... Така групата, обявена общо 15 места със социалните, на практика наесен е раздута до 28  Simple Smile
На 1-во класиране синът ми имаше номер, започващ със7-ца и при22 деца за 13 места, тоест доооста добър шанс, сме аут! На 2-ро се появиха още 8 деца + останалите, нашият номер беше с 2-ка, но за 3 места пак сме аут!

# 749
в едната ни ясла, за едничкото местенце от никъде се нареди многоточковец  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт