Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015г.

• 30 629
  • 782
  •   1
Отговори
# 765
Добре, извинявам се, че пак повдигнах темата, но каква е логиката, поне да се махне това 17.00 часа. Поражда въпроси за некоректността на цялото това кандидатстване.

П.П Току-що ми отговориха да се считат за свободни, нищо, че са в друга графа.

В 17.00 ч. приключва записването на място в детските градини.

# 766
Момичета, кога ще стане ясно какво е класирането? Днес има ли как да се в иди, или утре?

# 767
  • София
Момичета, кога ще стане ясно какво е класирането? Днес има ли как да се в иди, или утре?

Утре.

Усех на всички, ние сме с 15% шанс, ще се джуркаме.

# 768
Успех и от мен!
В нашето ОДЗ изненадващо отпуснаха 7 места има и 2 незаписали се...На редичката бяхме 9 деца и тъкмо си мислех как шансът ще ни се усмихне най-накрая...Нареди се още едно детенце...Сега смес 10 деца за 9 места...Никога не е била с толкова висок шанс, много се моля този път да я приемат  Praynig

# 769
  • София
Ех какви са долни и измамни мръсници бееее! В ОДЗ-то, където кандидатствахме, за 3-то класиране няма места, но в "тузарската" на квартала 26 ОДЗ Калина имаше 1 незаписано допреди 2 часа, а сега просто изчезна  #2gunfire И понеже познавам майката, която просто на майтап си беше кандидатствала, не го е записала в някакъв последен момент, защото заминават за чужбина...

# 770
Кайлис, няма начин да не ви приемат  Peace

Ние чакаме за 2 места - 5 деца. И то в ясла, далече от нас, но нямах друг избор. Първо беше само синът ми, първо желание. После се появиха още 4 деца. Нямам гаранция , че точно него ще изтеглят, но в се пак тайно се надявам  Praynig Едно е да чакат 5 деца за 2 места, друго е 30 деца за 1 място примерно.

# 771
Аз не мога да разбера това. Едно детенце кандидатства в три градини от общо 6 за района и влиза навсякъде и по първо и второ и трето желание, защото е с най - висок брой точки и на трите места. Видно, очевадно и с голяма преднина пред всички останали. За да има толкова много точки, вероятно има причина/ дано на никого не се случва в крайна сметка точките да са събрани по неприятни никому критерии/, но се чудя, все пак като има предпочитания към една градина и там е на първо желание, защо не дава шанса на това класиране на друго дете , чиито родители тръпнат в очакване. Понякога си мисля, че е нарочно. Ми то със самото кандидатстване се вижда, че детето влиза дори на 3 -тото желание. Или пък просто хората не си дават сметка и не ги интересуват децата на "другите". Не знам дали съм права, но в тази истерия около ясли и градини трябва да има и толерантност и колкото се може повече майките да се подкрепят. А мястото за една от изброените градини е точно едно за няколко деца. Поне едно семейство утре е щяло да бъде щастливо. Както и близките на детенцето влязло по първо желание и с много точки.

А ние се учим да измерваме щастието с това, дали детето е прието в ясла, градина, училище и не ни остава време да учим децата си на истински смислени и стойностни неща, защото цял един сезон се терзаем...какво и как ще се случи наесен с последното класиране и откъде да намерим пари... за гледачки, бавачки,  частни градини.

Хубава вечер и успех на всички !

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 20:40 от amsimom

# 772
  • София
Да просто не ги интересуват другите и,че ти се чудиш как да се разчекнеш,за да има кой да го гледа.

# 773
Аз си мисля, че тези с многото точки, а и не само, не са толкова навътре в правилата и механизма на класиране и прием. Не че нарочно се редят на 5 опашки, ами просто не осъзнават какво причиняват. Сигурна съм, че ако лице в лице се обясни на конкретния човек, 99% веднага ще реагират и ще разберат.

# 774
  • София
щом не са толкова навътре да не си регистрират допълнителните точки.От едно елементарно познание,който влиза в системата чете и попълва.Моля те,хората не са толкова наивни на колкото се правят.

# 775
  • София
Е и нашите шансове умряха. До към 17:30 в яслата където кандидатсваме имаше едно незаписано дете. Вече го броях за свободно място. Към 18 и нещо погледнах и мястото вече го нямаше... Нали уж в 17ч. каквото не е записано щеше да се брои за свободно. Както и да е. Явно ще търсим частна алтернатива. Но поне ми се иска като ще плащам да е за нещо стойностно.

# 776
  • София
Помогнете със съвет,къде да изкажа възмущението си?
Следя 51СДЯ, за където се надявах на минимален шанс чрез жребий при 8,1т.
В началото на деня от 7, местата на текущо незаписани станаха 6.
Така бяха и в 16,00ч, когато е края на работния ден на директорката.
Няма да коментирам, новопоявилите се 0,1т за месторабота в района на няколко дечица!
Според опашката, оставаше 1 място за граничната група от 17 деца, но надежда имаше някаква.  Praynig
Проверявах в системата около 17,00ч и в 18,00, както и няколко минути по-късно, промяна нямаше.
Излязох с детето и мислех, че трепетите ми ще са цяла нощ (както и на предишните класирания).
Оказа се, че в по-късен час (не знам колко, погледнах след вечеря), местата са прехвърлени към свободни,
но забележете-от 6 текущо незаписани са останали 4.  #Crazy #Crazy #Crazy
Къде да се оплача?
Вече писах преди месец в страницата на СО, още чакам отговор.
За писмо до ИСОДЗ, не се и замислям-всички знаят, че няма да получа адекватен отговор!

# 777
  • София
Това,че са писали няколко желания не е лошо,в смисъл проверяваш къде им е първото и ако се класират на сто процента автоматично знаеш,че няма да вземат мястото при теб /примерно/.
Лошото според мен е това,че могат целогодишно да си ползват предимството и да си кандидатстват,да си се отписват и записват...Това трябва да се промени!!!
Иначе за кандидатстващите за спорта нищо не може да се направи и в нашия блок една майка каза,че са и приели детето,но нямало да го записва,защото било малко  #Crazy
Ми не се ли сети преди за това,после мястото остана и се зае от многоточковец,защото ОДЗ-то е "елитно",ама ако беше на първо класиране можеше да се разиграе и да влезе още едно детенце,което наистина няма алтернатива,да ама не.
Иначе и аз треперя отново,ама шанса е....
Баткото е казал,че този път ще я приемат  Crazy
Ако стане ще е като шестица от тотото,ще черпя здраво утре  Laughing

Дани,не знам къде,но трябва да сигнализираш,директорката явно е дръпнала тези места,но защо вече не знам,не е редно,сигурно да ги продаде после.Ужас просто:(
Иначе и аз вече се чудя за кооператив,знам,че не е мястото тук,но да си споделя,спира ме факта,че си оставям хората на напълно непознати без документ,без нищо  Rolling Eyes
Ама частната ще ни е непосилна,а за половин ден ще си работя само за джобните и таксите на децата за забавачка та и това не е решение и изобщо в главата ми е ей така  newsm50

# 778
  • София
Дани,не знам къде,но трябва да сигнализираш,директорката явно е дръпнала тези места,но защо вече не знам,не е редно,сигурно да ги продаде после.Ужас просто:(

Отново пратих писмо до СО-все пак касае различен казус от предишния.
Дано този път реагират!  Praynig Praynig Praynig
А иначе, и аз мислих други варианти, но до последно се надявам на прием в държавна ясла или градина.
Ще се пробвам и август месец за текущите класирания на предходния набор.
Дано ми се получи!  Praynig Praynig Praynig

# 779
  • София
Аз си мисля, че тези с многото точки, а и не само, не са толкова навътре в правилата и механизма на класиране и прием. Не че нарочно се редят на 5 опашки, ами просто не осъзнават какво причиняват. Сигурна съм, че ако лице в лице се обясни на конкретния човек, 99% веднага ще реагират и ще разберат.

Ох, не знам дали са или не, но не разбирам следното: дете с 10.2 т. на първо класиране със реален шанс за прием във всяко ОДЗ в района. Прието на първо класиране по първо желание. Сега на трето класиране е първо в списъка на чакащите с точките си за 2-ро желание и съответо ще е със сигурност класирано. Интересното е, че това детето го няма при второто класиране. Е, защо аджеба при вече записано дете в най-желаното ОДЗ, сега се е наредило пак и ще вземе бройка, вместо тя да отиде за граничната група, където ще се джуркат за 1 място 7 деца  ooooh! Някой има ли логично обяснение на това?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт