Ebay - 93

• 62 482
  • 796
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Защо всеки път като спечеля търг ми взема с 50-60 пи повече отколкото трябва? В баланса на Пейпал ми показва разходите, които съм направил за всеки търг. Като сметна баланса на картата се оказва, че ми взема повече. Някой да знае за какво става дума?

Виж си настройките на ПП, най-вероятно плащащ по техния курс, който е по-скъп.Нагласи го да те таксува по курса на банката ти.

# 481
 Интересното е това, че картата ми е в паунди и плащам в паунди. Пак ли трябва да правя някакви настройки?

# 482
  • Пловдив
Интересното е това, че картата ми е в паунди и плащам в паунди. Пак ли трябва да правя някакви настройки?

Хм..тогава е наистина странно.Питай в банката картоиздател, да не би да имат някакви такси при онлайн плащания.

# 483
Промених настройките, сега ако пак ми взема повече ще ходя до банката.

# 484
  • София
Момичета, моля за помощ по един със сигурност елементарен за вас въпрос Simple Smile
Нямам голям опит в пазаруването в Ebay.
Искам да купя от този продавач http://www.ebay.com/usr/schlaf24
Понеже шипва само до Германия не можах да направя оферта за по-ниска цена на артикул, Ebay не ме допусна.
Писах му, че ще дам адрес за изпращане в Германия и го помолих за отстъпка.
Той се съгласи, аз поисках фактура, но той ми даде мейл, по който да преведа парите с PayPal.
Има ли нещо притеснително в това? Да настоявам ли за фактура? Защитено ли е плащането ми при положение, че аз просто така превеждам пари по неговата сметка, но реално никъде нищо не пише за какво е тази сума (а не е малка, 200 евро са).

# 485
Няма страшно. Защитена си отвсякъде. Така се превеждат пари в Пейпал м/у физически субекти, с/у мейл. Още повече този продавач има 100% позитивен рейтинг. Ще ти се отрази в Пейпал като транзакция като всички останали, а щом мине през тях си имаш времето за да повдигнеш диспут ако се наложи.

Още повече, че ако се наложи диспут, ти не търсиш пари от него. Пейпал ти възстановява парите, а после те си ги търсят от него.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 21:43 от bobo_13

# 486
Не е точно така работата.
Първо, ако ПРЕВЕЖДАШ ти пари, извън ибей, плащаш таксата за превода, която за 200 евро ще си е все пак сума.
Второ, там някъде трябва да можеш да посочиш ЗА КАКВО се плащат тези пари - има текст за продавача - и така се презастраховаш, за да можеш да получиш рифънд.
Накратко: НЕ СЕ плаща извън ибей, защото имаш такси.
За продавача е изгодно - извън ибей няма да обяви сделката и няма да му вземат таксата от него.
Ако трябва, продавачът да релистне стоката с отстъпката, която сте си сметнали (така ще плати по-малка такса освен това).
Другият вариант е да ти ПРАТИ искане за плащането (request), в който случай да посочи изрично, че парите са за стока и да опише каква. Тогава той ще плати таксата за пейпала, на теб ще ти вземат само указаната сума.

# 487
????? защо говориш глупости????? Напълно безплатно е и си защитен отвсякъде. Ето какво пише при изпрашането на 200 евро на когото и да било за покупка на нещо.

http://prikachi.com/images.php?images/284/7629284d.jpg

# 488
  • Пловдив
Изобщо не мисля, че Камиче говори глупости, аре леко с квалификациите.И какво пише, че не виждаме?Аха, видях..дори да няма такси, това е сделка извън ибей и не е никак редна, да не говорим, че ибейската протекция може да изгърми при това положение.Продавачът може да си прати фактура на мейла , ама иска да спести таксите.

# 489
Сложи си очилата. Пише:

Free for you. The seller pays the fee.
Your eligible transaction covered by Buyers protection.

Има преводачи, за да си го преведеш. Къде са таксите, които тя ще плати според Камиче?

После в следващата стъпка имаш и писмо до продавача в което му описваш за какво плащаш и си го запазваш. И си готов.

За какво Ви е ибейска протекция. Имате протекцията на Пейпал. В Ибей вдигаш диспут през Пейпал, защото е основната разплащателна система. Обясних, че ако стане проблем, вдигате диспут в Пейпал, Пейпал решава във ваша полза, превежда Ви парите, а после те си ги търсят от продавача.

# 490
  • Пловдив
Аре така да даваш директиви у вас,а? Нямам мужда от преводачи и очила, писала съм, че видях!Ибейските кейсове се решават много по-бързо от диспутите в ПП, имат си money back guarantee, но щом ТИ казваш къде и какво да правим - така ще е, направо не знам как сме оцеляли всички в темата без заповедите ти.
 newsm20

# 491
 Hug Моля пак заповядай   bouquet

Скрит текст:
А колкото до бързина на решаване на диспут пак може многооо да спорим, защото в ибей зависи от много неща и има време за изчакване, но това е тема на друг разговор.

# 492
  • София
Момичета, благодаря на всички   bouquet Мислех си, че отговорът е само един, а каква дискусия заформих  Grinning
Значи ако преведа парите по мейла такса няма да имам, имам и защитата на ПейПал.
Но все пак е сделка извън Ebay, което не е редно и ако все пак се откажа от тази сделка е хубаво някъде да информирам за това, което прави този продавач  Peace

P.S. Току-що добавих немския адрес в профила си в Ebay, направих го Default Shipping Address и успях да направя оферта! Сега само остава и продавача да я приеме защото снощи след като го помолих да ми прати request  за плащането или да ре-листне стоката с цената, на която сме се договорили - той изобщо не ми отговори  Rolling Eyes
Та не съм много сигурна дали ще успея, но поне се надявам.
Отново благодаря на всички   bouquet

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 06:05 от Lodsi

# 493
Възможно ли е да имам и английски и американски адрес за доставка? Искам да пазарувам и от американски продавачи, но доставката до Англия е скъпа. Имам приятел в Америка, който може да ми носи пратките. Дали ще стане да ми изпращат пратките на неговия адрес?

# 494
  • Sofia
Възможно ли е да имам и английски и американски адрес за доставка? Искам да пазарувам и от американски продавачи, но доставката до Англия е скъпа. Имам приятел в Америка, който може да ми носи пратките. Дали ще стане да ми изпращат пратките на неговия адрес?

Естествено! Peace В моя профил са се набутали адреси в Б-я, САЩ, UK и Германия. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт