Ebay - 93

• 62 367
  • 796
  •   1
Отговори
# 720
  • София
МП иска да поръча нещо от английския ибей до превозвач, но не иска да си прави отделна регистрация в превозвача и иска да ползва моята. Дали ще има проблем, че моето име ще стои там, а в ПейПал ще си е неговото?!

# 721
  • Luxemburg
Малко Сладко Коте , никакъв проблем няма да има. Аз ползвам пейпала на съпруга ми че моята карта я закрих преди известно време и нямам проблем и с това.

Fandango ето стъпките по които минавам за отваряне на кейс:
от горе в дясно Help & Contact=>Resolution Centre избирам I received an item that does not match the seller's description и натискам бутона Continue http://media.snimka.bg/s1/4019/034282785.jpg?r=0
след това ме кара да избера продукта за който имам оплакване http://media.snimka.bg/s1/4019/034282786.jpg и след като го избера без нищо да натискам за потвърждение ме праща на следващата страница за връщане на продукта http://media.snimka.bg/s1/4019/034282787.jpg?r=0. И не знам как и къде да търся друга опция. КОйто има идея да помага.

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 14:17 от ronicat

# 722
  • Пловдив
Здравейте, много полезна тема,определено ще я следя!! Simple Smile
Искам да попитам някой ползвал ли е някакви кодове за намаляване на процента на Paypal или това са измами, защото като напиша в гугъл кодове за Ebay ми излизат доста сайтове, които ми изглеждат малко съмнителни, но се чудех има ли начин да се намали малко цената или процента, който взимам Paypal. Ще съм ви много благодарна ако някой намери време за отговор.   bouquet

Кодовете за ebay  са по-редки от Халеевата комета, не търси.Преди време бяха обявили един код за минус 5 паунда във фейсбук страницата на английския ибей,голямо купуване падна, наистина  Mr. Green Пращат понякога персонални кодове на мейлите, ама и това не е кълка за лежане Simple Smile А за намаляне на процента на PayPal и дума не може да става  Crazy

# 723
ronicat

Мдам  newsm78

тук и аз не виждам какво може да се направи с този избор...
 Виж какво, тук  в твоя случай получава се, че трябва да избереш it doesn't mutch the listing

Долу пишеш, че продавачът ти е уверил, че състоянието е супер, като ново демек  Mr. Green И за това си купила рокля на цената  на нова такава. Общо взето описваш всичко и казваш, че си много разочарована и искаш да върнеш, роклята, при това настояваш да ти бъдат върнати и пощенски. Указваш колко са  Wink

Може би тя ще ти предложи частичен рефънд сама??? както ще види колко са тези пощенски. Щото иначе трябва да ти плати и първоначалната сума освен тях. Може би такъв вариант ще стане?

надявам се и други да се включат с техните идеи, все пак трябва да я убедим да предложи частичен рефънд. И след това ти да се съгласиш  Mr. Green

P.S. Следващия път моля, пиши нов пост, а не редактирай стария - добре че проверих, иначе не бих го забелязала  Grinning видях само поста на Горгона и мислих си, че говориш в чата

Още нещо измислих, можеш да добавиш, че сега трябва да я носиш тази рокля на поправка за да й върнат първоначален вид поне по някакъв начин - с това цената й още се увеличава. не знам доколко това е добра идея, но може да я подтикне да предложи този частичен рефънд  newsm78

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 15:01 от fandango

# 724
  • Luxemburg
Сори fandango, реших че по-късно ще го видиш тъй като бях замислила да пиша в хелпа и да докладвам какво съм установила. Благодаря ти за линка да се свържа с тях. Незнайно при мен излиза само те да ми звъннат или аз на тях. От твоя линк се свързах по чат и обясних съвсем напоително какво се е случило (не бях сигурна дали могат и ще прочетат кореспонденцията ни). Обясних че не искам да върна роклята че нямам време за това, а искам заслужена цена. Такава рокля можех да си взема за 5-8 лири а не да плащам като нова и накрая брадва. Обясниха ми, че първо трябва да предложа на продавача да ми направи частично възвръщане тъй като не съответства на описанието или да му се обадя по телефона като те ще ми помогнат с номера му (демек ще го питат дали иска да му звънна и да се разберем човешки и бързо). Ако той откаже то тогава да пусна за връщане на стоката, а ибей ще прецени какво да направи. Да напиша че съм съгласна и на частичен рефънд който продавача е отказал и центъра за оплаквания ще реши кое е най-справедливо. Каза да не се безпокоя за парите за връщането които ще се покрият от продавача а не от мен.
Сядам да и пиша. Дали е добра идея да споменавам че съм се посъветвала с ибей и какво са ми казали да направя най-добре и за двете ни? Мисля да и спомена че съм изпрала роклята но едно петно още не се е премахнало (изглежда или е мазно или като от останал препарат макар да я изплакнах 3 пъти) и ще трябва да я занеса на химическо което ще ми коства още пари, някъде около 5€. И че заради нейното "перфектно" описание на обявата сега минавам през доста трудности за да я докарам наистина в много добро състояние, е колкото мога де.
Много мразя този момент-да получиш не това което е описано в обявата. Обикновенно преглъщам и не се и занимавам ако е за малко пари, ама тук мисля да стигна до край. Мъкаааа...

# 725
ronicat

това е чудесно! Добре, че имаш подкрепа на ибей с това, че можеш сама да предложиш частичен рефънд - защото те могат да го изтълкуват като изнудване на продавача за да свали цената  Peace

Аз мисля, че добре е да споменеш за разговора с ибей - тя по-бързо ще се съгласи, а ти не губиш нищо  - в краен случай ще ти бъдат върнати всичките пари включително и пощенски за връщане. Все пак ми се струва малко извън логика тя да държи да плаща и тях  Wink

кажи и за химическо и помисли каква сума искаш да бъде частичен рефънд. И предложи го.
 пази лога на чата, те го пращат на мейла.

# 726
  • София
момичета, пробвайте с чата тук  Wink

http://ocsnext.ebay.co.uk/ocs/cusr?query=1460

Джулс, пиши им в чата и питай, може би те ще въведат номера  Peace

Благодаря ти много  smile3525
Толкова го търсих този чат  ooooh! ,но и при мен както при  ronicat  излиза възможност само за телефонен разговор.

От твоят линк се свързах с тях,но не ми помогнаха особено.Извиниха се за технически проблем и ме помолиха да опитам да използвам друг браузър за да въведа номера въпреки,че им писах,че и това съм пробвала.
Докато се опитвам ще ми мине срока,а и колетчето ще пристигне при момата и каквато е "коректна" май ще пия една студена вода.

# 727
Dzuls

А има ли поле за писмо? Ако да - можеш за сега там да напишеш номера и още нещо, уж пишеш мило послание на продавачката  Mr. Green например дата на изпращане ....

Ако не - изчакай 1-2 дни и пак пиши в чата, този път кажи им, че заради техните технически грешки не можеш да потвърдиш изпращането и ги помоли да помогнат да намериш изхода от ситуацията. защото иначе губиш кейса и парите при положение, че си изпратила всичко и си свършила това, което се изискваше от теб. нещо в този род

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 17:11 от fandango

# 728
  • София
Dzuls

А има ли поле за писмо? Ако да - можеш за сега там да напишеш номера и още нещо, уж пишеш мило послание на продавачката  Mr. Green например дата на изпращане ....

Ако не - изчакай 1-2 дни и пак пиши в чата, този път кажи им, че заради техните технически грешки не можеш да потвърдиш изпращането и ги помоли да помогнат да намериш изхода от ситуацията. защото иначе губиш кейса и парите при положение, че си изпратила всичко и си свършила това, което се изискваше от теб. нещо в този род
В самият кейс нямам възможност за писане,но драснах едно мило имейлче на продавачката и написах номера и датата на изпращане.
Продължавам с опитите (имам време до 5),ако пак не стане ще пиша в чата,дано този път  попадна на друг,че този с който си писах днес беше....
Само ми се извинява и ми пише къде и как да вляза при положение,че подробно му обясних няколко пъти,че многократно съм опитвала следвайки същите стъпки и нестава.

# 729
Момичета много моля за съвет и на мен ако може. Ще съм благодарна на всеки, включил се с мнение. Проблемът ми е следният. Печеля три чифта маратонки от един потребител, съответно ми комбинира някаква пощенски, които съм убедена, че са в повече, но нейсе. Пристига пакета, вътре само два чифта, пиша и аз, и тя отговаря, че в пакета са били трите чифта. От там искам и товарителница, има на Хермес, пиша с чата им, няма точно тегло измерено, щото все пак два не са равни на три чифта, надявах се на това като доказателство, но ударих на камък. Продавача е отбелязал по-малко от 2 кг. че е пратката. От там съответно кейса се удължи, тя твърди, че са три чифта, а аз два. Сега получих съобщение от ebay, че се е свързала с customer supporta и те ще вземат след 48 часа крайно решение. Според вас какво да очаквам? Как да докажа, че не съм получила три чифта?

# 730
  • Шумен
Аааааааааа нееееееее. Не можах да се сдържа  ooooh!.

http://www.ebay.co.uk/itm/PRE-LOVED-WORN-USED-BLACK-TIGHTS-WITH- … sh=item1c483e14e5

# 731
marieta76

А колко тежат 2 чифта маратонки? Ако са кожени - те не са леки, и 3 чифта не могат да бъдат под 2 кг.
 Ако кейсът вече ескалиран, то  решение по него приема само ибей, ти не можеш да повлияеш на  него  Sad Защо не си писала тук по-рано?

Изчакай какво решат първо, надявам се в преписката  с нея си написала достатъчно доводи. Това, че тя го ескалирала още не значи, че решението ще бъде задължително в нейната полза...

А и те решават  много по-бързо от 48 часа

# 732
Не са повече от две кила три чифта маратонки, лекички са...ами а де, що не съм писала...щото съм вейка голяма. Аз още преди няколко дни първа говорих със съпорта по този проблем какво да очаквам, ама те ми извъртяха нещата да си изчакам 8 дни, че продавачите били важни и т.н....Офф...6 лири са,ама ми е вътрешно...аз "богатата" българка прецакана от милата "бедна" англичанка...

# 733
marieta76

остава да чакаш, може би ще поискат да доуточнят нещо с теб Sad при ескалация вече няма диалог с продавача, край - само ако от ибей ще поискат да попитат...

# 734
Здравейте,
Поръчах си един обектив на канон от ebay.com,продавача се намира в Хонг Конг,
цената на обектива е 540 долара с включени 15 долара за доставка,бърза доставка.
В петък ми се обадиха от TNT България , за да ми кажат че обектива е задържан в Лиеж, Белгия,
на него пишело стойност от 125 долара,след което белгийските митници са го задържали ,защото
не можело такъв обектив да струва 125 долара.И сега в 10 дневен срок трябва да изпратя писмо,не имейл,на адрес на митниците в Лиеж във вид на опровержение (или платежното ми от ПейПал или банката,така си мисля).
Писах на продавача,дадоха ми онлайн фактура за 125 долара,която не мисля че ще устои пред белгийски митници.Писах им пак че нестава и все още чакам отговор,но времето си върви!
Копирам ви писмото на Митници Белгия към ТНТ :

The above shipment has been held by Customs on suspicion of Intellectually
Property Rights infringement.  The shipment is now with a special team in
Customs, dealing with these shipments and is no longer available to TNT.

Customs assumes the shipment is abandoned by all concerned parties and the
shipment will be sent for destruction without further notification unless
a written objection is received by Customs within 10 working days from
this moment on.

If the consignor or consignee wish to object to this procedure or when
there would be additional proof they want to present to Customs, a
registered letter must be send to the Regional Director of Customs in
Liege, clearly mentioning the above consignment note number.
The letter must be addressed to:
Administration des Douanes et Accises
a l'attention du Directeur Regional

Direction Régionale des D&A
Service contentieux
c/o service Cx DPI

Rue de l'Aéroport, Bât 56
4460 Grâce-Hollogne
Belgique

There is no point in sending any emails to TNT Liege on this shipment, as
TNT cannot influence nor interfere in the above process at all.  Only
correspondence with Customs in Liege on the above address can lead to
resolving the issue at hand.

The shipment has been updated with the code CD and the matching contraband
code will be attached as well.

Моля за съвет какво е най правилно да направя?
Изпращане на писмо с документи за един ден с ТНТ до Белгия е около 60 лева,това само за информация!
Благодаря предварително!

Здравейте,
Искам да споделя как се развиха нещата с моя случай, може да е полезно за някои!
Преди две седмици, когато си зададох въпроса тук издирих през интернет телефони на белгийската митница, открих телефоните през летището в Лиеж. Свързах се, дадоха ми мейл, изпратих им платежното ми от ПейПал, след което обектива беше разглеждан от представител на Канон, може би дали е истински, и онзи ден го освободиха, вчера ми го донесоха на вратата.
Не съм плащал никакви такси и ддс-та!
Общо взето 20 дена, вместо 5 , но с happy end!
Благодаря на всички за изказаните мнения!

Общи условия

Активация на акаунт