Епилепсия - ТЕМА 20

• 64 691
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • София, Люлин-8
Вчера говорих с една моя приятелка, която е кинезитерапевт и се разбрахме да я заведа при една нейна колежка за консултация и да прецени дали и колко трябва да се работи с детето.  Simple Smile
За момента смятам да си я оставя в градината която си ходи, защото едно преместване е свързано със много стрес за нея, което допълнително увеличава пристъпите и затова реших, че отделно ще си я водя на логопед. Още не съм се насочила към някой конкретен все още проучвам, но ми се ще да е по на близичко. Организирах и една среща да спретнем с детски психиатър до края на месеца, за да направи пълна оценка на развитието на детето.
Вчера нищо не можах да свърша в Св.Наум, защото всичко живо е изчезнало на някаква конференция в Румъния и ще трябва да ходя пак другата седмица, дано тогава имам по-голям успех. Rolling Eyes
LifeIsBeautiful Кортикалната дисплазия не се е образувала от ваксините, тя си е пренатална аномалия, но според мен се е отключила от тях.  Peace

# 151
Романол,  Hug

# 152
  • Sofia, Младост 3
Ева, не може ли да минете на Репитенд - това пак е леветирацетам?

Да, ще попитам невроложката ми , когато се върне в България и сме на преглед, за да избегнем доплащането . Предполагам, че разлика няма да има и няма да се връщам към ужаса след Депакин-а и страничните му ефекти. Благодаря ти   bouquet

# 153
  • София
romanol, на Теа и правих обследване точно при психолозите в Св. Наум. Правиха и тестове за училищна готовност и ми дадоха официално становище с печат на клиниката. Не се поема от ЗК, платих 40 лева. Сега гледам, че и правят същите тестове и психолозите в Св. Никола, още не е завършило обследването. Основната идея е да се покаже в кои области детето има дефицити и да се работи за преодоляването им.

# 154
  • София, Люлин-8
Вчера ходих до педиатърката взех си направлението за хоспитализация и рецептите и й казах за последния пристъп. Тя ми обясни, че температурата която е вдигнала най-вероятно е била от самия пристъп от промяната във вътречерепното налягане и дисбаланса на целия организъм след пристъпа.
Yana_a_n В Св.Наум коментирахме ходенето при психолог още януари месец и те тогава ми казаха, че при тях не можело защото била много малка и трябва да я заведем в Св.Никола. Но за там не ми се чака 2 месеца за обследване и затова със сигурност ще отидем някъде на частно, така и така ще си плащам поне да не чакам със месеци. Rolling Eyes
Eva [Cassidy] Друга идея която мога да ти подхвърля е да питате за Ноепикс (на Актавис), това е българския аналог на Кепра минава по коса, но може и на свободно да си го взимате не е скъпо.

Имам и един въпрос, някой опитвал ли е редукция на пристъпите с ТМС (транскраниална магнитна стимулация) и имаше ли ефект?

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 06:18 от romanol

# 155
Е, Романол, явно ще трябва, като мен, да сложиш в чантичката на детето хексалгин и термометър. Значиии, ако искам да го водя безплатно в общинския логопедичен център след 3-тата година, ще трябва да го запиша на градина... Оф, ще го мислим... Сега, ви желая приятни летни дни и много положителни забавления за малките ни слънчица Hug

# 156
  • София, Люлин-8
Днес се чух с Кинезитерапевтката имаме час за утре от 12 ч. със документацията и детето да каже какво ще се прави оттук нататък.

# 157
Романол,не знам за магнитна стимулация,но ние навремето се "лекувахме" със Запер-той е на принципа на  ток с определена честота за елиминация  уж на  вируси и бактерии в организма.Та от него така пострадахме ,че си подновихме епилепсията след 4 години спиране не лекарства  и още толкова без пристъпи.Много внимателно подхождайте към физиотерапии -особено  електро и магнито -стимулации.

# 158
  • Варна/Белгия
Ние 3 дена след последната електростимулация получихме първите пристъпи 2008г.Правих ме физиотерапия и електростимулация поради дисплазия на лявото краче.

# 159
И при нас от физиотерапия - електростимулация на крак и ръка, заради пареза, направи гърч след 5-тата процедура. Категорични са, че не е от това, но друго нямаше.

# 160
  • София, Люлин-8
В крайна сметка се оказа, че няма никакво изоставане (поне двигателно). Днес нали бяхме на кинезитерапевт, жената падна от смях като разбра, какво са ми казали и че детето въобще няма нужда от помощ. Дори и за логопеда ме посъветва да изчакам до есента тъй като в момента ходи в яслена и е заобиколена с по-малки деца които не говорят и така не й се налага да говори и от там идвал проблема. Но съм крайно разочаровано от Пумпелина не смятам, че е нормално така да се печелят пари на гърба на притеснени родители  Naughty

# 161
  • Варна/Белгия
При нас след 10-тата процедура на крака и никой не знае и не ми дава отговор дали е от нея или не.

# 162
При нас след 10-тата процедура на крака и никой не знае и не ми дава отговор дали е от нея или не.

Принципно, не би следвало нискочестотна електростимулация да провокира сривове в мозъка. При положение, че бяха минали 3 години от инцидента при нас и тя си пиеше гинкото, и всичко вървеше прилично, аз нямам друго обяснение. ЕЕГ -- то при затишие /разбирай не имала пристъпи няколко месеца/ и ЕЕГ преди да сложат епилепсия са еднакви.
Понякога се чудя дали да не я подложа пак, клин, клин избива.

# 163
Момичета, какво точно се разбира под "балнеолечение" при деца с епилепсия, защото според социалната оценка по ТЕЛК детето има право на такова?

А относно логопедичните услуги, за които за казали на Романол да изчака до 3 г., навремето направихме консултация, преди да е навършил 3, като и мен ме посъветваха същото. Всъщност, детето израстна проблема, за който го бях завела. Сега смятам да изчакам сезона на летните отпуски и евентуално да тръгне на есен. Или просто да се консултирам, може и да не се наложи да го занимават постоянно

# 164
  • Варна/Белгия

Принципно, не би следвало нискочестотна електростимулация да провокира сривове в мозъка. При положение, че бяха минали 3 години от инцидента при нас и тя си пиеше гинкото, и всичко вървеше прилично, аз нямам друго обяснение. ЕЕГ -- то при затишие /разбирай не имала пристъпи няколко месеца/ и ЕЕГ преди да сложат епилепсия са еднакви.
Понякога се чудя дали да не я подложа пак, клин, клин избива.
Ние преди това сме нямали никога пристъпи.Поначало преди всяка електро процедура трябва да се прави ЕЕГ,за да се види мозъка как работи.Но в България не се практикува и има много последици,както при нас и вас.

Общи условия

Активация на акаунт