Епилепсия - ТЕМА 20

• 64 505
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
То и да знаят едва ли ще реагират правилно, а пък представям си ако идея си нямат.

И аз това написах. А вашите госпожи са си за разстрел.  #2gunfire То бива некомпетентност, бива, ама те бият всички рекорди. Поне в нета да прочетат, да се просветят малко. И аз имам железни нерви, гледам да не влизам в конфликти, но незнам как бих реагирала в подобна ситуация. Застрашават му живота, че и се гордеят с това.  Shocked

# 676
Аз бях занесла диазепам в градината, слава богу не се стигна до него

# 677
  • София
neeli, аз не бих спирала толкова голямо дете от занятия. На тази възраст мисля това за доста важно.

Моята дъщеря е с два медикамента, в момента е първи клас. В училище съм занесла всички документи, епикризи, становища, обследвания. В класната и има две свещички Диазепам за реагиране в случай на гранд мал. Дъщеря ми се отличава от останалите деца, най-вече като поведение, и мисля, че това се дължи на стоенето у дома до 5 годишна възраст.

С извинение за отклонението се обръщам към romanol. В другата тема, в твой пост гледах, че търсиш специалисти, защото занятията с детето не са работа на майката. Мисля, че е точно обратното. Моята Теа ходи на логопед от 3 годишна, вече и на психолог, на предучилищна, но и до ден днешен резултат дават моите занимания с нея у дома. Специалистите насочват, но къртовската работа си е на майката. Понякога ми писва, казвам си "Не могат ли учителите да я научат?", после ми минава и отново сядаме с тетрадките. Сега вече ежедневно, след работа, аз готвя, тя пише и така. Не се отказвай! Без теб няма да стане. Hug

# 678
И моето дете най-голям напредък имаше с мен. За жалост в един момент просто отказа да работи, от възрастта ли, много й станаха заниманията ли, не знам и ние вече я оставаме с нас само да се забавлява.

# 679
Здравейте! И аз се присъединявам към Вас. Детето ми е на 5 години и почна да прави нещо като припадък. Казваш му нещо смешно почва смях, подкосяване на краката като, че губи контрол над мускулите си. Преди падаше, сега явно се контролира и посядва. Ние сме от Пловдив, тук нищо не можаха да кажат като тръгнем от имена като Иванов, Пискова и Пачева. Сега съм се насочила към София запазих час при д-р Христова в "Здраве", опитах се да се свържа с доктор Божинова, но така и не успях, телефонът, които е в интернет 029702231, казват, че вече не е на докторката. Имате ли някакви нейни координати, наистина съм ужасно притеснена. Помогнете ако можете поне с мнение за доктор, които може да помогне. Благодаря предварително!

# 680
Това само като се смее ли се получава?

# 681
Да, само и единствено като почне да се смее, като че прекъсва някаква връзка. Това се случва най-често когато е изморен и му се спи или е болен.

# 682
  • София, Люлин-8
Yana_a_n гала Тя със мен просто не желае да работи, не иска да повтаря или ако го прави и се лигави и го прави грешно. Няма търпение за нищо, пъзели, книжки и т.н. а с логопедката нямаше такива проблеми. И аз не знам вече какво да правя, пък и с нея имам време да работя само събота и неделя.  Rolling Eyes

vellina Възможно е като се смее да хипервентилира и от това да се получават пристъпите, по твоето описание са атонични. Свържи се с Божинова или Литвиненко.

# 683
Странно. А това само на краката ли се отразява, съзнанието добре ли е, някакви потрепвания, примплясквания, нещо друго?

# 684
романол, кажи ми нещо повече за тая хипервентилация. На моето ЕЕГ като ме караха да дишам едва не изгубих съзнание, много зле ми стана, нали това е теста за хипервентилация? После на ЕЕГ май нямах измемения, но какво става, променя се кислорода ли, какво?

# 685
vellina Възможно е като се смее да хипервентилира и от това да се получават пристъпите, по твоето описание са атонични. Свържи се с Божинова или Литвиненко.
[/quote]

с доктор Божинова не мога да се свържа, не отговаря на телефоните в интернет 029702243, на другият 029702231 казаха, че вече не отговаря на този телефон.

# 686
Да, подкосяват му се краката, опитва се да не падне, което си мисля, че е в съзнание, защото като му викна "защо го правиш" се стяга и казва " няма да се смея". Но видимо се случва нещо с него, той казва, че не може да разбере какво е и не му се вие свят, не го боли нещо. Нищо не му потрепва просто му се подкосяват крачетата и ако държи нещо го изпуска.

# 687
А АМГ, правиха ли му!
Това е изследване на дейността на мускулатурата.

# 688
  • София, Люлин-8
гала Хипервентилацията оставя мозъка без кислород. Нормално е да ти стане зле, аз например при хипервентилация изравнявам границите на кръвното и припадам. В моето ЕЕГ при хипервентилацията се увеличаваха острите вълни и се синхронизираха двустраанно.

ЕМГ, както е писала  Йоана Vanq 66 е изследване на инервацията на периферната нервна система. Ама щом е само когато се смее по-скоро или е от ЦНС или кардиологично според мен.

# 689
Много Ви благодаря момичета!!! В понеделник записах час в София при Божинова, дано да разберем какво се случва.

Общи условия

Активация на акаунт