Епилепсия - ТЕМА 20

• 64 504
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
 Hug В Свети Наум на етажа, където правят ЕЕГ-тата точно вдясно от този кабинет в дъното, ако гледаш с лице към него, е кабинетът където правят ЕМГ-та. Според мен еег с хипервентилация, емг и кардиологичен преглед, като профилактични прегледи са добър избор. Кардиологичен преглед може да направите в Националната кардиологична Болница -там специалистите и апаратурата са най-добрите в цялата страна. Успех!

# 691
Ще ги направим в понеделник всички.

# 692
Вижте какво открих:
http://www.babymed.com/pregnancy-news/vitamin-c-and-babys-brain-development
И да припомним от предишните писания при бременност: регулярно наблюдение на ТСХ и като профилактика за добро мозъчно развитие на фетуса евентуално прием на витамини съдържащи фолиева киселина, витамин С, омега 3, таурин, ел-аргинин и магнезии... До тук съм до момента... Ще се роявя още, когато имам време... Приятен ден на всички  Hug

# 693
Здравейте, моля някой да сподели, ако има опит, за колко време долу горе се спира сироп конвулекс. Колко продължителна е схемата за спиране ?

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 12:52 от a_hamdieva

# 694
  • София
Здравейте, много ще се радвам да чуя и вашите мнения. Синът ми мин. година получи тук (така го оприличих аз). Отидохме в Детско здраве при д-р Христова. Направи му ЕЕГ, предписа тиоридазин и ноотропил защото имаше забавено говорно развитие. Не намерих тиоридазина, започнах да го водя на биофийтбек и да давам ескимо кидс, тиковете отшумяха постепенно, за една година имаше огромен напредък в говора. До преди месец. Появиха се пак, не бяха така силни като преди, но реших да го заведа при доц. Рашева за ЕЕГ и второ мнение. И сега - ново двеста - не било тик а някаква разновидност на епилепсия (не запомних точно). Изписа конвулекс. Учуди се, че д-р Христова не е видяла това на ЕЕГ-то. Имало два варианта - ако е първия в побертета тиковете ще отшумят, втория - ще започне да върви прогресивно надолу. Каза също, че трябва да се направи МРТ и метаболитен скрининг, за да се каже от кой вид е. Не знам на кой да вярвам, и не знам какво да правя.

# 695
Добре е да потърсите отново мнение при д-р Христова, за да може да сравни старото и новото ЕЕГ.
В каква граница са правени двете ЕЕГ та, т.е., колко време след 1вото ЕЕГ детето е било добре.

# 696
И накрая при Божинова

# 697
  • София
Добре е да потърсите отново мнение при д-р Христова, за да може да сравни старото и новото ЕЕГ.
В каква граница са правени двете ЕЕГ та, т.е., колко време след 1вото ЕЕГ детето е било добре.
Една година - на 16 октомври мин. год. сме ходили. През декември-януари тиковете спряха или по-точно много рядко ги имаше  и сега септември се появиха пак. Когато се появиха тиковете мин. год. личната се усъмни за епилепсия и каза да потърся невролог. Много добре си спомням, защото точно тук гледах за мнения и се спрях на нея. Когато отидохме и обясних как точно са тиковете, и че личната се съмнява за епилепсия, тя веднага го прати на ЕЕГ и специално ми каза че НЯМА епилепсия и това е тик. Постепенно отшумя. Преди няколко месеца се наложи да отидем при проф. Матанова по друг повод. Тя ми даде направление (лисче там някакво) с координатите на доц. Рашева за ЕЕГ заради тик ( даже така го е написала). Вчера след прегледа - съвсем друго.
Аз се чудех да отида пак при д-р Христова, но от друга страна нямам никакво желание да противопоставям мненията. И двете са добри лекарки, а винаги има риск от грешка. Затова се чудя дали да отида при Божинова и да не давам никакви предварителни данни за да не се влияе мнението й, или да отидем на МРТ (ако както казват, че това е най-точно) и се надявам тогава да се каже със сигурност.
Знаете ли какво се изследва за метаболитен скрининг? Личната не знае, а от консултацията вчера са написали само това.
Много съм объркана, на моменти направо съжалявам, че отидох.

# 698
Възможно е на първото еег да няма данни за епи, а на второто да има. Моето мнение е да отидете при Божинова със аболютно всички изследвания и описание на историята. Тя е лекар, който няма да се повлияе от това кой какво е казал, ще си каже становището

# 699
  • София
Възможно е на първото еег да няма данни за епи, а на второто да има. Моето мнение е да отидете при Божинова със аболютно всички изследвания и описание на историята. Тя е лекар, който няма да се повлияе от това кой какво е казал, ще си каже становището
Може ли телефон на д-р Божинова  Praynig
и къде се намира? Взела съм си два дни отпуска, нямах сили да се завлеча на работа. Ще ми се да я намеря днес-утре, да направя нещо.

намерих едни координати - тя ли е?
Проф.Венета Божинова, д.м. УMБАЛП „Св.Наум”, София, 02 9702231

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 15:13 от Малката Ида

# 700
  • София, Люлин-8
Първо не мога да се стържа да не попитам в какво се състоят тези тикове, т.е. какво прави детето?
Второ дори един лекар по презумпция да е много добър, не означава че не може да сгреши за съжаление напоследък детските невролози са страшно претоварени, което е допълнителна предпоставка за грешки. Поддържам мнението за трето независимо мнение със пълната документация.
Трето задължително направете едно клипче с телефона на съответните моменти, за да може невролога да види точно какво прави детето, защо някои малки детайли които на вас може да не ви правят впечатление да са от изключителна диагностична стойност.
И четвърто 1 година е страшно много време и дори и да не е имало нищо на ЕЕГ миналата година сега вече може да се вижда, тъй като ЕЕГ еволюира с времето.

Тел. за записване при Божинова е 970-22-50 това е тел. на техническия сътрудник в ДНК в отделението в Св.Наум, тя отговаря за часовете. Но аз днес звънях да запиша час за малката и ми казаха, че до края на месеца няма часове и да се обадя след 30 октомври за да ми запишат час за ноември месец. Peace

# 701
  • София
Присвива очи, гледа нагоре. Понякога и главата му се отмества назат, все едно се стряска. Присвиването на очите е по-често. Опитвам се да го снимам когато си мести и главата, но види ли телефона се вглежда в него и тогава няма проблеми. Мигането го записах. Вчера пак имаше това примигване, обърнах й внимание, но нищо не каза. Миналата година си мяташе главата назад много повече и почти винаги заедно с примигването. Ще запиша час при Божинова, надявам се най-накрая да разбера какво е.

# 702
  • София, Люлин-8
Щом може да се преустановят тези епизоди с разсейване (виждането на телефона например) не са епилептични според мен.  Peace
Но за свое успокоение потърси и мнението на Божинова.

# 703
  • София
Щом може да се преустановят тези епизоди с разсейване (виждането на телефона например) не са епилептични според мен.  Peace
Но за свое успокоение потърси и мнението на Божинова.
Дано  Hug
Накара ме да се замисля... не си спомням в коя тема беше, някой казваше, че Литвиенко беше казал нещо такова - щом може да се разсее.
Както и да е, ще отидем, защото не ми се иска само да се вглеждам и да гадая, предпочитам да знам, за да мога да взема мерки навреме.
Звъннах, но ми казаха че Божинова е отпуска, другия месец ще е на работа.

# 704
Ида , пожелавам ти всичко да се изясни след прегледа при Божинова  Hug
И аз си мисля, че няма смисъл да криеш какво е станало до тук ( в смисъл, да не й казваш какво са ти казали до тук и как са лекували дъщеря ти) , а да й занесеш всичко, защото даже с назначаване на нови изследвания, ще има значение какво са показали предишните; ако има място и човек който да изясни колебанията, много от нас дължим изясняването и диагнозата на "посещенията" си в Св. Наум  Peace Там съм доволна от отношението и професионализма на д-р Славкова, която и при трите престоя ни беше лекуващ лекар; но титуляр си е проф. Божинова, която е и начело на клиниката

Общи условия

Активация на акаунт