Епилепсия - ТЕМА 20

• 64 520
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Задравейте Hug
Момичета да ви попитам децата ви приемат ли ривотрил и как се чувстват от него?защото ние в понеделник ходихме до софия уж за контролен преглед при професор Божинова та си останахме и полежахме в св.Наум да ни направят сънно еег,което не беше мн. сънно,но както и да е и от там ни изписаха този 3-ти компонент РИВОТРИЛ,но четаа все различни отзиви за него.
Благодаря ви предварително  Hug

# 661
Не. Това е силен медикамент, подобен на опиатите, който води до пристрастяване, както към наркотиците. Лечението при отказване от редовен прием на ривотрил се провежда в клиниката по лечение на зависимости. Ако детето не е в крайно тежко състояние, не бих го дала.

# 662
  • София, Люлин-8
Аз пък недоумявам, защо продължават да назначават Ривотрил при положение, че се изтегля от пазара догодина, а няма аналог.  newsm78

# 663
  • Варна
 Аз пък недоумявам, защо продължават да назначават Ривотрил при положение, че се изтегля от пазара догодина, а няма аналог.  newsm78 [/quote]

newsm10  и аз това не мога да разбера.....

# 664
  • гр.Гоце Делчев
Аз давах известно време на дъщеря си ривотрил,но като видях как и действа при това тя беше голяма,говорих с лекуващият ни тогава невролог доц.Литвиненко и го спряхме ,че от него ставаше като парцал и отделно заспиваше в час,не знам защо продължават да го изписват.На мен също ми го изписваха известно време,но аз също се чуствах като парцал,спрях го взех да пия билки и се оправих много по-бързо.Моят съвет е също ако не ви е крайно наложително,по-добре   не продължавайте с него,но все пак вие си знаете.  bouquet

# 665
Ами за сега гозапочнахме ривотрила,но сме още на малки дози та ще видим как ще е като стигнем дневната доза и ако е отпаднал и аз ще говоря с невроложката да го спрем,ще го следя тези дни и ще видя как ще са нещата.
Благодаря ви момичета  Hug

# 666
Здравейте момичета!
Бих искала и аз да се запиша да следя темата. Съвсем случайно попаднах на темичката Ви, след като изчетах сумати статии за епилепсията. Преди два дена направихме ЕЕГ на дъщерята, и откриха, че има лека форма на епилепсия (втренчва се някъде в пространството за около 5-6 секунди). Не знам от колко време сме го имали, обикновено това трудно се откривало, тъй като повечето родители го отдавали на това, че детето се е замислило, замечтало за нещо и т.н... Все още съм в шок от новината  Cry
Та, искам да Ви попитам Вие дали сте се опитвали да търсите алтернативни методи за лечение, и има ли някакъв ефект. Казаха ми за някакъв д-р Петко от аптеки Хера и се чудя дали да не отида при него за мнение. Все още се ослушвам дали да започвам да давам лекарствата- като гледам тези дълги листовки...ме хваща страх.  Изписаха ни Ламиктал и Репитенол. Моля ако някой се лекува с тях да каже как се отразяват на децата. Докторите единствено ни предупредиха да следиме за обриви. Но то да е само това.. В момента приемаме Метотрексат - от около година лекуваме ювенилен артрит. Първоначално бяхме на Медрол и Метотрексат, а сега остана само второто лекарство... Направо си ме хваща страх, да не го повредим от тези лекарства детето. Моля Ви за съвет!
И другото, което също бих искала да питам е, дали пускате децата си на училище по време на лечението. Ние с мъжа ми сме в спор, тъй като аз искам да си посещава занятията /тази година е подготвителна група в училище/. Все си мисля, че ако пак си остане в къщи, това би й се отразило и на соц.контакти. Тя беше толкова отворена и контактна, а преди няколко дена ми се оплака, че никой не искал да си играе с нея! Не знам, дали това има връзка с диагнозата епилепсия, но има някаква промяна. Миналата година цяла година не ходи на градина, заради този артрит Sad
А мъжът пък иска да види как ще й се отрази приема на лекарствата в началото; както и да се предпазим от "случайни" събития.
Искрено благодаря за отзивите Ви

# 667
  • София, Люлин-8
neeli Спирането от занятия не е решение според мен. Лечението продължава минимум 2 години и на училище ли няма да я пуска мъжа ти. Добре си се досетила за соц.контакти те са много важни особено за контактните дечица. Моята дъщеричка също е с такива втренчвания, но по-продължителни 10-25 секунди вече от година, но си ходи на градина, контактува с другите дечица, играят си и тя е щастлива. Единствения ни проблем в социален аспект е проблемите с говора, но и по него работим.
Колкото до лекарствата и аз си спомням, колко бях ужасена, когато за пръв път прочетох листовката на Конвулекса, но все пак започнах да го давам. Проявата на странични ефекти е строго индивидуална и е до организъм, колкото и мнения да събереш е субективно, зависи как ще се понесе от организма, може и никакви странични ефекти да няма, а ако има може да се смени медикамента.
За алтернативно лечение нямам наблюдения.

# 668
Моето момиче е с гранд мал и въпреки че ме беше страх да не направи пристъп в градината, си я водех. Наистина социалните контакти са много важни точно в този момент. Тя също беше предучилищна когато направи първия пристъп. За лекарствата -  ние пихме Ламиктал, но на нея това лекарство и действаше много зле, стана като парцал, имаше всички странични ефекти описани в листовката плюс това че започна да прави и от тези втренчвания. Лекарката ми каза че това е едно от лекарствата с най-добро влияние върху организма и трябва да следя за обрив. При нас беше лош късмет че и действаше толкова зле. Като попитах тук в темата за отзиви от него, нямаше никой с такива странични ефекти.   romanol е права че действието на лекарствата е много индивидуално, затова е най-добре лекуващия да прецени кой медикамент е най-добър за конкретния случай.

# 669
Здравей и от мен. Не съм чувала алтернативно лечение да е помогнало на някого, никой не се е хвалил в темата. Но без лечение има вероятност /не казвам че е задължително/ детето да направи голям пристъп или да се влошат нещата. Не знам при кой невролог сте я водили, но мен ми се струва странно да ви назначат веднага 2 вида лекарства. Защо не потърсите второ мнение. Тук всички лекуваме децата си в София.

# 670
  • София, Люлин-8
Да между другото гала е права за терапията странно е. Обикновено се започва с монотерапия с един медикамент широкоспектърен, най-често волпроат и ако няма ефект, чак тогава се включва второ лекарства. На нас втория медикамент ни го включиха 1 година след първия.

# 671
 Здравейте! Благодаря за отговорите Simple Smile и ние сме от София, ходихме при проф.Божинова в Св.Наум. Приемам всякакви други мнения за добър специалист! И аз не знам защо са 2 лекарствата, това което е обяснила лекарката на мъжа е, че в момента е противопоказно да приемаме по-силното и по-бързодействащото лекарство заради метотрексата. А тези, които имате пти мал, уведомихте ли учителите. Ние смятаме да не казваме за сега. Човек ако не знае, даже трудно би забелязал тези малки припадъци

# 672
  • София, Люлин-8
neeli Проф. Божинова е един от най-добрите специалисти в страната. Сега като обясни за другите медикаменти ми се вижда логично, незнам защо в първия пост нещо не ги отразих.  Wink
Да в градината знаят за пристъпите но не ги виждат (вече 1 година), дори когато беше с ежедневни пристъпи. Там виждат само големите.

# 673
Аз пък съм предупредила класната на детето (той е трети клас). Ако не дай Боже стане нещо, искам да са запознати и да действат адекватно, а не да го разтрисат и други подобни. То и да знаят едва ли ще реагират правилно, а пък представям си ако идея си нямат. Класната каза, че ще уведоми медсестрата, считам че така е правилно.  Peace

# 674
  • София, Люлин-8
Dara88 Е нашите шматки в градината, като знаят пак я бяха друсали Виктория август месец, че и накрая бяха горди, че са я извели от това състояние.  Shocked

Имаче да редно е да знаят. Но това за съжаление не е критерии, че ще реагират адекватно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт