Отговори
# 360
  • Варна

За слинг не съм мислела, но за кенгуру да. От колко месеца може да се сложи в него бебето? Май в слинга ще да е от по-рано, нали.
навремето педи ми каза преди 3 месец бебето да не се слага в кенгуру, за слинга в повечето видове, от новородено. Пък и в слинг и 2 годишно може да се носи. Мисля че май-тай слингът не ставаше за новородено, както и ергономичните раници

Има слингове мей тай и ерго раници, които стават и за новородено.  Wink

# 361
  • Варна
Привет, аз слинг не мога да ползвам, защото имам проблеми с кръста. Поради същата причина не искам секцио със спинална упойка, защото не искам да ми човъркат в гръбнака. Пълна са ми правили и не е чак толкова страшно. Последният път нямах никакви странични ефекти, само ми се спеше. За спиналната съм чувала, че много боли глава от нея после (много повече от пълната).

Днес си купих бебешки пюренца за захранване в болницата. Отново искам да благодаря на Моник за идеята. Само да попитам дали се отварят лесно бурканчетата с ръка или ще трябва да си нося нож за отваряне?

Сега малко да изкажа разочарование от здравната ни система. Оказва се, че след като съм лежала в болница сега нямам право един месец да ходя на гинеколог по здравна каса и да ползвам от него направления и изследвания. Голяма тъпотия. Аз още малко и ще започна да раждам, а не мога да отида на консултация до 19 юни, при положение че секциото ми ще е най-вероятно малко след 20 юни. Убедена съм, че Аг-то няма да ме върне, но не знам дали няма да възникне проблем с документите за болницата. Освен това, ако пак се наложи да вляза в болница за същото вече ще плащам по 35 лв на ден, без храна.

Момичета, кажете някой естествен диуретик, че пак започнах много да се подувам. Задържам вода ш не мога дА я изхвърля. Мислех да сш направя един чай от липа. Ако се сещате нещо друго, кажете.

# 362
  • Пловдив
 Mar_bella, нямаше ли право на два прегледа.. поне така пише в епикризата. Мен не са ме върнали от преглед, даже самата лекарка ме викна още на следващата седмица..

# 363
Мама Санчо, честит празник - цял живот любов да пази семейството ви.  bouquet
Суитипай, благодаря за информацията за предстоящите мерприятия. Детето наистина страшо се радва на тези празници. Само аз изпадам в лек ужас, защото навалицата и жегата е страшна, но ще гледам този път някъде по музеите да кривнем. По принцип пускам дъщеря и татко да се бутат, а аз и куч някъде на сенчица, ама сега май аз трябва да стърча с детето по пъстрите сергийки и се чудя, как ще издържа някой и друг час, че не е и лесно да кажеш, хайде да си тръгваме вече - майките с второ и трето знаят, за какво става въпрос Laughing.

Момичета с проблеми, толкова ви съчувствата за тежкото изкарване на бременността. Това с лежането заради контракции, купища лекарства и инжекции заради кръвно... Sad Ужасно, чак срам ме хваща, ако реша да охна. Малко остана наистина. Накрая е най-тежко, но вие сте герои!

Иначе за болките в костите, подуването на крайниците, скования гръб и какво ли още не - и при мен са налични - нормално е. Дори с първата си бременност бях много по-кекава. Освен че до последно си бях на работа - дори отпуска не можах да си взема преди 45-те дни, защото не можеха да ми намерят заместник, а и пълен работен ден си карах - болките в костите и корема бяха нечовешки - не можех да ходя, да стана, а нощем будех мъжа ми десетки пъти, не само да ме вдигне да пишкам, ами и да ме обърне - мислех, че ще ми се разкачат тазовите кости от болки. Сега обаче, освен че шефа ми се оказа слънце - пускаше ме да си ходя много по-рано, щом си свърша работата, а и годишния отпуск си взех. Мъжът ми го няма и аз трамбовам яко на крачкоход (защото съм шофьор само по книжка) - влакове, автобуси, трамваи, пеша... И явно доста добре съм се раздвижила - болежките този път са много по-поносими. само сега от няколко дни май виждам страшен зор с ходенето. Може би е време да се позаседя. Задъхвам се, задушавам се направо като ходя и много започна да ме боли корема - като се оглеждам, май е потеглил надолу вече.

В тази връзка да ви попитам - нося колан - родих се с него, много ме облекчава - гърбът, кръстът, коремът - направо пеят от щастие, но докога е редно да го нося? Дали знаете?

За покупки ми е трудно да се включа, защото си имам всичко от щерката - сгъваема кошарка, количката (тя е МагИнгланд - трактор - нищо не може да й се опре на пътя, само ръцете да са здрави) и сега си взех от продавалника столче за кола, че нашето го бях продала отдавна. Дрешки също - взех по дъждовните празници да пера... дано наистина е момиче, че какви купища розовини изпрах. Уж не купувам розовко, ама то и подаръците... дано е момиченце  Laughing

За слинга - имам такъв, който е на еднно рамо с халки. Честно в началото много се борех с него, но като му хванах цаката с едно движение се намушквахме и двете в него и с второ движение го затягах. Лесно го прехвърлях на гръб и не ми тежеше хич. С кенгурото беше мъжът ми, а на мен с него ме болеше гърба, но със слинга се носехме дълго и след като попорасна по походи, горички, поляни... Истината е, че като беше бебе не го искаше - дразнеше се, само като я мушнех в него и не дай Боже главичката й да скрия и писваше. Но щом порасна до толкова, че да се носи гушната на хълбок и вече само в слинга искаше.
Боцнах една снимка от пикаса, не знам, дали ще се види?

# 364

Момичета, кажете някой естествен диуретик, че пак започнах много да се подувам. Задържам вода ш не мога дА я изхвърля. Мислех да сш направя един чай от липа. Ако се сещате нещо друго, кажете.
чай от листа от глухарче

# 365
Привет, мами. Да се похваля и аз. Днес най накрая бях на ЖК, 33г.с +4, малкия ми мъж тежи 2194г. Сърчицето бие със 124 удара в мин. Heart Eyes И от днес официално и аз съм 45 дневния болничен, ноо...не ми даде днес направлението за хоспитализация. На вас дадоха ли ви ги с този болничен? А нали имаше и една обменна карта, някой знае ли нещо за нея?

# 366
Аз свалих корема един месец след като спрях да кърмя, като през цялата тази година носих колан и термо клин. Та това с корема е много индивидуално

# 367
  • Телиш/Плевен
kateto8806, на мен вчера докторката ми каза, че ще ми даде документите за раждане на следващата консултация, която ще е след две седмици (пада се месец преди термина ми). Peace Не знам обаче дали всички процедират така...

# 368
ето какво си харесах днес,но пак е с помпащи се гуми,все се въртя около полските колички,а на тази и цената ми се струва изгодна

http://www.baby.labirint.bg/index.php/kolichki-i-aksesoari/kombi … art_category_id=4

# 369
  • Пловдив
Мамите които са наясно,като се даде 45 дневния болничен за раждане след това ходи ли се на прегледи при АГ-то,и кога дават всички документи за раждане.На 13 юни трябва да изляза в болничен,но мисля преди това да си сменя АГ-то по ЗК и се чудя дали ще мога да се запиша при друг.Знам че задавам тъпи въпроси,но не съм наясно и няма кого да попитам.
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 370
  • Пловдив
Мамите които са наясно,като се даде 45 дневния болничен за раждане след това ходи ли се на прегледи при АГ-то,и кога дават всички документи за раждане.

Щом ще сменяш ЖК то го смени още сега.Иначе и след 45 дневния се ходи на ЖК.В началото на деветия дават документите за болницата.Но все пак всеки лекар си процедира различно

ето какво си харесах днес,но пак е с помпащи се гуми,все се въртя около полските колички,а на тази и цената ми се струва изгодна

http://www.baby.labirint.bg/index.php/kolichki-i-aksesoari/kombi … art_category_id=4

Хубава е.Аз също я бях харесала

# 371
  • София
привет
опитвах се да догоня близо 25 страници, много сте писали писателки тиквизи  Laughing
няма да се спирам на отделни случаи да не се повтарям, но поздравления на патерици за всички с поводи, както и за тези с вече минали "пресни" жк-та.
на мен ми е последен ден на работа утре, (ура-ува) който вече общо взето май чакам с удоволствие. в четвъртък ми е жк-то по касата и тогава трябва да взема и този 45-дневен болничен.
елфита, по повод на този болничен, пак да си повторя, ако ми го пусне от утре, излиза че термина ми е на 6 юли а не на 5ти налита така, понеже не трябваше самата дата на термина да влиза вътре, нали така, сори че повтарям, ама да съм сигурна  Hug
дреб е болен - от неделя с вирусен конюктивит който диагностицирахме днес (да е жив и здрав д-р константинов в клиника ден, елфита мисля ми писа за него  Hug), както и от снощи с висока Т, която след преглед днес и при личната е факт заради ангина, та чудничко сме се нагласили....
от мен за всички да се пазите и ще ви наваксам сега по=лесно  Wink

# 372
  • Телиш/Плевен
yulianka, количката е много хубава и май някоя мама си я беше харесала и/или купила. newsm78 Но може и да бъркам...

Иванела83, малко по-нагоре споменах, че вчера моята докторка каза, че ще ми даде документите за раждане след две седмици (пада ми се месец преди термина). Не знам обаче дали всички лекари процедират по един и същи начин. Каза ми, че оттук нататък консултациите ще са през две седмици. Аз се следя само по Здравна каса, та със сигурност има някои разлики от следенето на частно. Peace

# 373
Някой спомена за еднократните гащи и това, че не се разтягат - какво съм правила не знам, но ги купих доста отдавна и сега като погледах май не ми стават вече  Shocked

За слинг не съм мислела, но за кенгуру да. От колко месеца може да се сложи в него бебето? Май в слинга ще да е от по-рано, нали.

На мен днес ми дойде пратката с кенгуруто. Поръчала съм си такова, което става за новородено, но въпреки това знам, че не е хубаво новороденото да се носи прекалено много в кенгуру, за да не му се изкриви гръбнака. Тъй като ММ не е в БГ и нямам книжка, понякога ще ми се налага да мъкна цяла сергия с мен по автобуси и затова си го поръчах. Иначе към 3м може. А за слинга съм гола вода.  Joy

А относно коланите - Аз съм твърдо против!   girluu
Предпочитам по естествен начин да ми се прибере корема и след известно време - СПОРТ !

# 374
  • Пловдив
елфита, по повод на този болничен, пак да си повторя, ако ми го пусне от утре, излиза че термина ми е на 6 юли а не на 5ти налита така, понеже не трябваше самата дата на термина да влиза вътре, нали така, сори че повтарям, ама да съм сигурна  Hug

В 45 дневния не влиза датата на термина,защото се предполага,че тогава ще родим и от болницата ще ни издадат болничен за този ден и нататък
Ако 45 дневния ти започва на 21 ви май,ти излиза,че термина ти е на 5 ти юли,да.

Бързо да се оправя детенце.Конюктивита го боря с капки Тобрадекс и много бързо се оправя.Опитайте да се пазите и да не си пипате очите,защото много лесно може да се заразите.Отдели му кърпа и т.н.Ние така по-миналата зима го прекарахме по 2 пъти.Беше някакъв ужас  ooooh!

Колан след секциото не носих.Много ми опираше в операцията и имах дискомфорт.Според мен с колан,без колан,все тая.За прибирането е важно свалянето на килограми и упражненията

Общи условия

Активация на акаунт