Отговори
# 345
За мамите с оплаквания - кръвно и др. - оправяйте се!

Относно болките в срамната кост...имам я, но само като се раздрижвам от седнало или легнало положение. Т.е. докато съм седнала или легнала нямам проблем, докато ставам малко боли и после нищо ми няма. От два месеца спя с малка възглавница между краката. Преди това болката беше ужасна.

Искам да питам нещо мамите, които имат предишно секцио - след излизане от болницата ползвали ли сте КОЛАН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ за прибиране на корема?

Лейди Април, идейката си я бива. Ще обмисля Hug
аз колан не съм ползвала, но цаката за прибиране на корема е колкото може по-бързо да лягаш по корем. Аз започнах може би към 10-тия ден и след около още 10 нямах бременен корем. Разбира се не беше идеално плосък, но за това си трябват упражнения малко по-късно. Аз коремни почнах около 3-4 месец след секциото. И кърменето,разбира се, спомага контрахирането, сиреч свиването на матката, което води до достигане на нормалните и размери.
Сега съм решила още в б-цата да се пробвам по корем, пък ще видим

# 346
  • София
Бебе 2, аз също имам билет за концерта на Бочели и също трябва да се погрижа за организацията. Според мен не е чак такава драма да отидеш с бебе със слинг, ако имаш късмет може да спи през цялото време  Crazy. Все пак е класическа музика, а и винаги можеш да запушиш устата с цица  Mr. Green Аз вероятно ще го оставя на таткото вкъщи, защото миналата година в Букурещ водих малката /на 5 тогава/, заспа по едно време и се събуди точно на бисовете, за да ми развали удоволствието. Та сега искам да се насладя на 100 % и ще взема всички мерки за това - изцеждане, предварителна проба със шише, цокане преди да тръгна и така. Мисля че като я накърмя към 18.30-19, после таткото ще и даде изцеденото мляко преди сън няма да има проблем.

Аз не съм ползвала колан след раждането, и сега няма да ползвам. Смятам че повече пречи отколкото помага, защото коремните мускули стават лениви.

# 347
Здравейте момичета , аз се върнах от консултация , бебо е наред , околоплодни води и пулс наред, само хемуглобина ми е нисък и ми изписа сироп легофер да пия по 3 пъти на ден . Незнам колко тежи и е голяма питах каза ми че трябва да си платя но не бях подготвена и затова го оставих за 30 тогава ще ми взема секрет , ще ми издава болничен от 26 и така Simple Smile  Simple Smile

# 348
Аз ползвах колан буквално още от болницата.

# 349
Бебе 2, аз също имам билет за концерта на Бочели и също трябва да се погрижа за организацията. Според мен не е чак такава драма да отидеш с бебе със слинг, ако имаш късмет може да спи през цялото време  Crazy. Все пак е класическа музика, а и винаги можеш да запушиш устата с цица  Mr. Green Аз вероятно ще го оставя на таткото вкъщи

Да, да и аз на това се надявам Laughing. Пък таткото ще е с мен и не ми е вариант...

# 350
  • София
Като стана дума за слинг, подариха ми ей това: http://www.mamankangourou.com/fr/product/amerigo-echarpe-extensible и ми станаха тотал 3 различни Laughing

тъкмо ще споделиш кой е най-удобния. Пък ако са ти много, мятай насам  Mr. Green

# 351
  • София
Мили мами,има ли някоя от вас,която е на Фраксипарин и на която й тече кръв няколко часа след слагането на инжекцията от дупчицата,където е влязла иглата Sad (не знам дали го обясних добре) ,защото на мен вече втори път ми се случва и като потече трудно спира Sad Sad Sad

при мен не се е случвало....да текло е по малко понякога или пък след няколко часа виждам, че излиза малко кръв, но не както го описваш..., а 2-3 капчици..Слагай риванол на мястото!
явно нацелваш по-големи кръвоносни съдове...ако биеш в корема, отстрани в "паласките", там се виждат вените и аз добре оглеждам "терена" преди да бия инжекцията.

# 352
ToHu_, аз много се притеснявах как ще се науча да връзвам слинг- шала, но този е ластичен и е по-тесен от тъкания и понеже, естествено се омотах с него да видя как ще е, съм почти убедена че той ще е най-добре. Иначе имам баба слинг и от тези на Уалабу. Може да не съм си купила даже гащи за болницата, но виж плана по материала за разходка на бебето е преизпълнен Joy
Една мама писа че си е купила дълги потници за болницата наместо нощниците. Може ли да сподели къде точно в района на Женския пазар ги продават?

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 15:18 от bebe2

# 353
Някой спомена за еднократните гащи и това, че не се разтягат - какво съм правила не знам, но ги купих доста отдавна и сега като погледах май не ми стават вече  Shocked

За слинг не съм мислела, но за кенгуру да. От колко месеца може да се сложи в него бебето? Май в слинга ще да е от по-рано, нали.

# 354
Здравейте мили мами:) Следя ви темата от доста месеци (почти от началото на бременността си). Терминът ми е 17.05 и очаквам момиченце. Понеже ми е първа бременност само чета като "гост" (и нямам никакъв опит във форуми на БГ мама), но след цялата история с Бориса реших, че е редно да кажа официално "здрасти"Simple Smile)И да благодаря от сърце за всички съвети от опитните майки!

# 355

За слинг не съм мислела, но за кенгуру да. От колко месеца може да се сложи в него бебето? Май в слинга ще да е от по-рано, нали.
навремето педи ми каза преди 3 месец бебето да не се слага в кенгуру, за слинга в повечето видове, от новородено. Пък и в слинг и 2 годишно може да се носи. Мисля че май-тай слингът не ставаше за новородено, както и ергономичните раници
Официално добре дошла  Puheran Hug

# 356
Ох, 17.05 ми е друг път терминът!:))) 17.07 исках да кажа Embarassed

# 357
Баткото ми беше безкрайно ревливо бебе и си взех кенгуру, но го ползвах от втория навършен месец. А слинг не съм сигурна че ще се науча да го връзвам бързо и правилно.

# 358
този еластичният наистина е лесен за връзване, а и хубав възел прави, тъй като платът е по-мек. Не е като тъканите

# 359
  • София
С каката така и не се престраших да взема слинг, сега се изкушавам...

Уф, и аз не съм си взела гащи за болницата и след това. Днес търсих. Казвам на продавачката "Искам памучни бикини с висока талия" Тя ми вади едни китайски изкуственяци, на етикета пишело 95% памук. Друг път. Български нямала, китайският памук бил "в пъти" по-добър!  Не си взаех, но сега се чудя от къде да купя. Само за Илиенци се сещам, а хич не ми се потегля нататък  Tired

Колан след секциото не съм ползвала, помня че не се препоръчваше. Според мен, кърменето най-много помогна за да ми се прибере корема. Сега пак няма да ползвам колан.

Общи условия

Активация на акаунт