Отговори
# 330
  • Burgas
bebe2 изчакай да се роди детенце, ще го видиш спокойно ли е стряска ли се от шумове, ти как си свързана с него, дали ще ползваш слинг или не  и ще си прецениш в последния момент. Може да е спокойно дете което не се стряска от шумове и ако си със слинг къде е проблема да си я гушнеш, но ако е по неспокойно и иска тишина и спокойствие ще си я оставиш на майка ти, ще се изцедиш и ще се постараеш да се насладиш на музиката. Преди да тръгнеш си помисли, че на пропуска ще трябва да обясняваш, че това което носиш отпред в торбата не е бомба а бебе  Grinning.
Раничко е да го мислиш, решениео ще излезе само и най-важното е ти да си спокойна. Peace
 Hug

# 331
Tara2, Mothercare има в The Mall на Цариградско шосе. На партерен етаж. Препоръчвам ти да си поръчаш от UK през сайта им, защото излиза значително по-евтино...
Има и в мол Сердика.

# 332
Здравейте и от мен!
Днес най-накрая мисля да изляза на кратка разходка, а пък дано всичко да е наред.

Някой беше писал за подути ръце, все едно е с ръкавици. Моите ръце също са така, като си стисна юмрука и имам чувството, че ще ми се сцепи ръката. За краката няма да коментирам, задържат ли се малко повече време надолу или по-точно не лежа ли цял ден, задължително са подути.
Някой беше споменал и за болките- ами ужасно ме болят костите от таза надолу по бедрата. Понякога, когато ставам от дивана/леглото имам чувството, че ще ми се счупи някой крак. Първите ми 3-4 крачки са куцайки Sad  Също така много ме боли костта отпред между краката. Друг има ли такава болка?

Всички мами с кръвно, възможно най-скорошно възстановяване.
Бременността е много хубаво нещо, но нямам търпение вече да идва момента. Малко ми писна от всички болежки, от това нищо да не мога да свърша сама. Тази безпомощност ме подлудява!

Лек и успешен ден на всички!

# 333
  • София
Привет и от мен Simple Smile
Днес бях пак на запис на тонове - бебка е добре, записа беше хубав. Друго за хвалба - вчера си взехме бебешкото легло и скрина и снощи до 23:30 с ММ сглобявахме скрина. Той ММ не си пада много по тия "майсторски" работи, хич не му лепне, ама като няма кой друг... та затова бавничко се случват нещата. Иначе скрина е много хубав. Довечера ще сглобяваме леглото, като стане ще ги снимам и ще ви ги покажа. Та снощи докато приключим със сглобяването, да си вземем душ и т.н. стана 00:30 докато си легнем, като си легнахме ми прилоша, та тичах в 00 да  Sick и беше чудничко като трябваше да стана в 7 тая сутрин. Днес явно ще съм като парцал цял ден. Тежи ми вече всичко, но ще изкарам на работа до 30.05.
VeryMe, нашата докторка ще е чак другата сряда на работа, доколкото разбрах, така че ако продължаваш с високото кръвно направо отивай в МД. Стискам палци да не се наложи де.
Без да искам да стряскам никого ще кажа на снаха ми лошия опит от преди 2 години - през цялата бременност беше с високо кръвно, пиеше някакви хапчета да го нормализира, но не знам колко са и действали. При раждането се установи, че е със зелени води, бебка беше с увита пъпна връв около вратлето + това се беше нагълтала с тия зелени води, та я обдишваха с кислород и мисля, че  1 ден престоя в кувьоз. Докторите после казаха, че зелените води се дължали на високото кръвно.

# 334
Здравейте мамчета, и аз да си кажа на всички мами с проблеми бързо да се оправят  Hug И аз всяка сутрин се събуждам с адски болки в костите  ooooh! но ще се търпи не остана много, за сега само краката от време на време ми се подуват, но затова ще си ходя с гуменки и дънки и евентуално дълги рокли, че ми е ужасно грозно да си гледам краката равни като дереци  smile3514
Мама Сънчо честита годишнина на патерици! Бъдете все така влюбени и щастливи!

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 11:36 от bee_di

# 335
  • Pl?ven
Мили мами,има ли някоя от вас,която е на Фраксипарин и на която й тече кръв няколко часа след слагането на инжекцията от дупчицата,където е влязла иглата Sad (не знам дали го обясних добре) ,защото на мен вече втори път ми се случва и като потече трудно спира Sad Sad Sad

# 336
На мен краката ми отичат леко, когато ходя, ръцете са ми по-сериозен проблем. Иначе за болки в срамната кост, имам чувството че съм преплувала Ла Манш-а на буре  Laughing А и отдолу всичко ми е по-различно, как да го обясня без да изпростея  Joy някак си съм по-мека и отворена ако ме разбирате  Wink
Детския панаир казвате, бил интересен значи. Надявам се догодина и ние да се включим.
Тази събота ще се проведе това събитие https://www.facebook.com/events/308707112612367/
аз мисля да отида, някой иска ли да се присъедини, ако ли не ще завлека някоя от не бременните ми приятелки.

# 337
  • Телиш/Плевен
josi_josi, браво за хубавите новини и вече официално честито за новите покупки. Hug Дано работният ден е по-спокоен и да мине бързо, че да си отпочиваш вкъщи. Hug

bebe2, като че ли и аз съм скептична към това да отидете на концерта с бебе. Confused Щом имате вариант да го оставите на някого за малко, май е по-добре така. Хем вие ще си починете малко от грижите, хем ще се насладите пълноценно на концерта (защото колкото и кротичко да е бебчето, все ще се разплаче по някое време и вниманието ви ще бъде съсредоточено върху него, а не върху случващото се на сцената). Вие ще си прецените най-добре, разбира се. Hug

VeryMe, ще чакаме да пишеш. Hug

За подуването - все още не ме е сполетяло и не изгарям от желание да ме сполети, но ще видим. Whistling

Гледам, че днес е 20-ти май и се замислям, че точно след месец ще започне 'бебевалежът' (странна дума Crazy) при нас. И ми става едно такова хубаво... Two Hearts

Усмихнат слънчев ден на всички!!! Hug preggo Hug

# 338
  • Русе
Здравейте!
Днес бях на ЖК. Бебето е добре развито, обърнато главично (почти бях сигурна, че усетих като се обръщаше тия дни), около 2кг. Пуснаха ми и изследвания. Ще ходя пак на 10.06 - от тогава ми влиза в действие 45-дневния болничен.
Вчера си поръчахме допълнително 2-крилен гардероб за детската от същата мебелна фирма, която я прави, за да имам къде да слагам нещата на бебка и да започна да пера и да редя там. Ще ни го доставят на 06.06.
Малко остана, а съм наникъде - багажът ми не е готов, има да се купуват още много неща и най-вече нямам уговорка още с лекар. Докторката, която искам да ме изражда няма кабинет и съответно не ме е виждала до сега. Ще трябва да и се обадя и то скоро.

# 339
Здравейте и от мен Simple Smile

VeryMe: Оправяй се бързо! Няма да се повтарям, но подкрепям останалите мнение за кръвното и МД.

bebe2: И аз не си представям бебенце на коцерт, ама хич.

За подуването - аз още не съм се подула никъде(дано и не се), но костите около таза, срамната кост и т.н. си ме болят достааа гррр.

Miss Pavlova: Хубава количка !

За упойките - според мен за секцио е по-добре със спинална. Няма смисъл да те приспиват изцяло, пък и така ще можеш да видиш бебчо Simple Smile

Да ви се похваля, количката е вече изцяло изпрана. Мирише превъзходно и свети  Mr. Green Отне ми часове, но успях и се преборих - всичко това на ръка хихи.

# 340
благодаря за мненията за концерта. Май няма друга кукувица като мене дето си го представя... Ще видим. Ходили сме по концерти но не с новородено... откъм годинка нататък. По ми е сигурно някак си да го сложа в слинг и да дойде с нас, отколкото да го мисля дали ще е е яло и какво му се случва.
Като стана дума за слинг, подариха ми ей това: http://www.mamankangourou.com/fr/product/amerigo-echarpe-extensible и ми станаха тотал 3 различни Laughing
И аз съм назад с подготовката. Единственото е че имам дрехи, завивки, шишета и май това е.
Багаж за болницата, допълнителни мебели и прочее ми липсват...
На всичкото отгоре вчера разбрах че брат му на ММ е решил да дойде на гости от 23 до 30.07... Не че нещо, ама Shocked

# 341
Пайче, забравих да пиша за Смъглърс колектив. На мен супер много ми се ходи. Преди бях от редовните танцуващи ама сега сигурно ще се изтормозя, че не мога да танцувам   newsm45

# 342
Момичета, още съм си в къщи! Лекаря ми прецени да отида в МД идната седмица. Само ми смениха лекарството за кръвно и ми пуснаха изследвания. Дано се закрепя, доста нерви изхабих покрай това кръвно, което също сигурно е повлияло. От днес съм на инжекции с кортикостероиди, предупредиха ме, че заради кръвното при мен бебевалежа може да подрани..  Cry Не ме мислете предварително, сега пих хапче и съм със 130/90 . АКо успея да го задържа така, ще ми се размине ножа.

bebe2 майка ми е ходила в осми месец бременна с мен на рок  концерт, а за цялата бременност общо три пъти. Нямам представа как ще реагира бебо на музиката, наистина може и да ти опропасти вечерта, но доколкото знам в София се организират специални концерти за новородени /класическа музика/, така, че може би беб би харесал Бочели.

# 343
  • Варна
Бебе2, и аз да се включа с идея за концерта. Отидете с бебето и ако видиш, че не се получава, нека да има някой близък навън (на кафенце, разходка), на който да отидеш и да го оставиш за остатъка от вечерта и да се върнеш да си догледаш концерта.  Peace И когато го оставяш, може да смениш памперса, да го накърмиш и да си спокойна, че после ще спинка (вероятно) в количката на въздух. Все пак ще е август.

# 344
За мамите с оплаквания - кръвно и др. - оправяйте се!

Относно болките в срамната кост...имам я, но само като се раздрижвам от седнало или легнало положение. Т.е. докато съм седнала или легнала нямам проблем, докато ставам малко боли и после нищо ми няма. От два месеца спя с малка възглавница между краката. Преди това болката беше ужасна.

Искам да питам нещо мамите, които имат предишно секцио - след излизане от болницата ползвали ли сте КОЛАН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ за прибиране на корема?

Общи условия

Активация на акаунт