Отговори
# 510
  • Там някъде
Моника и Пивал, много се радвам за добрите новини! Пивал, още мъничко остана  Heart Eyes
Бебе2, искрено се радвах на разказа ти  Grinning При нас тези упражнения са мираж от мноооого отдавна и явно ще са мираж още дъъълго време, но какво да се прави Grinning
При мен записа на тоновете е супер, док измери бебо ориентировъчно 2,800  Crazy Малчо рита доста, даже й избута ехографа, а точно сега така ме е подпрял от дясно под реброто, че направо ме кара да извивам гръб назад....

# 511

Авенсис: Какви са тези ултразвукови на чико?Може ли линк?

http://www.minimod.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8 … D0%B0%D1%80%D0%B8

Ето има на ток за вкъщи и на батеррии за количка

# 512
pival много хубави новини, браво на теб боец!  Hug Hug Hug

Момичета Mama_Sancho, Monik@  правилно ли разбирам, че това устройство може да се сложи в стаята при бебетата? А навън дали ще има някакъв обхват  newsm78 Изкушавам се да го купя.
Аз миналата година се предпазвах като се мажех с масло от цитронела, струва левчета. Знам че нея я ползват и в каишките. Омирисвах се цялата на лимон  Laughing Но след като се изпари миризмата-спира действието. Трябва да се намажеш пак. Знам, че и други масла отблъскват, мисля че ментата и лавандулата, но трябва да проверя. А цитронелата е ето това http://revita.bg/10540/zdrave-i-krasota/%D1%86%D0%B8%D1%82%D1%80 … 0%B0%D1%80%D0%B8/

# 513
Момичета, включвам се за секунда, за да ви кажа че жената от приемното семейство ми се обади за да ми благодари за пратката. Тази сутрин е пристигнала заедно с линейката с бебето Албена, което тежи само 2,100 кг. Толкова хубави неща ми каза, че ме развълнува до сълзи. Едно от тях беше, че тя, на 59г и мъжът и на 68 г. са отгледани в домове за сираци...
Призовавам всички да помагат на околните при всяка представила се възможност, защото нещо толкова малко и незначително за нас може да бъде цяла вселена за друг Heart Eyes

# 514
ToHu_ още не съм избрала педиатър. Моят избор ще е на сляпо, отивам и който се падне, пък после ще сменям. За всеки има и добри и лоши отзиви и не мога да избера.

мъжо си доиде Simple Smile отивам да си го гушна

# 515
  • Телиш/Плевен
Monik@, pival и Mrs Raven, браво за хубавите новини!!! Hug Hug Hug

bebe2, пак да кажа колко много ти се възхищавам! Heart Eyes Евала за благородната постъпка. Дано все повече хора са като теб. Hug

Айде, и при мен заваля дъжд...  Heart Eyes Wear Umbrella Разбира се, аз вътрешно ликувам, но ми е мъчно за вас. Разсърдихте времето, ей. Laughing Утре да започнете деня по-позитивно, че иначе пак цял месец ще има радост само за мене. Joy

# 516
  • Ямбол
Леле,не съм влизла няколни дни и темата скоро ще приключи.
Връщам се да чета.
Мамчета да ви попитам,че ми е малко притеснено-като стана и целия ми корем става твърд на пипане като гюле,не усещам стягания на интервали или болка,просто си стои така целия твърд,особено в долната част. Като легна и нещата се нормализират. Нормално ли е? Embarassed

# 517
  • Пловдив
 salji4ka, това са си контракции. По колко пъти ти се стяга? Почивай повече  Hug

# 518
Момичета да питам за еднократната помощ преди раждане какви документи трябва и колко време се чака за нея знам че е 150 лв.някои ми казват че за близнаци е повече други че е толкова нали раждането било едно та не ми се отваря темата за помощи за деца и майчинство доста обсъждах тези неща с една позната тя живее в чужбина Австрия май беше

# 519
Момичета, ако реша да предложа вода, кога се прави това, първите дни ли още? И се чудя, може ли да преваря минерална вода, ползвайки електрическа кана?
И друго се замислих, ако се цедя и запазвам кърмата в бутилката ли направо я държа и съответно замразявам или в друго  newsm78

# 520
  • Пловдив
 Angels369, помощта зависи от поредността на детето. За първо май беше 250 лв, за второ 600, а за трето и следващо пак е 200, дано не бъркам сумите. Попълва се молба в социалното и май се прилага акта за раждане на детето.  Ето линк за справка: http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/

bumble111, по-добре да не е минерална водата, май можеше изворна. По-добре на котлона да превариш.

# 521
  • Телиш/Плевен
Момичета да питам за еднократната помощ преди раждане какви документи трябва и колко време се чака за нея знам че е 150 лв.някои ми казват че за близнаци е повече други че е толкова нали раждането било едно та не ми се отваря темата за помощи за деца и майчинство доста обсъждах тези неща с една позната тя живее в чужбина Австрия май беше
Ако става дума за помощта, която се дава за 45-те дни преди термина, тук има подробна информация за нея, както и какви документи се изискват. Peace

# 522
  • Пловдив
Не съм разбрала правилно, извинявам се.

# 523
Salji4ka, и моя корем става по същия начин, когато съм права. Става много твърд. Най-вероятно са контракции.

# 524
Благодаря ти, Лаленце Hug

Момичета, ако реша да предложа вода, кога се прави това, първите дни ли още? И се чудя, може ли да преваря минерална вода, ползвайки електрическа кана?
И друго се замислих, ако се цедя и запазвам кърмата в бутилката ли направо я държа и съответно замразявам или в друго  newsm78
предлагаш, когато решиш. Преварява се чешмяна вода, идеята е да ги няма минералите Laughing., другият вариант е да купиш вода със розова запушалка, педиатрите препоръчват девин изворна или савина
за първоначалната помощ, по мои спомени е 250 лв, а не 150. Подава се заявление в общината с акта за раждане на детето + лична карта на майката и банковата сметка за превода. Т.е трябва да се изчака актът да е готов, което става около 2 седм след раждането и понеже си го получаваш в общината, направо като идеш си подаваш и молба-декларация за помощта

Общи условия

Активация на акаунт