Тутманик, без месене, за по-малко от 30 мин.

• 21 407
  • 15
  •   1
Отговори
  • USA
Това нещо съм го кръстила "мързеливка" и е от времето, когато, като ми се приядеше нещо тестяно, трябваше да е сега, веднага Embarassed, затова сама си го измислих. Разбира се, сигурна съм, че не съм открила топлата вода Mr. Green
 Мога, и съм правила и по-завъртяни рецепти, но това е лесно, бързо и вкусно. Вече не ям тестяно, но ако някога се присетя, е точно за това Heart Eyes
 110гр. масло
 3 чаши брашно
 2 чаши кисело мляко
 1 бакпулвер
 1ч.л. захар, щипка сол
 сирене
Разтопявам маслото  в микровълновата, директно в тавата, в която ще пека, защото е стъклена. В купа разбърквам останалите продукти с вилица. Не се бърка много, само колкото да се смесят. Изсипвате тестото върху маслото в тавичката и заглаждате /най-лесно с ръце, но хич не трябва да е перфектно/. Режете на квадрати. Пече се на предварително загрята до 230* фурна, за 20 минути. Долната коричка става умопомрачително вкусна от маслото.
 Понякога не слагам сирене, защото децата го обичат със сладко. Ако млякото е много гъсто, разреждам го с прясно мляко или вода. Брашното, което ползвам е с директно вкаран набухвател в него, но мисля, че 1 бакпулвер е достатъчен за тези продукти. Тази седмица го правих 2 пъти по настояване на домашните и затова реших да го снимам.
http://skyler.snimka.bg/cooking/tutmanik.818549

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 20:56 от SkyBlue

# 1
  • Сливен
изглежда супер ще го пробвам
Благодаря за рецептата  Flutter

# 2
И аз ще се пробвам утре! Изглежда наистина лесно и би трябвало да се справя! Laughing

# 3
  • София
Аз към това, твоето, прибавям яйца и ким, и му казвам солен кекс Simple Smile

# 4
  • USA
Е, и аз правя солен кекс с 3 яйца, но и маслото слагам вътре. Това е по-скоро като хляб, не кекс.

# 5
  • София
Каквото и да е, изглежда вкусно. Ще почерпя домашните любимци още този уикенд.

# 6
Направих го! Mr. Green Само сложих допълнително две яйца и почти го изядохме, даже!

# 7
В момента се пече, направих го дословно по рецептата на авторката, разнася се невероятен аромат, няма да го изчакаме да изстине!

# 8
  • София
Направих го. Наистина много мързеливо и вкусно Simple Smile Благодаря за рецептата!

# 9
# 10

Днес най-сетне спретнах тутманика. През цялото време, докато четох рецептата (когато я видях) и го правех, се чудех откъде ми е познат и, като го опитах, включих - всъщност това е тестото на "мързеливките", но оформено по друг начин и макар и недиетично от многото краве масло, страшно вкусно, особено долната зачервена коричка. Heart Eyes

SkyBlue ,   bouquet за още един вариант на вкусната бърза закуска! Heart Eyes

# 11
  • София
Вие в каква големина тава го правите?

# 12
  • Плевен
На мен ми се получи много тестив тутманика. Някъде съм сбъркала, възможно ли е да ми е било малко брашното?

# 13
  • София
А на мен не ми се надигна, а купих брашно с мая уж, и бакпулвер сложих

# 14
  • на Мелмак
Чудесно е!
Пече се в момента  Flutter
Ухае прекрасно !
Увеличи обема си повече от два пъти - спазила съм рецептата + 1 яйце !
Всички го чакаме  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт