Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако детето ми не иска да говори?
Какви са причините за заекването при децата?
Какви са митовете и шегите за проговарянето на деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако детето ми не иска да говори?
-
Какви са причините за заекването при децата?
Причините за заекването при децата могат да бъдат различни, включително психологически и физиологични фактори. Важно е да се консултирате със специалисти, тъй като причините са индивидуални и изискват професионална оценка. Ранната намеса и консултацията с логопед и детски психолог са от съществено значение за разбирането и справянето с проблема.
-
Какви са митовете и шегите за проговарянето на деца?
Има различни митове и шеги за методите за проговаряне на деца, като например предлагането на вода от звънче или тропането с чаршаф. Въпреки че тези идеи могат да бъдат забавни, важно е да запомните, че решението за проговаряне на дете изисква сериозно отношение и професионална консултация с логопед и детски психолог.
-
Какви са приблизителните цени на час/посещение при логопед?
-
Как да разпознаем добър специалист по време на първа среща?
Хляба от циганка, пиенето от звънче и тропането с чарпак ми образуваха топ 3.
Така става май като за всяко нещо се пита по форумите? 
Да, синът ми тръгна на 1,11 на логопед. Стигнали сме ги американците, но малко са кадърните специалисти. Повечето логопеди като чуят аутизъм и бягат като дявол от тамян. Друга група специалисти ни гледат родителите като ходещи банкноти...за съжаление. извинявам се, че измествам темата, но проблема въобще не е за подценяване. И на принципа една жена ми каза - на свекър ми колега. Внучето на 3, ражда се 2ро дете и голямото млъква. Обиколиха всички специалисти из София и напредък нямаше. Детето изостана и сега е в помощно училище...където се отприщи и проговори. Странна работа е това нещо психиката, да не говорим за мозъка.