СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 5

• 156 046
  • 721
  •   1
Отговори
# 15
Нямам болки , няма зацапвания , ама това не е индикация , и предния път нямах. Стискам  до  8-9 седмица без никаква индикация за проблем , докато не отида не лекар и кажат -празно е !Докато с единствената ми успешна бременност със сина ми в 8 г. седмица се появи кафеникаво зацапване - но ембриона си имаше сърце и си устисках до края ! Последния път влязох в 9 седмица за кюртаж без капчица кръв  Sad. Сега обаче  се сещам, че предния път на 10 дневно закъснение , не се видя нищо в матката - опитваха се да ме успокоява , че е късна овулация ,но при мен тези неща са по часовник ( и овулацията и цикъла ) .Днес реших все пак да отида на лекар ,поне да видя дали ще видим сакче !Надява се при това ЧХГ , да може да се види , точно на 10 дневно закъснение съм.

# 16
Явно при теб нещата се случват по по-различен начин, отколкото при мен. Важното е, че имаш една успешна бременност. Аз нямам.
Чувала съм за случай, при който след два поредни неуспешни опита с кухо яйце, жената е имала безпроблемни следващи бременности и е родила живи и здрави две деца.
Под стрес си. Разбираемо е, но трябва да изчакаш. Знам не по-зле от теб какво е усещането, как аз самата бях под стрес, как сън не ме хващаше цял един месец, докато ту ми даваха надежда, че има шанс, ту ми я отнемаха, докато не поставиха окончателната диагноза, а тя не бе положителна.
Доколкото ми е известно при стойност над 2000, се вижда дали има ембрион.
За късната овулация и на мен са ми го казвали. Аз наистина имам нередовен цикъл, вариращ и достигащ  40+ дни в редки случаи, но не е от това при мен. Включваха ми дуфастон и утрогестан за задържане, но без резултат. Ако проблемът не е хормонален, те не помагат.
Търпение и кураж да понесеш неприятната новина, ако ти я съобщят. Дано този път всичко е наред и да си отдъхнеш!

# 17
 red_violet ,
  то е много индивидуално - аз на 5 ден закъснение имах ЧХГ 4684. имам си и сакче и силно тупкащо сърце. не знам, но мисля, че е много рано - чак след седмица - 10 дни си заслужава да отидеш и ако те гледат с вагинален, ще чуеш и сърце.

успех   Hug

# 18
Здравейте отново,

Последните резултати от ЧХГто са:
124.3   144.18   230.44   349.93   564.29   950.72
Днес нищо не се видя отново на ехографа. В момента, обаче доста кървя, спряла съм Утрогестана и се чудя това хубаво ли е или лошо? В болницата ми казаха да отивам в случай на силни болки.
В момента болките ми са доста по-слаби от по време на цикъл.
Въпросът ми е, ако сега е това чистене на организма колко силни са болките и какви са те в случай на извънматочна бременност?

Следващите стойности бяха 945, 1080, 542, а от днес - 402. На ехографа се вижда нещо около 17мм в тръбата. Вчера говореше лекаря за лапароскопия и как трябва да се махне тръбата, ако това е извънматочна бременност..
Има ли някакъв вариант, тези 17мм да се разорбират с намаляването на ЧХГто или двете нямат нищо общо? Четох, че тръбата е едва 1, 2 мм, а сега се е разширила толкова много. Има ли шанс да се стесни самичка?

# 19
Според мен, ако не расте едва ли ще спука тръбата...Кървене, нещо имаш ли. Направи консултация и с друг лекар, ако не си сигурна в този...

# 20
Кървенето ми спря вчера. Болките са тъпи от дясно, от време на време. Възможно ли е 17 милиметровото парченце да расте, въпреки понижаващото се ЧХГ? Не знам дали си внушавам, но все едно се движи насам натам с по няколко милиметра. Чудя се къде мога да отида за второ мнение, сега съм в "Надежда"..  newsm78
Благодаря за отговора, vanessssa!

# 21
bari4ka , в Надежда иамт много добра техника и лекарите са доста кометентни. едва ли някой друг ще ти каже нещо по-различно.

аз още преди ти казах, че нещата не отиват на добре - ако питаш мен, послушай лекарят в Надежда и вземи мерки преди да е станало по-зле.

успех   bouquet

# 22
Здравейте момичета!

Вчера си пуснах и HCG и резултатът е 267.20 mIU/ml.

Притесняват ме тези стойности. Имам направен мисед през Януари.

На 23.04. ми дойде последният цикъл, не ми е от най-редовните- 28-30 дни.
Вчера си направих и Шуър чек, който отчете  EFP

# 23
След като ти е нередовен цикъла и ако не знаеш кога ти е била О сама по себе си тази стойност не е нито притеснителна, нито окуражителна, просто е стойност. Пусни пак след 2 дни и виж развитието.

Все пак мисля, че е ОК.

# 24
Благодаря за отговора, rendence!   bouquet

Да, утре пак ще отскоча до Писанец да пусна ново HCG.

Записах час и за АГ на 03.06. Дано всичко е наред!  Simple Smile

# 25
  • София
Записвам се да следя темата, защото съм на ЧХГ вълна. Тестът от вчера ми е 9.6, 11 дни след О, засечена с БТ. Всъщност този месец О беше странно, доста късно - на 27 ден, затова се обърках и доста рано се изследвах. В понеделник пак, дано се е поне утроил резултата до тогава!

# 26
Веси не ти писах в другата тема, но предвид късната О. мисля, че  резултатът ти е съвсем нормален. ти дори нямаш реално закъснение още; стискам ти плаци, но съм и сигурна, че всичко ще е наред!  Hug Praynig

# 27
  • София
Веси не ти писах в другата тема, но предвид късната О. мисля, че  резултатът ти е съвсем нормален. ти дори нямаш реално закъснение още; стискам ти плаци, но съм и сигурна, че всичко ще е наред!  Hug Praynig

Много ти благодаря, Звездичке! Hug
Дано да си права! Всъщност ще знаем със сигурност в късния следобяд днес. Praynig Praynig Praynig

# 28
  • София
Споделям, че ЧХГ-то от тази сутрин ми е 59.8 (преди 3 дни беше 9.6). Според Калкулатора в Зачатие се удвоява на всеки 26.5 часа, което не знам как точно трябва да се интерпретира?!

Според вас необходимо ли е да направя нов кръвен тест след няколко дни?

# 29
  • В сърцето на любимия човек
В първите няколко дни мисля, че се удвоява по-бързо, реално ти още нямаш закъснение, нали? По мои лични наблюдения от приятелки и съфорумки, на първи ден от закъснението (средно 14-15 дни от овулация) стойностите при здрава бременност е в порядъка 100-200 единици, така че си екстра  Peace Би трябвало след 48ч да е точно в този порядък  Hug
Хайде, тихичко честито  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт