Re: Размисли и страсти за деца, родени чрез АРТ - 5

• 17 277
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
Охлаждането на дете с висока температура трябва да става постепенно.

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 21:12 от sigma

# 31
Фиксче, явно сме писали едновременно. Зачервено гърло и стичане на доста секрети - каза, че няма да може да се оправи без АБ. Температурата му е много висока - към 39 и много трудно я сваля - само за 2-3 часа. Твърдо против АБ съм, но сега виждам, че има нужда от него.

Днес страшно много ме сърби белега от операцията - като крастава се дръгна.

# 32
Ванче, честита ти двойна радост! Бързо възстановяване и много щастие с двете девойки  Heart Eyes Heart Eyes

Наде, дано оздравява бързо младежа!

Фиксче, Кокона Hug Hug

# 33
Сънчи-Пънчи, добре дошла при нас Hug

Сигме, кво е това Re отпред на темата newsm78

# 34
Знам ли  newsm78
Чей да видя дали мога да го коригирам.

# 35
 Joy Joy Joy Joy ма голям си шмат Hug

Аз отивам да си правя масажа, дет го обещах Outta Joint

# 36
  • UK
Наде Hug коя педи викаш на адрес? НИе досега изкарахме една настинка със сополи, но аз съм доволна от лечението, което ни приложи педито, ма ние малко с връзки сме при нея Crazy
Как са сега децата? Hug Hug
Аз първоначално се бях спряло на Янева от МЦ "Нова" обаче като ми взе пари за първоначалното посещение на новородено и като ми заприказва едни ooooh! се отказах и навръх 30-ти декември я смених, то аз на 29 се записах при нея, де Joy

# 37
Честито на новата мама!!! Все така свежо и страхотно да звучиш и да си отгледаш с кеф Божана и Анжела. Бързо възстановяване и здрави бебета!!!

# 38
  • София

луднах тия дни  #Silly
човечето май се научи да се катери, голямо дебнене пада, че качването е усвоил, но слизането е с тупване  Crazy

# 39
А аз първо показах слизането, а после научи качването.
Ама очи и на гърбя трябва да имаш.

# 40
Честити сладуранки, Ванче, мама-герой си ти  bouquet Да са ви здрави, усмихнати и да имат щастливо детство Божана и Анжела Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes имената са страхотни и много нежни Hug

# 41
Охлаждането на дете с висока температура трябва да става постепенно.
Водата ако е 37 градуса и ако не се мокри торса, няма опасност от рязко охлаждане. Поне такъв ми е инструктажът от педката за температури 39+.

Имам такава гадна пулсираща болка в едното око, че ми иде да си отрежа главата. Вчера ме почна и като се наспах следобед ми мина, обаче тая сутрин ме събудиха с рев и крясъци в 6:30 и отново Sick

Наде, дано бързо се оправи малчо. Аз съм в яка параноя по повод всякакви лекарства, защото като бил алергичен към едно, бил рисков и за всякакви други алергии, вкл медикаментозни. Та моичкият си кара до сега само на морска вода, витамин Ц и нурофен. Пази Боже, да се наложи, няма да му се разминат илачите, ама гледам да отложа максимално. Последно го водих в приемния кабинет на Лисичкова една събота и за да решат дали е за АБ или е вирусна инфекция му пуснаха урина и CRP.

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 07:53 от f(x)

# 42
И ние при лисичкова ходихме, прегледа го баш Лисичкова - не съм доволна. Детето с много висока температура, тя нищо не видя - гърлото добре, дробовете и те - вика здраво е детето. Питам откъде тая температура? Не знаела ooooh! Минаха ми какви ли не мисли през главата, с баща му като призраци бяхме вчера, накрая извикахме Александрова (но вероятно не тази на Фели, защото си е доста възрастна за жена на Александров), която работи и в Лисичкова и на още едно място. Много съм доволна от нея, веднага видя какъв е проблема. А аз още през деня му разправях на мъжа ми, че това е гърло - детето отказваше да яде и го виждах как го боли като преглъща.

Снощи цяла нощ не съм спала. През цялата нощ висока температура, мрънкане, горкото като парцал и само иска да го гушкам. Към 2 рекох да му дам да хапне - всичко повърна и то върху спалния чувал. Добре, че вече имам и други спални чували. Дадох ново мляко - хапна малко и пак повърна. Трети път давах, хапна стотина грама и заспа върху мен.

Коконче, с личната не ми се занимава през почивните дни. Нямам нерви да ми нареждат: казвай бързо, като детето ми е болно Twisted Evil

# 43
Много кофти да ти е болното детето Sad
Аз съм ползвала и спешния кабинет, който замества личната в почивните дни. Нашият е в двора на окръжна.
Ако не иска да яде и пие, за да не се дехидратира дават едни прахчета за разтваряне- хидтратин алфа. Ама са едни солени на вкус и дали ще ги пие, също е под въпрос.

# 44
Ааа НЕ! Naughty Никви спешни кабинети. Навръх нова година другия ми син го беше пипнал грип с жестоко разстройство и висока температура. Бяхме луднали да се чудим какво да правим. Личната след 5-6 прозвънявания най-накрая вдигна и ми вика - казвай бързо, обадихме се на спешния и оттам директно казаха-идвайте, да ви приемаме в болница Twisted Evil ooooh!
Накрая отидохме в лисичкова и там беше на смяна тази Александрова - страшно доволни останахме от нея и тогава си записахме телефона й, в случай на нужда да я потърсим. Тогава не ни изписа антибиотик, и не сгреши. Сега обаче каза, че без антибиотик няма да стане. Така е, не трябва да се минава тънката граница на необходимостта или не от антибиотик, защото може да стане много по-зле и правилната преценка на лекаря е много важна в такива случаи.

Фиксче, знам го тоя хидратин алфа - дори го имаме у дома.

Общи условия

Активация на акаунт