Депресията

• 143 667
  • 406
  •   1
Отговори
# 300
А моят дори не беше дядо- въпреки годините си винаги е бил ужасно младолик. Сега много отслабна, което сигурно още повече го депресира, тъй като го кара да се чувства в недобра форма...

# 301
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ако можете събота и неделя да го водите на разходки, пикници, екскурзии до манастири и т.н. Даже ако можете да направите някаква екскурзия извън Бг ще му подейства силно освежаващо. Сърбия е на две крачки и е евтина. Нека гледа разни предавания, но комедийни /Кухня, Малкълм, Двама мъже и половина и подобни/.
За съжаление на тази възраст хората често изпадат в депресия и без да са сериозно болни и доста трудно се повлияват от психотерапия. Но поне малко да се разведрява през деня.

# 302
Хора, отчаяна съм...
За поредна вечер не е спал.  Cry
Просто не знам още колко дълго може да я кара така.

Силно се притеснявам, че отиват на много зле работите. А иронията е, че не заради физически причини - Слава Богу, туморът не напредва поне според последните скенери. Иронията е, че психиката го докарва до тук.

Там е работата, че вследствие на недоспиването той се чувства доста изтощен и на този етап бързо се изморява. Такива разходки са почти невъзможни... А те скоро ходиха на екскурзия в чужбина, но точно тогава той ужасно много се измори и от там тръгнаха още по-зле нещата, че до сега...  Cry Cry

Ще отивам днес по обяд да му говоря. Ще предложа на майка ми да потърсим психотерапевт, но не знам той дали ще иска да посещава...

# 303
Психотерапия,повече няма смисал да говирим,другото ще е дрън-дрън,че пляс Simple Smile

# 304
Не вярвам възрастен човек да се съгласи на психотерапия. Ако е с разбиранията от онова време и го смята за срамно ... Надявам се да греша.

# 305
здравейте, искам да споделя и моите проблеми, и ако някой е в същото положение да ме посъветва какво да правя !
от близо една година всеки месец в дните преди цикъл ми става зле-постоянно гадене и отпадналост,сърцебиене, изпотяване, пълна непоносимост към храна. предполагам че е ПМС и сега започнах да пия Агнес /ще видим какъв ще е резултата/
ходих на изследвания за щитовидната жлеза - всичко е в нормите, кардиолог - и там всичко е наред, сложиха ми холтер за 24 часа , защото имам и сърцебиене, ходих на гинеколог - и там всичко  е наред, последно на гастроентеролог ме прати ЛЛ заради това гадене, откриха ми бактерия Хеликобактер. От деня в който започнах да приемам лекарства - /2 антибиотика, лекарство за повръщане, и още 2 други/ започнах да повръщам всеки ден - всяка сутрин на гладно, реално нищо не повръщам, но ми се надига всичко. Пълна непоносимост към храна. към миризма , абе ужас ! След 1-2 часа стомаха ми се успокоява и мога да се храня нормално. Това продължава вече 3 седмици - абсолютно всеки ден.
Незнам какво да правя, до сега с когото говоря за този проблем всички казват нервен стомах, стрес, напрежение !!!
Всяка сутрин се събуждам със свит стомах и ми се повръща, реално няма за какво да съм притеснена, всичко около мен е наред, няма причина, но .....
От месеци пия Деанксит, от скоро ги спрях и пия по лекарско предписание Реламакс В6
Какво да правя ?

# 306
  • София
Хм, не знам. На мен Деанксита ми помага при ПМС.

# 307
здравейте, искам да споделя и моите проблеми, и ако някой е в същото положение да ме посъветва какво да правя !
от близо една година всеки месец в дните преди цикъл ми става зле-постоянно гадене и отпадналост,сърцебиене, изпотяване, пълна непоносимост към храна. предполагам че е ПМС и сега започнах да пия Агнес /ще видим какъв ще е резултата/
ходих на изследвания за щитовидната жлеза - всичко е в нормите, кардиолог - и там всичко е наред, сложиха ми холтер за 24 часа , защото имам и сърцебиене, ходих на гинеколог - и там всичко  е наред, последно на гастроентеролог ме прати ЛЛ заради това гадене, откриха ми бактерия Хеликобактер. От деня в който започнах да приемам лекарства - /2 антибиотика, лекарство за повръщане, и още 2 други/ започнах да повръщам всеки ден - всяка сутрин на гладно, реално нищо не повръщам, но ми се надига всичко. Пълна непоносимост към храна. към миризма , абе ужас ! След 1-2 часа стомаха ми се успокоява и мога да се храня нормално. Това продължава вече 3 седмици - абсолютно всеки ден.
Незнам какво да правя, до сега с когото говоря за този проблем всички казват нервен стомах, стрес, напрежение !!!
Всяка сутрин се събуждам със свит стомах и ми се повръща, реално няма за какво да съм притеснена, всичко около мен е наред, няма причина, но .....
От месеци пия Деанксит, от скоро ги спрях и пия по лекарско предписание Реламакс В6
Какво да правя ?

Споко,от стреса е и на мен ми беше така при мен беше и от настинка и от нерви и отделно от паническото разстройство.Свит,къркори и като легна все едно ме притиска силно понякога ми се гадеше Simple SmileСпокойствие ти трябва и една добра диета,при мен помогна.

# 308
basten, на мен Агнес много ми помогна. Писала съм във форума. Аз го комбинирах с масло от вечерна иглика /Прим ойл/ и мисля, че и то дава много добър резултат. Също често приемам магнезий.

За повръщането - изключваш ли бременност?  Щото така сутрин на гладно е малко странно.  newsm78

Говорих с баща ми днес. Той с нищо не се занимава и общо взето скучае, което не му помага. Мисля да му взема някакъв интересен пъзел или макет на нещо си за сглобяване, лепене. Дори ще потърся да разгледам книгите за оцветяване за възрастни, които нашумяха напоследък. Баща ми е по професия художник и много се надявам да го разведрят.  Praynig

# 309
да, напълно изключвам бременност !

# 310
Искам да попитам, някой ползвал ли е Миртазапин? Майка ми ходила днес на невролог и се оплакала, че не може да спи нощем и често й е стегнато и притеснено. Лекарката й изписала Миртазапин, тя го купи, но видя в упътването, че не се препоръчва при глаукома и ниско кръвно, а майка ми ги има и двете.
Аз също четох внимателно упътването, и тъй като също имам проблеми със съня, доста нервно напрежение през деня, се чудя дали мога да го взимам аз? Не ми се струва да е много силно, пристасяващо, та да ми навреди по някакъв начин.

# 311
  • София
Да се оплача - много съм зле тия дни. Да, в цикъл съм, ама никога не съм била толкова зле.
Главоболие, безсъние, потисната съм, нищо не ми се прави - абе пълна картинка.

# 312
Тези дни наближаваше и пълнолуние. МОже би оттам и безсънието то, L'Agent

# 313
Малко спорт и всичко ще се оправи!!!!!!

# 314
  • На земята, която е всъщност звезда.
За разведряване:

Общи условия

Активация на акаунт