Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 627
  • 318
  •   1
Отговори
# 75
Изчакай да видиш как ще тръгнат нещата - ако имаш доверие на гинеколога си (а трябва да е така), ако има медицински показания за секцио, лекарите сами ще го решат.

Просто вярвай в добрия изход на нещата и дано и ти, и бъдещото ти детенце минете леко през това изпитание! Целувки и успех!

# 76
  • Пловдив
Аз съм за нормално раждане, макар при мен нещата да доведоха до секцио, защото бебето беше едро - 4,250 кг. - бях с изтекли води, кални, нямаше време да се чака за нормално раждане, бебето страдаше (а съм тренирала йога до края на 8 месец, бях в чудесна форма)....абе, каквото те посъветва лекаря. Но, ако си едра, по-пълничка, не се препоръчва, защото шевовете поддават и се получават ръбци - имам такава позната....ако бебето е с "нормални размери" аз препоръчвам нормално...но ти ще си решиш най-добре

# 77
Сигурно много хора ще се възмутят на моето мнение,но смятам,че не е редно пациентката да избира какво да бъде раждането,това решение би трябвало да се вземе от лекаря в зависимост от показанията в конкретният случай.На мнение съм,че давайки право на пациентката да избира,тя всъщност не занае какво точно избира.

Абсолютно съм съгласна с теб newsm10. Тук например няма секцио "по желание". Секциото се практикува в случай, че има медицински основания за това или когато нормалното раждане не протича така както трябва.

# 78
  • Габрово
защото шевовете поддават и се получават ръбци

а какви са тези ръбци newsm78

Да споделя и аз - два пъти раждах със секцио - първият път по спешност, а вторият път заради първия. Втората ми бременност беше съпроводена от болки  и придърпвания на мястото на операцията. Мисля, че трябва сама да решиш, но имай впредвид и евентуална бъдеща бременност.

# 79
Както си прочела от отговорите на мамите и при двете има рискове.Аз родих нормално с епидурална,но и изпитах и болките преди това,а и макар с упоика повреме на самото раждане пак усещаш тъпа и нетолкова слаба болка.Другият път съм решена твърдо да родя със секцио-заспиваш и се събуждаш с бебе.Възтановяването не е по-дълго или сложно.Има мамета раждат без никъкви проблеми нормално,но аз имах много проблеми с хемороидите.1.5 м. не можех да си сядам на д...то и докато ми предпишат лекарства не можех да се застоя за повеече от 5 мин. в една поза.....Засяках се в салон за красота с родилка секцио на 8-я ден беше на процедури за 6 часа,а аз още не можех да сядам..... Peace Peace Peace ЗА СЕКЦИОТО!!!!!!!!Като може да си спестиш голяма част от болките защо......

# 80
Той Ония отгоре си знае работата , та естественото е най-добре според мен.
Бих добавила и "помогни си сам,за да ти помогне и Господ"- както и вица за фиша и тотото. А и повечето лекари твърдят,че има интелигентно и нормално раждане.Не случайно на всички вишепоставени жените раждат интелигентно,както и тези на гениколозите..
Твърде наивно изказване. Naughty
Тоя "Оня отгоре" ако си знаеше работата нямаше да има лекари и болници.

# 81
Предпочитам секциото, защото мразя да се мъча. Единственото, от което не съм доволна е белега ми.

# 82
Аз съм родила нормално и съм доволна

# 83
Азродих секцио и по отношениена белега, който е от преди няма пълни 7 месеца, в момента се вижда само нещо съвсем мъничко, все едно имам застанал косъм или конец........вместо белег......с малко мазане и масаж на мястото всичко ще изчезне....а и е на такова място, на което много хора не гледат Embarassed

# 84
Аз съм раждала и секцио и нормално и съм за секциото. Но за да си отговориш на твоя въпрос трябва преди това да си зададеш някои въпроси и да си отговориш на тях и ще ти стане ясно какво би предпочела ти за самата себе си защото хората сме различни. Аз не нося никак на болка, а болката от секциото при всички положения е по-силна от тази при нормалното раждане. Но пък за сметка на това има психологически фактори които ме карат да ти кажа че въпреки това предпочитам да родя секцио, а именно Simple Smile
1. При секциото бебо е максимално защитен и риска за проблеми с него по време на раждането е много по-малък
2. При нормалното раждане мен лично ме побърква неизвестността. Баткото го родих слез 3ч невероятно силни контракции...от болката чак повръщах...но никой не можеше да ми гарантира, че ще са само 3ч нали...ами ако бях раждала цял ден, което не е чуждо усещане за някои майки...тая мисъл направо ме побърква
3. При секциото си знаеш почти всичко което ти предстои Simple Smile Операция за около 7-10 мин преди да извадят бебо, още около толкова време да те изчистят и зашият и след това...два-три дни възстановителен период, в който болката е страшничка, но пък знаеш че всичко е минало вече, бебо е роден и радостта от този факт сякаш потулва малко тази болка и не се усеща толкова много. А и грижите които ще имаш покрай малчо няма да те оставя да мислиш много много за болката...
Ето защо аз съм най-вече за СЕКЦИО Simple Smile
Пожелавам ти успешно, леко и безпроблемно раждане и помни че каквато и да е болката...забравя се когато в ръцете ти усетиш това малко пухкаво мърдащо вързопче с твоето дете в него Simple Smile

# 85
  • там край реката
Цитат
Май май,повечето раждали вагинално го обърнахте на "надуване".
Ами да, надуваме се, защото раждането е плод на НАШИТЕ усилия!
Цитат
И не на последно място-какво значение има,кога ще си видиш бебчето,на 5тата мин,или на др.ден?
Има значение - прочети дебелите книги! Първите контакти на бебето с майката са най-важни. Не случайно се апелира за кърмене веднага след раждането!
Аз пък не мога да разбера защо някои  са толкова чуствителни на тема "секцио"?! Ако си напълно уверена в избора си - защо се засягаш и коментираш?! Кажи си си мнението и причините за него, мисля че момичето това иска! Този форум е за споделяне на опит май, или се лъжа???

202uu

За протокола: и двете ми деца са родени нормално.За второто исках да е секцио,но лекарят ме разубеди и не съжалявам-роди се за 3 часа,а беше 4 кг.  newsm30

# 86
  • София
Имам две деца.Първото родих уж нормално за 40часа.За второто докторите държаха за нормално,докато не казах ,че ще си платя.Тогава изведнъж видяха,че в епикризата ми е обяснено,че първото раждане е протекло със сериозни усложнения.Добре,че малката я извадиха с опирация,защото е била с къса пъпна връв.И все пак аз см за нормално раждане,но с уговорка с лекаря при най малък риск за бебето и майката да се направи секцио.И между другото след секциото се възстанових хиляди пъти по бързо и след десетия ден вече си гледах сама децата.Успех

# 87
Подкрепям те, моето възстановяване беше също за часове. Взимах стълбите по две след ден.

# 88
пове4ето жени са си задавали този вапрос,трудно е,за6тото иска6 да е възможно наи-доброто за детето.аз ходих при на6 познат,анестезиолог,заявих му,4е искам със секцио.тои ми каза,4е ако не се НАЛАГА,не е необходимо.каза ми,4е преди4г.е бил 2ръце ЗА секциото,но сега след доста наблюдения,не мисли така и го прилага само в краен слу4аи.като запо4нах да раждам/нормално/е видял доста зор и са били подготвили операционната да ме срежат,но  Whistling Whistling Whistlingпоследните напъни са си свър6или работата и ми се размина.

# 89
не знам дали изобщо си могла да се ориентираш след този постинг, защото като четох мненията се редуват секцио и нормално, но реших и аз да се разпиша с един глас ЗА нормалното, но общо взето, всеки, както е  раждал, това ще ти препоръча!
наистина лекарите са тези, които трябва да определят. Само за сведение ще ти кажа, че в щатите не можеш да раждаш със секцио по желание - правят го само при нужда!
Успех и леко раждане!!!!

Общи условия

Активация на акаунт