Помощ!!!Подут крак в 9-ия месец!

• 897
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте от една седмица левия ми крак е много надут.Преди това пак се надуваше леко,но на сутринта си беше в нормално състояние.Сега е подут до средата на прасеца.Не ме боли,не съм го навехнала и т.н.При последната ми консултация с генеколога не каза да има нещо,което да не е ок във изследванията ми.Днес ходих на преглед при дежурен генеколог в МБАЛ"Черноморска" ако не се лъжа беше на смяна д-р Маркова и ми каза , че трябвало да отида на съдов хирург ,защото на бременните не им оттичали така краката.Искаше да погледне плода,но аз отказах,тъй като съм в 9-ия месец и на  26 май имам консултация ,при която генеколога ще направи обстоен преглед и знам че не е хубаво да се гледа......при което тя каза "еми да го видим дали е живо,ама щом не искаш...." при което всяка следваща дума от тази "докторка" беше като вятър за ушите ми.
Не знам какво да правя,дали трябва да пия нещо.Забелязах ,че и десния ми крак се подува,но много леко около кокалчето,докато при левия нещата са доста по сложни.
Искам да споделите дали сте имали такъв проблем и какво сте направили,защото вече и на лекари ми е малко трудно да се доверя.
Благодаря на всички предварително.

# 1
На мен единият ми се подуваше повече от другия. Зависи от разположението на бебето. Няма нищо страшно в гледането на ехограф.

# 2
  • Canada
Здравейте от една седмица левия ми крак е много надут.Преди това пак се надуваше леко,но на сутринта си беше в нормално състояние.Сега е подут до средата на прасеца.Не ме боли,не съм го навехнала и т.н.При последната ми консултация с генеколога не каза да има нещо,което да не е ок във изследванията ми.Днес ходих на преглед при дежурен генеколог в МБАЛ"Черноморска" ако не се лъжа беше на смяна д-р Маркова и ми каза , че трябвало да отида на съдов хирург ,защото на бременните не им оттичали така краката.Искаше да погледне плода,но аз отказах,тъй като съм в 9-ия месец и на  26 май имам консултация ,при която генеколога ще направи обстоен преглед и знам че не е хубаво да се гледа......при което тя каза "еми да го видим дали е живо,ама щом не искаш...." при което всяка следваща дума от тази "докторка" беше като вятър за ушите ми.
Не знам какво да правя,дали трябва да пия нещо.Забелязах ,че и десния ми крак се подува,но много леко около кокалчето,докато при левия нещата са доста по сложни.
Искам да споделите дали сте имали такъв проблем и какво сте направили,защото вече и на лекари ми е малко трудно да се доверя.
Благодаря на всички предварително.

Аз като бременна нямах такива проблеми, но сега имам. Правила съм си всички изследвания - кръв, урина, ЕКГ - всичко е нормално.
За моята ЛЛ, това се дължи на застояла лимфа, т.е. от обездвижване. Но проблемът е по-скоро в мастните клетки в тази област, които притискат кръвоносни съдове, лимфа и пречат на доброто оросяване в тази зона. Решението е много спорт, правилно хранене, чай от магданоз и крем против хемороиди. НО! Това след като си направиш пълни изследвания и не се установят проблеми със сърце, бъбреци, черен дроб. И след консултация с лекар естествено.
Иди си при личния лекар и настоявай за изследвания!
Хайде успех и не се шашкай.

# 3
Не съм лекар. На мен ми бяха ужасно подути и двата крака. Десният повече от левия. Следяха ми кръвното. Иди си при твоя лекар по-рано. Ехографът не е вреден, не знам защо си го отказала. За думите на тая лекарка -  Sick

# 4
Имаш ли други симптоми, освен подуване на краката? Подуването само сутрин ли е, разнася ли се през деня?

Общи условия

Активация на акаунт