Valar morghulis - GoT - Тема 10

• 39 705
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
В сезон 5 ще гледаме:
Дорнските приключения на Джейми Ланистър и сър Брон
Пътешествията на Тирион в Есос: Кулинарни хуморески
Голямата Разходка на Робин Арин- фолклор и нрави в Долината на Арин
Серсей Ланистър- Извадки от дневника на една свекърва
Бриен и Под- Досиетата Х в Речните земи
На Вала- Всички обичат Станис, или Гатанките на Мелисандра
Брандън Старк- Уроци по история
Ария Старк- По следите на Джакен Х'гар

Нито едно не е спойлер.  Peace
Вие сте наред. Какво ще гледаме в следващия сезон?

# 586
За разлика от миналия епизод, който ми хареса много, от този съм тотално разочарована. Единственото, което ми хареса, беше
Скрит текст:
сцената с драконите въпреки, че изобщо не харесвам Денерис.
А такива големи очаквания имах...  Tired

# 587
  • Варна
В сезон 5 ще гледаме:
Дорнските приключения на Джейми Ланистър и сър Брон
Пътешествията на Тирион в Есос: Кулинарни хуморески
Голямата Разходка на Робин Арин- фолклор и нрави в Долината на Арин
Серсей Ланистър- Извадки от дневника на една свекърва
Бриен и Под- Досиетата Х в Речните земи
На Вала- Всички обичат Станис, или Гатанките на Мелисандра
Брандън Старк- Уроци по история
Ария Старк- По следите на Джакен Х'гар

Нито едно не е спойлер.  Peace
Вие сте наред. Какво ще гледаме в следващия сезон?

Бран:  История (и биология) на света.

Долината: Начало на развитие на капиталистическия строй и възникване на буржоазията.

Кралски чертог: Колко кралски  глупости могат да доведат до религиозен подем.
После мога да добавя още. Laughing

П.П.
Много ме е яд , че пак не се разбра дали Сандор ще оживее.  Confused

# 588
Как да не се разбра? Не умря. Това със сигурност.

# 589
  • Варна
Как да не се разбра? Не умря. Това със сигурност.

Да, де но остана умиращ.

Забравих да добавя, че в 5 сезон Джон ще смени Дух с друг любимец.

Скрит текст:

# 590
  • Русе
Като цяло се чувствам разочарован и дори някак подведен.

Скрит текст:
Страшни глупости бяха допуснали в този епизод, който би трябвало да е най-най за целия сезон. И няма нищо общо с книгата, а само и единствено с последователността и вътрешната смислова нишка на самия сериал. Огромната битка на Вала - препускащата конница на Станис, обградила врага от две страни, стотици копирани конници и... 10 дивака на кръст в една стометрова горичка. Коментарът на Манс за стохилядната му армия в същата тази сцена само допълнително ни го навря в очите. Абе филмовият екип никаква координация ли няма, че допуска такива безумия?

Номер две - Планината. Оберин използвал отрова, че да се застрахова и все пак да го убие, дори ако сам умре преди това, ала видиш ли е добра душа и сложил 5 тона анестетик, тъй че омразният убиец на сестра му да си замине спокойно и безболезнено. Еми сори, ама това е идиотизъм. Още повече, че за разлика от горното спазването на някаква реалистична достоверност няма да натовари бюджета на продукцията - просто актьорът ще повика малко, вместо да дреме.

От Денерис и символиката с веригите останах очарован. Чудесна сцена!

За Джон и Станис имам само един коментар: Джон откъде изтърси това, че баща му бил човек на Станис. Доколкото помня, той знае единствено, че баща му е обявен за предател и убит, без подробности. Няма си понятие, че е обявил Джофри за незаконен и Станис за истинския крал?

Със скелетите на Бран нямах голям проблем (освен че летяха като Батман), можеха просто да се разпаднат, вместо да избухнат, ама все тая. Виж, обаче за Триоката врана... ама те честно ли?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Някакъв дядка, седнал сред коренчета. Целият образ изобщо, ама изобщо не беше на място, мязаше точно на сцена, дето се вижда във всеки нискокачествен филм от типа „Приключенията на младия сър Галахад“, дето го дават по Скат и Канал 3 всяка вечер от 1 до 3 през нощта за запълване на времето. И също идиотщина да включат репликата „хиляда и едно очи“ и да го сложат с две очи. Просто не проумявам.

Хич не вдянах защо лишиха сцената между Тирион и Тивин от... цялата емоция. Както и тази между Тирион и Шае, ама другата е по-важна. Жената на Тирион и случилото й се отдавна бяха важен момент в сериала и отношенията с баща му и сега без никаква причина хоп, дайте да изтрием всичко и да превърнем потенциално велика сцена в „блях, най-сетне, абе къде са пуканките, отивам да взема още, не ме чакайте“.

Хексе, Deziderata - в интервюто на режисьора се казва, че Хрътката е мъртъв и е ръководил епизода от тази позиция. Честно казано се надявам конкретно той да не работи по следващия сезон.

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 22:13 от Koronis

# 591
Като цяло се чувствам разочарован и дори някак подведен.

Скрит текст:
Страшни глупости бяха допуснали в този епизод, който би трябвало да е най-най за целия сезон. И няма нищо общо с книгата, а само и единствено с последователността и вътрешната смислова нишка на самия сериал. Огромната битка на Вала - препускащата конница на Станис, обградила врага от две страни, стотици копирани конници и... 10 дивака на кръст в една стометрова горичка. Коментарът на Манс за стохилядната му армия в същата тази сцена само допълнително ни го навря в очите. Абе филмовият екип никаква координация ли няма, че допуска такива безумия?

Номер две - Планината. Оберин използвал отрова, че да се застрахова и все пак да го убие, дори ако сам умре преди това, ала видиш ли е добра душа и сложил 5 тона анестетик, тъй че омразният убиец на сестра му да си замине спокойно и безболезнено. Еми сори, ама това е идиотизъм. Още повече, че за разлика от горното спазването на някаква реалистична достоверност няма да натовари бюджета на продукцията - просто актьорът ще повика малко, вместо да дреме.

От Денерис и символиката с веригите останах очарован. Чудесна сцена!

За Джон и Станис имам само един коментар: Джон откъде изтърси това, че баща му бил човек на Станис. Доколкото помня, той знае единствено, че баща му е обявен за предател и убит, без подробности. Няма си понятие, че е обявил Джофри за незаконен и Станис за истинския крал?

Със скелетите на Бран нямах голям проблем (освен че летяха като Батман), можеха просто да се разпаднат, вместо да избухнат, ама все тая. Виж, обаче за Триоката врана... ама те честно ли?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Някакъв дядка, седнал сред коренчета. Целият образ изобщо, ама изобщо не беше на място, мязаше точно на сцена, дето се вижда във всеки нискокачествен филм от типа „Приключенията на младия сър Галахад“, дето го дават по Скат и Канал 3 всяка вечер от 1 до 3 през нощта за запълване на времето.

Хич не вдянах защо лишиха сцената между Тирион и Тивин от... цялата емоция. Както и тази между Тирион и Шае, ама другата е по-важна. Жената на Тирион и случилото й се отдавна бяха важен момент в сериала и отношенията с баща му и сега без никаква причина хоп, дайте да изтрием всичко и да превърнем потенциално велика сцена в „блях, най-сетне, абе къде са пуканките, отивам да взема още, не ме чакайте“.

Хексе, Deziderata - в интервюто на режисьора се казва, че Хрътката е мъртъв и е ръководил епизода от тази позиция. Честно казано се надявам конкретно той да не работи по следващия сезон.

Напълно съм съгласна.

Скрит текст:
Хареса ми разговора между Джон и Манс и погребението на Игрит. И затварянето на драконите, чак се учудих от себе си, беше трогателно. Нямам проблем с бой Хрътката-Бриен, все пак не промени сюжета по-нататък. За Станис и Планината съм на същото мнение, няма да го повтарям. Обаче не съм ОК със сцената с Бран. Първо - какви бяха тия същества? И защо бяха нужни? Защо Джоейн умря? Пип и Грен някак си ги преглътнах, но сега и това. И какви бяха тези огнени топки? И тъкмо си помислих - всички оплескаха, поне Децата ми харесаха как са ги направили да изглеждат и бам - показа Блъдрейвън и всичко отиде на кино. За сцената с Тирион - просто нямам думи, беше ужасна, всичко беше претрупано, променено, а аз така чаках някои от репликите...  Tired  И през цялото време си казвах - има още 20 мин, може и да я покажат, има още 10, в крайна сметка не им трябва повече от 5 мин за ЛК, ама не.

П.П. Забравих да спомена сцената Тивин-Церсей. Още нещо, което беше тъпо и ненужно.

Предвид факта, че бях прочела, че ще е най-добрия финал за сега, бях разочарована, както казах и в предишния си пост.

# 592
  • Варна
Това с Джойен си беше направо покушение срещу него. Не знам дали да обръщам внимание на детайлите, така както обръщам в книгите.. Логиката на събитията в сериала липсва.

Но.. Скелетите криещи се под земята нападнаха първо Джойен. Чак когато другите започнаха да му помагат се включиха и други скелети. Чедото се появи точно когато Джойен беше намушкан, спаси Бран и не помогна на Мийра да спаси Джойен (можеше да речем да ги прикрива, а Ходор да внесе Бран и Джойен).
Когато хукнаха към пещерата, първата работа на Чедото беше да пусне едно контролно огнено кълбо за да е сигурно, че Джойен е мъртъв.

Пфф, това дори Мартин не го казва в пряк текст, но ако е мъртъв, мразя Аря, че не го уби. Crossing Arms

# 593
Не ми хареса серията. Не знам на какво основание я рекламираха като най-добрият финал?! Че то имаше серии от сезона, които бяха в пъти по-силни...
Ако моментът с Тивин и Тирион е трябвало да бъде гвоздеят на програмата - не им се получи много добре. Въобще не видях драма в Тирион, нищо в очите и изражението му не показваше онова чувство, което да те накара да извършиш нещо подобно.
Аря не ми харесва в какво се превръща. Щом дори една Хрътка й каза: "Нали помниш къде е сърцето?", смятай... тя просто седеше и го гледаше там и никакъв помен от нищо в това сърце. Сякаш е напълно празна. И защо се отказа да ходи към Вала, а тръгна към Браавос?
Мелисандра много загадъчно се загледа в Джон. Някой ще ми подскаже ли дали има нещо по тая линия в книгите?

Като цяло, за мен беше слаб завършек на един силен сезон.

# 594
  • Русе
Хексе: то това е режисьорската гледна точка, а той самият не е наясно с бъдещото развитие на сюжета. И аз почнах да следя с любопитство намеците за теорияте за Чедата, които двете с Dezi поддържате и на които съм ви традиционен опонент в другате тема Simple Smile Определено има пространство за съмнение. Но пък ме издразни начина, по който го заснеха:

Скрит текст:
Джойен: Бран, бягай, спасявай се.
Скелет: муахахахаха
Джойен: окей, ти ме кълцай, аз ще си лежа тук и ще дремна малко.

# 595
За разлика от миналия епизод, който ми хареса много, от този съм тотално разочарована. Единственото, което ми хареса, беше
Скрит текст:
сцената с драконите въпреки, че изобщо не харесвам Денерис.
А такива големи очаквания имах...  Tired

При мен пък е обратното! Този епизод ми хареса много повече от предния.

Пускам си компютъра сега и гледам някаква нова визия на форума. Какъв е този кошмар?  Rolling Eyes

# 596
  • София
Ай-ай-ай За мен този епизод беше пълен отвсякъде. Пълен защото видях нещо, което винаги съм се чудел защо не дават, пресъздвайки битието на един куп герои а именно: Ходенето по голяма нужда
А сега и Тивин и Клегейн, цели 2 сцени в един епизод с тази чисто човешка нужда, която спестяват във всички останали филми.Гнусно, нискокултурно, но реалност на мен финала ми хареса  smile3501

# 597

Аря не ми харесва в какво се превръща. Щом дори една Хрътка й каза: "Нали помниш къде е сърцето?", смятай... тя просто седеше и го гледаше там и никакъв помен от нищо в това сърце. Сякаш е напълно празна.

Е,той й го каза доста буквално........за да го ръгне там и да го приключи,не за да извиква някакви сърдечни трепети у нея  Peace

Линията Джон-Мелисандра
Скрит текст:
за мен не беше впечатляваща по натам и май не я помня като нещо кой знае какво,но нека другите да кажат. Все чаках нещо по hot да им се случи,но си останахме с виденията й

# 598
Хексе, нещо си била афектирана по време на сцената с Джойен Simple Smile. Тя сестраму му тегли ножа, преди да тръгне да бяга. После когато падна файърбола той вече си беше мъртъв. Даде му дара, който Аря отказа на Хрътката Simple Smile

Много искам да разбера какво значи монетата на Джакен. Simple Smile

# 599
Добър ден, нова съм, обожавам сериала, чета спойлери на килограм, но се включвам да пиша чак сега.

Не знам колко са лоши или добри децата, но Джоджена не го ли взривиха с топката, защото започна да се превръща в бродник или само на мен ми се стори, че окото му започна да посинява?

Общи условия

Активация на акаунт