Valar morghulis - GoT - Тема 10

• 39 677
  • 729
  •   1
Отговори
# 600

Аря не ми харесва в какво се превръща. Щом дори една Хрътка й каза: "Нали помниш къде е сърцето?", смятай... тя просто седеше и го гледаше там и никакъв помен от нищо в това сърце. Сякаш е напълно празна.

Е,той й го каза доста буквално........за да го ръгне там и да го приключи,не за да извиква някакви сърдечни трепети у нея  Peace

Линията Джон-Мелисандра
Скрит текст:
за мен не беше впечатляваща по натам и май не я помня като нещо кой знае какво,но нека другите да кажат. Все чаках нещо по hot да им се случи,но си останахме с виденията й

Аз възприех думите му метафорично. И в този смисъл, изразяват много точно какво се случва с Аря.
Защо тя се отказа да пътува за Вала, а пое към Браавос?

А за Джон ме интересуваше дали Мелисандра, така загадъчно загледала го, не видя в него син на еди-кой си  Grinning

# 601
  • Варна
Хексе, нещо си била афектирана по време на сцената с Джойен Simple Smile. Тя сестра му му тегли ножа, преди да тръгне да бяга. После когато падна файърбола той вече си беше мъртъв. Даде му дара, който Аря отказа на Хрътката Simple Smile

Много искам да разбера какво значи монетата на Джакен. Simple Smile

Наистина ли Мийра? Shocked Защо? Не съм го видяла. Е в това вече няма никаква логика..
Те са на крачка от магьосник-чародей, вероятно лечител и Мийра ще даде последна милост  след като има шанс за оцеляване. Shocked Той дори Хрътката каза, че може да оцелее, "ако зад онази скала се крие майстер".  Rolling Eyes

Монетата на Джакен е ясна -  всички в Браавос знаят кои са безликите и че е по-добре да са в добри отношения с тях. Mr. Green

# 602
Да се включа в груповата песен на недоволните от епизода. Слаба работа, прекалено елементарно измислени същества покрай дървото, безлични сцени в Кралски чертог.

# 603
  • Варна
Понеже съвсем се омотах кое е в сериала и кое в книгите... Тиша споменава ли се изобщо в сериала?
Някак много тъпо ми се получи така. Тирион излезе като импулсивен ревнивец.

# 604
Джойен нали през цялото време имаше сънища, че ще умре. тука явно ескалираха събитята.  Да не го наемат и другия сезон.
Това в очите му по скоро беше отражение на идващия файърбол, толкова бурзо никой не се превръща.

Хрътката имаше счупен крак и някое друго ребро най-вероятно. Джойен го надупчиха по сериозно + треската явно е летално.  И мен ме ми се искаше да умира но явно е треторазряден персонаж помагащ на Бран да стигне до БР.

Монетата ми я ясна и на мен, но си искам обяснението на Мартин + малко предистория Simple Smile

# 605
  • Варна
Джойен нали през цялото време имаше сънища, че ще умре. тука явно ескалираха събитята.  Да не го наемат и другия сезон.
Това в очите му по скоро беше отражение на идващия файърбол, толкова бурзо никой не се превръща.

Хрътката имаше счупен крак и някое друго ребро най-вероятно. Джойен го надупчиха по сериозно + треската явно е летално.  И мен ме ми се искаше да умира но явно е треторазряден персонаж помагащ на Бран да стигне до БР.

То беше ясно, че Джойен е пътник, и сигурно не искат да плащат на актьора за следващия сезон, но ми бяга логиката. Ако аз съм сестра му никога няма да го довърша, след като съм на минута от вълшебник, който се надявам, че ще излекува Бран.  Нали трябва да повярвам в мотивите на героите.. Confused

Хрътката освен счупен крак (виждаше се костта)имаше отхапано ухо и треска заради другата възпалена рана от ухапано. Rolling Eyes В книгите точно проблема е във възпалените рани. Ребра може да не си е чупил, все пак беше с броня.

А и дето хвана меч от валирианска стомана с голи ръце... Много съм разочарована от сценаристите.. Confused

# 606
Да, това с меча беше супер недостоверно.

Аз видях, че едното същество доста пъти наръга Джойен в корема, според мен бая фатално. Аз лично помислих, че сестра му просто иска да му спести мъки и затова го доуби. Не го знам този магьосник с какви сили разполага и дали може да помага на обречени...

# 607
  • Варна

Аз видях, че едното същество доста пъти наръга Джойен в корема, според мен бая фатално. Аз лично помислих, че сестра му просто иска да му спести мъки и затова го доуби. Не го знам този магьосник с какви сили разполага и дали може да помага на обречени...

Такова решение може да се вземе след достатъчно дълъг размисъл, не спонтанно. Тя не е закоравяла убийца, да не говорим, че става въпрос за собствения и брат.
Абе няма какво да го мислим, много слаба серия. Като идея и изпълнение чудесна, но като сценарий ужасна.

Като започнем с липсата на 100 хилядната армия на Манс, минем през секс върху Бялата маса и събарящия Бялата книга Джайм Naughty, скелетите нинджи и китайския Гандалф, нелепия бой между Сандор и Бриен (направо си представях как Подрик и Аря са седнали удобно ядат пуканки и ги гледат) и Тирион...ужас... Защо се качи при баща си?Защо Шае посегна към ножа? Защо Шае нарича Тивин по име..Защо Тирион я удуши?
Защо  застреля Тивин заради думата "курва"? И две стрели му пусна... Cry Там  логиката пак отсъства.

# 608
Страх ме е какво ще направят с Джон и Мелисандра в следващия сезон, понеже явно си правят каквото си искат! Ако превърнат Джон в безгръбначно мекотело ще спра да гледам.
Ето я линията:
Скрит текст:
Мелисандра иска да направи нови демони-сенки с Джон.  Wink (Защото Давос и отказа, а тя явно има планове някакви и бърза.)
Умилква му се, опитва се да го впечатли и манипулира с предказания, не става. Джон я отряза многократно и разантно, говори така с нея както никой не си позволява, не го е страх от нея, нито и минава номера. Шапка му свалям за което. Накрая и каза право куме в очи, че не е компетентна и не не прави нищо освен грешки.

Хрътката е жив и здрав, (е, относително здрав) в книгите, по дяволите със сериала, ще го гледам като допълнение.
Без признанието на Джейми, което прати Тирион да търси баща си се изгуби много от заряда и мотивацията на героите.
И каква беше тая сцена в кабинета на Лорд Командира! Къде е пътят към изкуплението на Джейми?
Какво ли очаквам от хора, които не разбират разликата между 1 и 2!

Мартин явно не се е подковал така добре както Роулинг, не знам защо им позволява такива безобразия.

Това с меча го направи Катлин с ножа в първия сезон.

# 609
  • Варна
Това с меча го направи Катлин с ножа в първия сезон.

Кама държана от някакъв селяк и все пак й преряза ръцете до кокал и  осакати пръстите. Абе това беше най-малкото, мотивацията ми липсва.

# 610
Слаб епизод, не ми допадна. Засега фаворит ми е осми, той ми се стори най-силен и сполучлив. По едно време дори цъках напред, защото ми беше скучно  Shocked. От всичко най-ми допадна как Варис се врътна и се насади върху сандъка  Joy.

Споделете какво става, когато хванеш с ръце меч от валирианска стомана?

# 611
  • Варна

Споделете какво става, когато хванеш с ръце меч от валирианска стомана?

Оставаш без ръце. Mr. Green

# 612
Аз вече гледах поне 20 пъти как Варис се връща да седне. Най-добрата сцена в епизода.

А какво са правили Бриен и Под, та са загубили конете. Я да си признаят!  hahaha

# 613
  • Русе
Какво ли очаквам от хора, които не разбират разликата между 1 и 2!

Да, мен това ме изуми най-много. Всичко друго малко или много е в графата промени, лични предпочитания и бюджетни ограничения. Но, хилядате настрана, не можеш да сложиш персонаж да каже на практика „наблюдавах те с единственото си око“ и същевременно зрителят ясно да вижда, че човекът си има две. Това е хипер фал, при това в съществена заключителна сцена, и ме навежда на подозрения, че вече се носят на вълната на популярността и си позволяват да карат все по през просото, докато в началото се стараеха далеч повече.

# 614
Такова решение може да се вземе след достатъчно дълъг размисъл, не спонтанно. Тя не е закоравяла убийца, да не говорим, че става въпрос за собствения и брат.
Абе няма какво да го мислим, много слаба серия. Като идея и изпълнение чудесна, но като сценарий ужасна.

Ами то нямаше време за размисъл, нали Бран и онова дете почнаха да я викат да отива при тях, трябваше да действа бързо. Точно защото й е брат, не искаше да го остави да се мъчи.
Както и да е, съгласна съм с теб, че беше слаб епизод с доста недомислия  Peace

Deziderata, благодаря за подробните разяснения за Джон и Мелисандра. Звучи добре, дано го и направят по този начин.

Интересно ми е какво ще се случи сега в Кралски чертог. Ланистърите оредяха откъм мозък...

Общи условия

Активация на акаунт