Valar morghulis - GoT - Тема 10

• 39 616
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
И битките и интригите обичам аз   Laughing

Великаните даааа приказни си бяха от всякъде, стрелата на великана как отнесе горкия брат Simple Smile)

Защитата на вала беше впечатляваща, аз за по първобитни ги мислех. Сърпа направо ми скри топката Simple Smile  И тия смелчаци дето висяха надолу и готвача със сатъра дето ходеше като в някои психотрилър. Simple Smile

Това ме впечатли най-много. Ако Джон беше по-добър актьор сигурно повече щях да се разчуствам на сцената с Игрит, ама You know nothing Jon Snow.

# 331
Тая сцена нещо не предизвика чувствата и емоциите които трябваше. Тя и Игрит не умря много трагично. Пип обаче открадна шоуто. Колко познати признаха че са пуснали по една сълза Simple Smile

# 332
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А, баш. Мнението ти се препокрива изцяло с моето. И като чета на места как го обявяват едва ли не за най-добрия епизод от сезона... Stop
Добър беше, даже идеален- вместо приспивна песен Laughing.
За Китанко няма да започвам, че после няма да мога да спра...

# 333

Кажи, кажи - на мен ми е интересно  Hug

Като Ви чета си мисля, че аз доста наивно явно го гледам сериала.

Предполагам, не сигурна съм, че ако прочета книгите ще имам съвсем друг поглед към всеки един от героите. От сериала не става много ясно, защо воюват с диваците - изгонили са ги от земите им? Не са ли земите им отвъд Вала?
И Вала не е ли да предпазва от Белите бродници, а не от диваците.

Ох, аз май писах и по-напред, оплела съм конците със сериала явно, а като чета темата ги оплитам още повече.

А уж глупава не съм  Mr. Green

# 334
От сериала не става много ясно, защо воюват с диваците - изгонили са ги от земите им? Не са ли земите им отвъд Вала?
И Вала не е ли да предпазва от Белите бродници, а не от диваците.

Точно така Валът е да пази хората от Другите, но Стражът е забравил това и от векове само гонят диваците, защото Другите не са се появявали няколко хиляди години.
Обаче сега Другите са се раздвижили, Манс разбрал, че от Другите спасение няма е обединил всички враждуващи обикновено племена и иска да прехвърли 100-ината хиляди диваци от другата страна на Вала за да ги спаси.
А Стражът не иска да ги пусне, защото видите ли те не признават и няма да спазват законите на 7-те кралства.

# 335
Бумър, благодаря, разбрах.

Но решението да не се пускат диваците не е на Стража предполагам, а идва от Краля?

П.С. Гледам, че си членувала Вала, аз защото се чудих, мислих и накрая реших, че е наименование на географски обект Grinning Обаче, ако е Стената, тогава е друг въпрос. В книгата как е?

# 336
  • Русе
А Стражът не иска да ги пусне, защото видите ли те не признават и няма да спазват законите на 7-те кралства.

Така е малко извадено от контекста. По-конкретно не ги щат, защото са крадци, грабители, изнасилвачи и убийци, и това им е част от културата. Примерно разбиранията им са, че мъжът трябва да си открадне жена от друго място директно като я набара насила, което малко не се връзва с порядките на кое да е цивилизовано общество. Някой някого обиди, че му бил малък - и почват да се колят, та да измият честта си с кръвта на другия. Харесат си нещо, чувстват се свободни да го вземат. А Тенн в сериала ги изкараха съвсем изроди, които се обезобразяват, колят наред и ядат другите хора. Ти би ли се засилила да отваряш вратата да ги пуснеш вкъщи?

Всъщност най-голямата съпротива срещу пускането им е от страна именно на хората, които са ги виждали и знаят що за стока са - пазачите на Вала и самите северняци. На южняците общо взето не им пука.

Все пак, за да приемеш на драга воля някого за съсед, трябва да знаеш, че няма да те заколи в съня, да ти подпали къщата и отвлече дъщерята. Или това, или вече да си отчаян до такава степен срещу друг, общ враг, та да търсиш всеки възможен съюзник.

# 337

Така е малко извадено от контекста. По-конкретно не ги щат, защото са крадци, грабители, изнасилвачи и убийци, и това им е част от културата. Примерно разбиранията им са, че мъжът трябва да си открадне жена от друго място директно като я набара насила, което малко не се връзва с порядките на кое да е цивилизовано общество. Някой някого обиди, че му бил малък - и почват да се колят, та да измият честта си с кръвта на другия. Харесат си нещо, чувстват се свободни да го вземат. А Тенн в сериала ги изкараха съвсем изроди, които се обезобразяват, колят наред и ядат другите хора. Ти би ли се засилила да отваряш вратата да ги пуснеш вкъщи?

Интересно Игрит какво би направила с такъв мераклия  Mr. Green

ДА изясним ли какви права имат селянките примерно, ако хванат окото на лорда си...
Или пък какви права имаше Санса, когато кралят се забавляваше Tired

# 338
  • Русе
ДА изясним ли какви права имат селянките примерно, ако хванат окото на лорда си...

Как какви, Теон си го каза, да износват благородническо копеле Laughing

# 339
  • Варна

Как какви, Теон си го каза, да износват благородническо копеле Laughing

В СК си е също толкова диво, колкото и зад Вала. Само, че диваците не признават лордове(освен Денн, оригиналните, де), затова не ги пускат.

# 340
Гледам, че си членувала Вала, аз защото се чудих, мислих и накрая реших, че е наименование на географски обект Grinning Обаче, ако е Стената, тогава е друг въпрос. В книгата как е?

В книгата е the Wall.
Самсара, ако не ти се чете всичко, но ти е любопитно, погледни пролога на първата книга.
Там се вижда, че младият лорд предизвика Бродника на дуел, останалите Бродници наблюдаваха, коментираха на непознат за лорда език и се смееха! Тези са стара "раса", като ледни феи (по думи на Мартин  Peace), не би трябвало да изглеждат като трупове. Имат специфична броня и мечове.

Ходещите трупове са човешки зомбита, кой ги движи е друг въпрос.

За Диваците, пардон, Свободнио Народ  Mr. Green, булката знае, че ще я крадат, иначе момъка току виж осъмнал като ...неопетнен.
И Игрит каза на Джон, че не можеш да притежаваш и жена и нож. Или едното, или другото.  Peace
Така или иначе диваците не желаят да се подчиняват на чуждите закони, а 100 000 искат да минат отвъд Стената. Не му завиждам на Лорд Командира. Аз бих дезертирала.

# 341
Кажи, кажи - на мен ми е интересно  Hug
Имаше преди няколко страници една тениска, тя каза всичко Mr. Green.
Просто ме дразни колко е безизразен, убива ми всякакъв интерес към ставащото около него- и секс да прави, и любимата да умира, и с меч да си играе, все е като натъпкан с транвиланти.

# 342
Сцената със смъртта на Игрит беше много безлична, а Джон само гледаше тъпо, нула емоция!  Rolling Eyes

# 343
Как гледате филми, в които ви дразнят актьорите? Аз не издържам и пет минути. А да следя сериал-абсурд! А да съм така емоционално ангажирана в сериал в който ме дразни актьорската игра, че и да участвам в теми- още по-голям абсурд.

Аз видях емоция, вие какво искате? Мелодрама?

# 344
Слава Богу, сериалът не е "Джон Сноу и големият му меч", та преживяваме Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт