Valar morghulis - GoT - Тема 10

• 39 768
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
О, как забравих Роб Дам, и той беше доста симпатичен.

# 466
silveto_, доста ми съвпадат мненията с твоите в темата  Peace

За Кутрето забравих да кажа, че ми стои някак... стерилен като мъж, въобще не мога да погледна на него по този начин.

От жените ми допада Марджъри. Харесва ми лисичата муцунка на Натали  Simple Smile
Денерис е хубавица, но определено с тъмната си коса Емилия е много по-готина.

Санса не ми харесва и не разбирам прехласването по нея.

# 467
  • срещу двата комина :)))
не ми се сърдете, обаче името и ИГРИТ,  а не Ингрид  Peace

# 468
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз пък се чудя на търпението да се изписва Тайуин, аз бих броила гласните всеки път, пък нямам нерви за това Laughing. Хем и Тивин е къде къде по-хубаво и родно Mr. Green.

От девойките ми харесва Червената вещица, убийствена красавица е Heart Eyes. И Игрит.

# 469
не ми се сърдете, обаче името и ИГРИТ,  а не Ингрид  Peace

Поправих се, моя грешка, извинявам се  Peace

Кал Дрого беше така ужасяващ, че си повтарях, че е актьор с грим, много трудно ми беше да издържа екранната му поява. Приличаше на кентавър, не на човешко същество. За мен той е дотракският вариант на Планината. Мога само да се потрисам.
Буквално ми става зле от него.
Simple Smile
Огромен мъж е, вярно. Има нещо плашещо в това.
Всяка жена би изглеждала като мушица до него.

# 470
Цяла серия на Вала.
Истинско мъчение!
Но както и да е, не беше чак толкона лош епизодът.

# 471
Не мога да се пречупя и пиша Тивин, въпреки че се научих да пиша Вестерос.
Не би трябвало да се променят имената, въпреки че знам защо го правят. Заради стари, древни правила, останки от времето когато хората са живяли в изолация от останалия свят.  
(Все още ли е правилно да се произнася Джордж Вашингтон?)

На всичкото отгоре в България се счита за страшно faux pas да не произнесеш правилно Moschino, Hermes, Zara и т.н., вижте в Козметичния какво става- лавина от обяснения и поправки.  Rolling Eyes
Но пък и веднъж не чух някой да произнесе правилно Hyundai.  Mr. Green

А-ри-а има три срички. Не две. Тук не разбирам защо са и съкратили името, което е много благозвучно. Аря е звукът, който правят малките животни когато ги настъпиш.

Не съм чела книгите на български, сериала гледам без надписи и в главата са ми заковани английските имена.
В Церсей има резон и звучи добре, няма да си кривя душата. Сърси е къде по-зле. Peace
И Ваймар Ройс е по-добре от Уаймар.
Така че всеки си има лични преференции.

# 472
Мен пък Ц-то ужасно ме дразни. Серсей (руснаците така го изписват май) звучи къде-къде по-съскащо и злобно, повече й подхожда.

# 473
На български е Цирцея, препратка към злата гръцка богиня.

# 474
Сложно е това с имената Laughing. Аз ползвам тези, които са ми най-лесни и благозвучни. Затова и за Тивин ми е чуденката, сложно ми идва да го изписвам с толкова гласни. Иначе Церсей ми харесва, Аря също, а Джайм да заменя с Джейми (като моделка от "Воуг" Laughing)- просто не мога.

# 475
Аз пък не разбирам изписването АрИя. Звучи ми като Ботевото обръщение "братИя". Името си е Аря-Arya.

# 476
Е все пак се чува когато се обръщат по име към нея. Не чувате ли съвсем ясно трите срички?

# 477
  • sf
Аааа хал Дрого ми е на сърце, ама толкова отдавна умря,че вече съм го забравила  Joy
Чудесен мъж, бих го прибрала за по-палав период  Joy
Като цяло нито един мъж от каста не ми харесва като мъж. Даже и Педро Паскал ако не е като Оберин, въобще не ми привлича погледа, особено без брада, толкова безличен.  Rolling Eyes

# 478
  • Варна
Тукмо да се изкажа пак кого харесва и сте сменили темата, но гледам, че пак се връщате.

От жените най-много ми допада Мисандей, сладурана е. Денерис също е хубава, но заради физиономиите, които прави не мога да я харесам.

Петир ми е твърде "мазен", а е и нисък (както и Джон). Аз харесвам високи мъже.  Mr. Green

# 479
Е все пак се чува когато се обръщат по име към нея. Не чувате ли съвсем ясно трите срички?
В епизод 1, когато Робърт я попита как се казва, ясно се чу "Аря", кратко и подчертано.

Общи условия

Активация на акаунт