Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо детето ми не реагира на команди?
Какви са очакванията за развитие на детето на определена възраст?
Как мога да управлявам тревожността и свръхзагрижеността за развитието на детето си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо детето ми не реагира на команди?
Детето ви може да се развива със собствено темпо. Не е необичайно 1-годишно дете да не разбира или изпълнява команди. Важно е да наблюдавате цялостното му здраве, координация и внимание. Психическото развитие варира при децата и някои умения може да се усвояват на различна възраст. Останете спокойни и търпеливи, тъй като детето ви ще продължи да расте и да се развива със свое собствено темпо.
-
Какви са очакванията за развитие на детето на определена възраст?
Очакванията за развитие на дете на определена възраст могат да варират и е индивидуално. Важно е да наблюдавате здравето, координацията и внимателността при децата. Не всички деца постигат едни и същи умения в еднаква възраст; някои прохождат на 10 месеца, докато други на 1,4 години. Развитието на детето е индивидуално, така че фиксирането върху очакванията може да причини ненужни притеснения както за родителите, така и за самото дете.
-
Как мога да управлявам тревожността и свръхзагрижеността за развитието на детето си?
За да управлявате тревожността и свръхзагрижеността за развитието на детето си, важно е да се консултирате с психолог. Вманиачаването в притесненията може да повлияе негативно на детето, така че е от решаващо значение да останете спокойни и да дадете време на детето си да расте със собствено темпо. Освен това присъединяването към родителска общност може да бъде полезно, тъй като ви позволява да споделяте информация и опит с други родители на деца от същата възраст.
Не маха за чао и не идва, когато го повикаш, да имитира животни засега не си и мечтая даже. Проходи също около 1-годишен.
Единственото, което казва с умисъл е "мама", "баба" казва случайно, всички други звуци са съвсем неразбираеми. Понякога и аз мисля, че прави много по-малко неща от другите деца, които съм виждала, но това не ме притеснява засега. 
)

нито ще ги гледам. Радвай си се на детето, още е много малко да си мислиш такива неща.