На море в Гърция 2014 - V

• 61 546
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Ужасно се натъжих. Колкото повече се информирам, толкова повече се обърквам. Катерини , към което се бях насочила първо ми отпадна. После гледах за Парга , маса мейли изписах по хотели и къщи за гости. И Парга ми отпада. Вече и аз не знам накъде да хвана. Времето до отпуската ми наближава , местата намаляват. Не бих рискувала да тръгна без резервация . Иска ми се хубави и не много пренаселени плажове и да не е безумно далече. Моля дайте някакви идеи Praynig Cry

# 91
  • София
Тасос?

# 92
Данушка - Ставрос, Олимпиада, Ираклица, Перамос, Авдира, Фанари... Наистина средата на юли е висок сезон и доста места са вече изчерпани, но няма да се отчайваш, гръцкото крайбрежие е 15 000 км, има за всички Simple Smile

Таис,
чакаме с любопитство какво ще избереш. Стискам палци тайно даже да е нещо по-интересно и екзотично от Закинтос  Twisted Evil

# 93
Здравейте,момичета.Моля дайте ми съвет.2 години почивахме в Никити и съм очарована от мястото,мнооого ми харесва там..Но тази година ми се щеше да почиваме малко по-наблизо и се спрях на Неа Перамос.По карта ми го дава 5 часа път,което си е с час по-малко от Никити.
Но търсейки за там,снимките на известния там плаж Амолофи направо ме отказват.Моля ако някой е ходил края на юни,да ми каже-Наистина ли е такава навалица там,на снимките и клипчетата които гледах беше като на нашето море в пик сезон...

# 94
  • София
Ние сме ходили на Амолофи началото на септември точно по-време на нашите празници и не беше пренаселено. Имаше основно българи и пристигаха с автобуси за еднодневен плаж и пак имаше място за всички. Освен това ние ходехме доста късно на плажа, защото пътувахме от Офринио до там.

# 95
Колкото повече се информирам, толкова повече се обърквам.
факт! Simple Smile
И ние сме така!
Миналото лято ни беше за първи път, останахме доволни от Палио, даже мислихме доскоро пак да повторим там.
От 3 дни обаче сме на тема Олимпийска Ривиера, още не можем да се престрашим за по-далече.

Букнах вчера това местенце, обаче някой сподели, че плажа не е от най-прекрасните, а в нета нищо не можах да намеря, за да си го представя. Имам 4 годишен пакостник и ми се щеше да е kids-friendly.

Днес ми дадоха добра оферта за Олимпиаки Акти, няма я тази прекрасна градина от по-горе, но пак има двор и барбекю. За това село поне има снимки в нета и плажа изглежда приятен за деца.

Някой има ли снимки на плажа в Паралия Пантелеймонос?

# 96
Здравейте и от мен,
Днес направих резервация за началото на септември на Лефкада, Iliaktida Studios във Василики.
Моля ако някой има отзиви или е бил там да сподели.
Благодаря предварително.

П.п. За пръв път ще бъдем в Лефкада и всякакви отзиви за там ще бъдат от голямо значение за мен.

# 97
привет, и аз да се присъединя към въпросите за Лефкада с един по-глупав [и битов] въпрос Simple Smile срещат ли се там плажове, които са от типа "чадър и шезлонги срещу такса", и без задължителна консумация - в предишните теми съм писала, че ние сме от вида 4-членно семейство - 3 човека и хладилна чанта Laughing именно тя не се радва на гостоприемство по гръцките плажове с барове, така че просто търсим място като Макриамос на Тасос, където си плащаш за удобствата, и не те преследват с фрапета и бири по 5-6 евро

# 98
  • София
Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Ще стигнеш май до дядовите мисли .
Отпусни душата и подкарай хей така - като стигнеш ще видиш Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Петре, така излиза  Simple Smile

Параход, дано само от много мотаене да не се озовем във Вурвуру..както ме е размързяло да пътувам, май-май ще пускам снимки от добрия стар Кариди  Mr. Green  Joy

# 99
  • софия
Здравейте и от мен,
Днес направих резервация за началото на септември на Лефкада, Iliaktida Studios във Василики.

На мен миналата година не ми отговориха оттам, би ли споделила цената.

Мисля, че на Агиофили, на Егремни и на Порто Кацики е без консумация, цените за два шезлонга и чадър са от порядъка на 6-7 евро по спомен. Всъщност май и на Катизма са без консумация. Също така плажовете там са огромни и може да си сложите и пет чадъра ако искате и пак да не се бутате в хора.

# 100
Здравейте и от мен,

На мен миналата година не ми отговориха оттам, би ли споделила цената.

Цената е 200 евро за 5 нощувки.

# 101
Кака Лара,
бяхме там миналата седмица. Нямам забележки и наистина е kids-friendly (дори момиченцето на собствениците е на 4.5 г. и след края на учебната година си е там цяло лято). Плажът е на стотина метра, от терасите на втория етаж морето се вижда чудесно.
Тъй като не беше лято, а и нямахме много време, ние само се разходихме до него и поседяхме 10-15 минути. Плажът е много широк и дълъг, докъдето ти видят очите. Пясъчен. За морето не мога да кажа. Таис каза, че било дълбоко и с камъни тук-таме. Но ивицата там е дълга, това е в северния й край към къмпинга, по-голямата част от селото е на около километър оттам. Така че нищо чудно има разлики.

----
Честно казано, чудя ви се малко. Какъв е тоя зор за плажа, та плажа. И до глезените да било.
Нали сте ходили 20-30 години на море в България (също и аз). Имам ужасни спомени от една немалка част от плажовете у нас, дори преди да се застроят и пренаселят - вълни, водорасли, черни миди, боклуци, изхвърлени от морето (няма как да се избегне, когато е бурно), лоша инфраструктура. Огромна част от черноморските плажове също са дълбоки, някои дори опасни, като добавиш и вълненията. Е има и хубави, разбира се - броя ги на пръсти обаче, дори и преди.

Та, на този фон сега просто няма как да кърша ръце над гръцките - ако случайно някой залив не ми хареса, на 500 метра има друг, на 5 км трети, а на 50 - още двайсет. Вълни в Северна Гърция се случват рядко и на определени места, водата почти винаги и навсякъде е кристална, топла, бийч-баровете са чудесни, който ги не ще - има свободни зони навсякъде, в които не се плаща н-и-щ-о.

Изобщо никого за нищо не агитирам (даже имам личен интерес от по-малко българи в Гърция Simple Smile), само казвам да не се шашкате толкова. Същото важи и за температурите. В България шансовете за лошо време на морето, дори през август, са около 500% по-големи, не знам какво толкова му се жалите на това време.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 13:37 от Параход

# 102

Букнах вчера това местенце, обаче някой сподели, че плажа не е от най-прекрасните, а в нета нищо не можах да намеря, за да си го представя. Имам 4 годишен пакостник и ми се щеше да е kids-friendly.

Така, като го гледам на картата, май точно там съм плажувала, или може би метри по на север, хубав е плажа, но наистина не е от най-kids-friendly, на около метър и нещо става до шията на голям човек, след това му е до гърдите.
На  мен ми хареса, защото е пуст, гъстата гора е буквално до пясъка, а и предния ден бях пробвала Неи Пори, който около 12-13 септември изглеждаше така http://static.panoramio.com/photos/large/5375798.jpg и като добавим минаващите през 3 три минути мургави продавачи на нещо, душата ми бе "препълнена", та на мен ми се стори райски този плаж с две думи.

# 103
  • софия
Деси Иванова, за двойна стая ли?

# 104
Деси Иванова, за двойна стая ли?

за двойна стая да, двама възрастни и дете на 11 год.

Общи условия

Активация на акаунт