На море в Гърция 2014 - V

• 61 543
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Много съм ви благодарна за информацията, момичета! Hug
Заравям се да чета за Лимнос.
Ironic, разгледай този сайт, ако не си го направила вече - http://limnosbg.blogspot.com/
Съгласна съм с момичетата, някъде около Мирина търсете, да е близо до плаж. Много е спокоен и приятен островът. Аз Мудрос не го харесах, изядоха ни комарите там, защото наблизо има заблатени местности. Южният бряг е най-добре Simple Smile Ако имаш въпроси - питай Simple Smile

# 76
  • София
Дами, много ви благодаря за цялата информация за круизи от Нидри  Hug
Засега не искам да ползваме круиза 4 острова, защото посещава и Фискардо. Иска ми се, когато му дойде времето, да отидем на Кефалония за достатъчно дълго време, за да можем да открием всичките му прелести и да им се насладим  Hug
Засега съм се спряла на този вариант.

# 77
  • Вила Великула
Не знам дали е коментиран проблема с големите талони на колите в темата. До днес си мислих, че това е просто някакво недоразумение, но уви - оказа се истина. Дори от Гръцкото посолство в София потвърдиха, че са получили тази Наредба. Става въпрос за следното решение от 29.04.2014г.:

НА ВНИМАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ, ИЗВЪРШВАЩИ ПРЕВОЗИ ДО, ОТ И ПРЕЗ ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА ГЪРЦИЯ
След запитване от страна на ИА „Автомобилна администрация” гръцката страна информира, че при извършване на крайпътни проверки на територията на Република Гърция ВСЕКИ ВОДАЧ НА МОТОРНО ТРАНСПОРТНО СРЕДСТВО трябва да носи оригинал на част I на свидетелството за регистрация или оригинал на част I и част II на свидетелството за регистрация. Копие на свидетелството за регистрация не се смята за валидно. В случай на непредставяне на гореспоменатите документи, компетентният гръцки орган налага глоба и сваля регистрационните номера, като отнема свидетелството за регистрация на превозното средство.
Гръцката страна изтъква като основен мотив за това изискване разпоредбите на чл. 5 от Директива 1999/37/ЕО на Съвета от 29 април 1999 година относно документите за регистрация на превозни средства. Съгласно чл. 5 от директивата „за целите на идентифицирането на превозно средство в пътния трафик държавите-членки могат да изискват водачът да носи при себе си част I от свидетелството за регистрация.” Мнението на ЕК е, че „това е от компетентността на държавата-членка, където е извършена крайпътната проверка да определи дали само оригинал на свидетелството за регистрация се счита за валиден документ или и копие от него също може да се приеме.”
Бихме искали да обърнем внимание на факта, че съгласно чл. 3, т. 1 от Директива 1999/37/ЕО на Съвета от 29 април 1999 година относно документите за регистрация на превозни средства „държавите-членки издават свидетелства за регистрация на превозни средства, които са предмет на регистрация съгласно техните национални законодателства. Свидетелството се състои или от една част, съгласно приложение I, или от две части, съгласно приложения I и II”. В Република България свидетелството за регистрация на превозното средство се издава по образец, утвърден от министъра на вътрешните работи, който се състои от две части, съдържащи данни за превозното средство и собственика. Формата, вида и съдържанието на издаваните в Република България свидетелства за регистрация на МПС са регламентирани в Наредба № I-45 от 24 март 2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от тях.
Съгласно чл. 33, ал. 2 от Наредба № I-45, „част първа на свидетелството за регистрация служи за идентифициране на превозното средство. Тя удостоверява правото на разпореждане на собственика с превозното средство. Тази част се съхранява от собственика и се носи при използване на превозното средство при необходимост.”

Тъй като в гръцкото законодателство е въведено подобно изискване, гореизложеното следва да се взима предвид при извършването на превози до, от и през територията на Република Гърция.

Та, питам се аз-какво правят хората с лизингови автомобили?
Глобите са от порядъка на 8000 евро.

# 78
Здравейте и от мен,

Предварително се извинявам за въпроса си, понеже със сигурност е обсъждан във времето, но бихте ли ми препоръчали къща с басейн, която да наемем с приятели. Или сайт, който да предлага такива. Условието ми да не е на повече от 400-500км. от българската граница, понеже ще сме с коли и малки деца.
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 79
  • София
Danushka Von Niccolova
Олимпийска Ривиера,  не е само Паралия Катерини. Ние също не отсядаме никога в самото селище. Но в същия момент има невероятни места и безкрайни, хубави плажове. Достатъчно е да си малко в страни и цари спокойствие и всичко това, което се говори, можеш да го усетиш само ако ти пожелаеш. Отивайки там денем или вечер на разходка. Но и това си има своя чар, не е толкова страшно да видиш повече хора/нали и те са като нас/. Факта, че са там, значи, че им харесва.
Да не би ние да сме някаква друга категория, от други планети.
На мен понякога скуката по острови и безлюдни места ми идва в повече, искам развлечения и живот.
Има заведения и заведения, магазини и магазини, за всекиго по нещо.
Както маркови, така и по обикновени, китайски бол, но къде няма ? Купувала съм си страхотни палта и кожени дрехи, на съвсем изгодни цени. Маркови детски дрехи и т.н.
Човек трябва да види всичко, на мен понякога не ми трябва спокойствие, имам го в изобилие.
Плажа, ще ти го покажа и опиша подробно, не е нужно да ходите пред самото селище, има къде.
Ти спомена Nea Pori, следващия хотел, след  http://www.mediterraneanhotels.gr/content.asp?id=2
е в тази част, този…
http://www.cavoolympo.gr/   Litóchoron, Plaka
Това, което сме избрали за почивка, няма нищо общо с всичките мнения за Паралия Катерини. Нашите цени са изключително ниски за този сезон, но в активния, тези хотели са доста скъпи. Като гледам какво стана времето, отново целим в десетката.
Но има и много други хотели извън суматохата/аз няма да кажа цигания, защото там не съм видяла роми/ в които цари спокойствие и заслужават внимание. Да, пълно е с македонци, сърби, руснаци, но каква е разликата ако са примерно англичани, още по зле….Но това е друга тема…
Познавам района отлично, но ако имаш време малко да изчакаш, ще ти дам още по-подробна информация…..

Bnm
 Разбира се, че ще получиш пълна информация за Mediterranean Village. Били сме и друг път в хотела, дори зимата, но нека си опресня нещата, да не би нещо да се е влошило, утре сме там. По принцип рядко повтаряме хотели, но открихме неустоима цена за този лукс.

# 80
Bled, много, много благодаря!
п.с. Кутията ти е препълнена. Затова тук благодаря Simple Smile

# 81
  • Sofia
Дари,
за всеки хотел условията са различни и трябва да се четат подробно, както и да се гледат снимките и описанията на стаите - има ли диван и т.н. Апартаментът, който си посочила, е с 3 единични легла, т.е. има достатъчно място за всички ви. Но тъй като няма специални политики за деца (те са по-долу в Правила и условия), очевидно трябва да букнете варианта с 3 човечета, който е и на по-високата цена. В случая голямото дете се таксува като 3-и възрастен.

Ето например тук има разписани по-подробно условията за деца, за да добиеш представа:
Скрит текст:
"Едно дете под 2 години остава безплатно при използване на съществуващите легла." (NB. Тук, да речем, влиза вашето бебе в кошарата)
Едно дете от 2 до 10 години се таксува EUR 5 на нощ и лице в допълнително легло. (тук влиза голямото дете, за което те ще предоставят легло)
Едно по-голямо дете или възрастен се таксува EUR 7 на нощ и лице в допълнително легло.
Максимум капацитет от допълнителни легла в една стая е 1.
Всеки вид допълнително легло или бебешко креватче се поставят при заявка, която трябва да бъде потвърдена от хотела."

Разбира се понякога хитруват, за по-добра цена. При внимателно четене, разглеждане на собствения сайт на хотела, евентуално личен контакт - се нагласят нещата.

Понеже този период е доста натоварено и са посвършили доста хотели, можеш да видиш варианти и извън Booking. На 1-ва има един линк с настаняване за Парга и района, в който има много повече възможности отколкото в букинга. Но изискват контакт по мейл или телефон.

За паркинга е най-добре да се пита лично за конкретния случай, но ако пише "частен паркинг" най-вероятно си е на къщата.

П.П. Съвсем наизуст и без да се опитвам да влияя на решението ти, аз с тия малки деца не бих се засилила през юли да отсядам в центъра. Доста е навалица, на много места е шумно (за някои хотели можем да преценим и да ви посъветваме по карта и спомени как е с шума, за други не), освен това Парга е амфитеатрална, със стълби и доста големи денивелации.

Параход,
би ли могла да ми препоръчаш тогава нещо , което е подходящо и за деца наблизо и е с хубави и плитки плажове  bouquet

# 82
Записвам се, да не ви изпусна.

# 83
.... за къде ще поемем. Твърди, че щом сме без детето му е все едно, можем и в движение да решаваме.
Това е много нетипично за мен..аз по принцип имам строги предварителни планове за вс пътуване.
Абе сбърках се нещо  Crazy

Joy Taис, според мен е така точно защото сте без детето и си заменила организацията със спокойствието  hahaha
Аз поне за себе си, сега като ходихме до Италия без деца, което за 21 г. откакто имам такива май ми се случва само за 3ти път  Mr. Green се убедих, че липсата им около мен тотално ме изважда от всякакъв организационен ритъм и карам по течението  Grinning може би е някакъв вид психическо разтоварване  newsm78

# 84
Привет,

Бях ви изпуснала напоследък, нещо много работа в офиса, а вкъщи текат едни ремонти.
Никакво време за вас. А толкова е хубаво тук, уютно, говори се за море, пътувания, плажове..
Нямам търпение да дойде почивката ни, полудявам!
Параход, благодаря за темичката!
Откъде са снимките...големи красоти!
Радвам се, че сте подкарали отново темата за Лефкада, нали за там съм се запътила и аз началото на юни.
Относно круизчетата- писах мейл на една фирма, да питам ще пътуват ли началото на юни.
Не ми дадоха еднозначен отговор, зависи от времето, но цената е 40 евро на човек.
Кораба беше „Одисея“. Този го спомена Evhen,  с добрите отзиви от TripAdvisor.
Ако цената е такава, то със сигурност няма да имаме разходка.

Обнадежди ме това, че тук споменавате за други на половина по-ниска цена.

Pipilota6, много благодаря за информацията относно ситуацията с големия талон на колата из Гърция.
Точно тези дни го коментирахме с приятели, и се канех да търся информация някъде.

Ще се връщам да чета старата тема, че там имам доста пропуски.

Толкова съм щастлива, обратното броене при нас започна
Точно 14 дни до пътуването....

# 85
  • Ку-куландия
Не знам дали е коментиран проблема с големите талони на колите в темата. До днес си мислих, че това е просто някакво недоразумение, но уви - оказа се истина. Дори от Гръцкото посолство в София потвърдиха, че са получили тази Наредба. Става въпрос за следното решение от 29.04.2014г.:

Та, питам се аз-какво правят хората с лизингови автомобили?
Глобите са от порядъка на 8000 евро.

Точно тази тема обсъждаме последните дни, тъй като и нашето пътуване наближава. Днес мислех да звъня да питам дали нотариално заверено копие ще е валидно. Не ми се вярва който и да е лизингодаел да си даде ей така на юнашко доверие и добра воля големия талон на клиента.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 10:44 от Presi

# 86
  • София
Аз пък се чудя какво ги стискат тези големи талони, нали в тях е вписана собствеността на лизингодателя?  newsm78

# 87
  • София
2K, май си права  Simple Smile Обзело ме е някакво сладко безвремие, и хем уж поработвам, хем разглеждам местенца в Гърция. Някак самата мисъл, че каквото и да решим, щом сме само двамата и няма да трябва да се съобразяваме с режими, следобедно спане, и прочие детски нужди, ме успокоява страшно много.

Боже, то май наистина на 1 юни ще си избистря къде ще ходим  Joy

# 88
Аз пък се чудя какво ги стискат тези големи талони, нали в тях е вписана собствеността на лизингодателя?  newsm78

Документ за собственост е и с едно подправено пълномощно заедно с големия талон може да се прехвърли колата.  Mr. Green

# 89
  • Варна
Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Ще стигнеш май до дядовите мисли .
Отпусни душата и подкарай хей така - като стигнеш ще видиш Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт