На море в Гърция 2014 - V

• 61 455
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да, Таис, ще го бъде чартъра.  newsm44 Много се радвам. Скоро ще букна рент-а-кар от летището. Вие към коя част на Закинтос се ориентирахте? Ние ще бъдем в югоизточната част, в близост до Василикос.

# 61
Дари,
за всеки хотел условията са различни и трябва да се четат подробно, както и да се гледат снимките и описанията на стаите - има ли диван и т.н. Апартаментът, който си посочила, е с 3 единични легла, т.е. има достатъчно място за всички ви. Но тъй като няма специални политики за деца (те са по-долу в Правила и условия), очевидно трябва да букнете варианта с 3 човечета, който е и на по-високата цена. В случая голямото дете се таксува като 3-и възрастен.

Ето например тук има разписани по-подробно условията за деца, за да добиеш представа:
Скрит текст:
"Едно дете под 2 години остава безплатно при използване на съществуващите легла." (NB. Тук, да речем, влиза вашето бебе в кошарата)
Едно дете от 2 до 10 години се таксува EUR 5 на нощ и лице в допълнително легло. (тук влиза голямото дете, за което те ще предоставят легло)
Едно по-голямо дете или възрастен се таксува EUR 7 на нощ и лице в допълнително легло.
Максимум капацитет от допълнителни легла в една стая е 1.
Всеки вид допълнително легло или бебешко креватче се поставят при заявка, която трябва да бъде потвърдена от хотела."

Разбира се понякога хитруват, за по-добра цена. При внимателно четене, разглеждане на собствения сайт на хотела, евентуално личен контакт - се нагласят нещата.

Понеже този период е доста натоварено и са посвършили доста хотели, можеш да видиш варианти и извън Booking. На 1-ва има един линк с настаняване за Парга и района, в който има много повече възможности отколкото в букинга. Но изискват контакт по мейл или телефон.

За паркинга е най-добре да се пита лично за конкретния случай, но ако пише "частен паркинг" най-вероятно си е на къщата.

П.П. Съвсем наизуст и без да се опитвам да влияя на решението ти, аз с тия малки деца не бих се засилила през юли да отсядам в центъра. Доста е навалица, на много места е шумно (за някои хотели можем да преценим и да ви посъветваме по карта и спомени как е с шума, за други не), освен това Парга е амфитеатрална, със стълби и доста големи денивелации.

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 18:32 от Параход

# 62
  • София
Параход  линка за Парга и околности нещо май не е актуален. Поне на мен ми се отваря някакъв хост.

# 63
Теди,
мерси, че предупреди, уж ги проверявам да чистя изтеклите домейни, но този не съм го видяла. В случая на Дари М така или иначе имах предвид долния линк за настаняване - www.epirushotels.gr. За Амудия например той дава около 80 хотела, срещу десетина в букинг.
Сега ще кача един нов линк за Парга на мястото на неработещия, не е кой знае какво, но ги има основните неща.

# 64
  • София, Дианабад
Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор.  Grinning
Този сайт ще го видя непременно.
А засега сме се спрели на варианта в самата Парга - по принцип идеята е не толкова почивка, колкото разнообразие. Но в предишни теми съм чела за Антуса - има чудесни местенца там и на добри цени. Не сме го отхвърлили.

Още 1 път благодаря, ще пиша пак.

# 65
Само искам да допълня за пътуващите с деца, че аз в Парга никъде не намерих детска площадка или нещо подобно. Това е абсолютно първото място в Гърция, където попадам на подобно явление, дори най-най-забутаните села си имат.
Толкова не ми се вярва, че допускам да съм я пропуснала - ама пък 4-5 дена я търсих?

# 66
 Hug...много сте изписали, едвам Ви настигнах!!!

# 67
  • София
Dechy, супер, много се радвам  Hug

Ние към никаква част не сме се насочили, защото аз идея си нямам дали ще сме там, или до няколко дни ще ми хрумне друг маршрут. Вчера обсъждахме планове с мъжа ми, той ме помоли само на първи юни следобед да го информирам, аджеба, за къде ще поемем. Твърди, че щом сме без детето му е все едно, можем и в движение да решаваме.

Това е много нетипично за мен..аз по принцип имам строги предварителни планове за вс пътуване.
Абе сбърках се нещо  Crazy  Joy

# 68
Dechi,
разкажи после, моля Praynig, за подводните камъни при наеамне на рент-а-кар. Той , мъжът ми от кога ме врънка да сме като европейците, със самолет и една тОрбичка багаж, а същевремонно тръгва с две чантии с обувки ooooh!

# 69
  • София
Ako сте склонни да дадете повечко пари за ферибот - Лимнос. Миналата година последните 2-3 дни от юли и първите няколко дни от август беше много спокойно. Дори на някои от плажовете без бар и чадъри бяхме съвсем сами, но и тези с удобствата бяха полу-празни.  Wink
Таня, благодаря за препоръката. Погледнах къде се намира острова, не е далеч. А относно фериботите откъде е по-добре да тръгнем - Кавала или Солун? И къде е удачно да търся настаняване - на западния бряг или в залива, който е в източна посока?

# 70
Ako сте склонни да дадете повечко пари за ферибот - Лимнос. Миналата година последните 2-3 дни от юли и първите няколко дни от август беше много спокойно. Дори на някои от плажовете без бар и чадъри бяхме съвсем сами, но и тези с удобствата бяха полу-празни.  Wink
Таня, благодаря за препоръката. Погледнах къде се намира острова, не е далеч. А относно фериботите откъде е по-добре да тръгнем - Кавала или Солун? И къде е удачно да търся настаняване - на западния бряг или в залива, който е в източна посока?

Ironic, вместо Таня отговарям  Simple Smile. От Кавала пътувахме -около 5 часа. Не е голямо разстоянието, но ферито се влачи. Като настаняване аз харесвам на юг от Мирина по западния бряг и по на юг - Плати, Танос.

# 71
  • София
Evhen, ние вече сме ползвали рент-а-кар на Крит, но не беше от летището и не беше резервиран по интернет. Наехме си го от улицата в Ретимно. Аз съм писала някъде из темите назад за преживяванията ни тогава. Трябваше за 1 ден да върнем колата, защото ходихме до Санторини, (екскурзия резервирана чрез същата агенция). Съответно после като отидохме във фирмата да си вземем колата ни казаха, че уж била развалена и нямали друга да ни предложат, а малко след това видяхме няколко човека, които ама хич нямаха вид на автомонтьори (бяха си баш туристи) да се качват в "нашата кола".  Разбира се веднага ни предложиха да ни върнат парите за останалите дни, ама ние не щяхме. Е, след това се реваншираха - на следващия ден ни дадоха по-голяма кола на същата цена.
Ползвали сме рент-а-кар и в други държави, пак нает от улични агенции. Просто зареждаш си сам гориво и накрая колата се връща с толкова бензин с колкото си я взел. Даже в Тенерифе щяха да ни глобят с такава наета кола 150 евро, ама ни се размина. То ние си бяхме извършили нарушение тогава де...
До сега обаче не сме го практикували това упражнение с все децата.

# 72
  • София

На 5 часа път е.  Wink Хваща се ферибот от Кавала и билетите са скъпички. Ние бяхме извън населено място и всеки ден ходехме насам-натам. Минахме 500 км за една седмица при условие, че най-дългото разстояние на острова е около 35 км.  Laughing Хубави плажове има на много места. Погледни в първи пост има информация за острова. Най-оживено е около столицата. Другото по-оживено място е около Мудрос, но определено столицата е по-приятна. С други думи повече ми допада западния бряг. А вечер се вижда как слънцето залязва зад Атон.  Grinning

Ана Бел вече ти е отговорила и мненията ни съвпадат.  Grinning

# 73
  • София
Много съм ви благодарна за информацията, момичета! Hug
Заравям се да чета за Лимнос.

# 74
Резервирах хотелче за една нощ по пътя за Евия в Олимпиаки Акти.
Някакви мнения за селцето и изпробвани кръчмички?

Общи условия

Активация на акаунт