На море в Гърция 2014 - V

• 61 427
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Параход,   bouquet

Благодаря за новата тема!
Връщам се да дочета старата, защото в края има много полезна информация.
Тази година ще се наложи да почиваме началото на август, вместо през септември и се чудя къде можем да избягаме от потока туристи.

Ako сте склонни да дадете повечко пари за ферибот - Лимнос. Миналата година последните 2-3 дни от юли и първите няколко дни от август беше много спокойно. Дори на някои от плажовете без бар и чадъри бяхме съвсем сами, но и тези с удобствата бяха полу-празни.  Wink

Забравих да ви кажа, къде да се позиционирате на кораба - вътре, долу, дясно на борд. Ние както винаги последни се качихме и това място единствено беше останало, а после се оказа стратегическо.

Защо е стратегическо? Първи се измъквате от кораба ли?

# 46
За мен Паралия Катерини през юли /била съм там тогава/ е много зле. Тип село от рода на Китен и даже още по-пренаселено, ако това е възможно. Водата беше доста мътна, а вечер изобщо не може да се върви по улиците. Не бих повторила.
Иначе плажът е плитък и пясъчен

# 47
2K,
много е добре Парга Принцес, само да няма тумби англичани... по кое време ще бъдете?
малко остана ....14-22 юни ....преди да ме е напекла жегата и да са ме полазили англичаните  Joy

# 48
  • Sofia
За мен Паралия Катерини през юли /била съм там тогава/ е много зле. Тип село от рода на Китен и даже още по-пренаселено, ако това е възможно. Водата беше доста мътна, а вечер изобщо не може да се върви по улиците. Не бих повторила.
Иначе плажът е плитък и пясъчен

Ужасих се направо... Аз даже запазих , е мога и да се откажа де не е проблем. Обаче ми се искаше място на подобно растояние(не по-голямо) и с плитък плаж с хубав пясък Sad

# 49
  • София - Варна
Паралия Катерини е по-пренаселено, дори от България. Единственото, което ми харесва е гледката към Олимп. Потърсете малко по на юг. Не е задължително да е далеч.

# 50
Не можах да устоя на изкушението на Йонийско море и района на Парга   Heart Eyes
 ....Евия ще ме почака ...поне засега не успя виртуално да ме грабне  newsm78 по натам ще й дам шанс  Wink

Много правилно  Peace
Евия отива в дъното но класацията ми /поне северната/, а на Йонийско море ще ходим за 4-5-ти път пак скоро  Heart Eyes

# 51
Не можах да устоя на изкушението на Йонийско море и района на Парга   Heart Eyes
 ....Евия ще ме почака ...поне засега не успя виртуално да ме грабне  newsm78 по натам ще й дам шанс  Wink

Много правилно  Peace
Евия отива в дъното но класацията ми /поне северната/, а на Йонийско море ще ходим за 4-5-ти път пак скоро  Heart Eyes

Е сега бива ли така  Mr. Green  bouquet Аз се отказах от Парга (юли, смятай каква гмеж ще е) заради Евия.

# 52

Забравих да ви кажа, къде да се позиционирате на кораба - вътре, долу, дясно на борд. Ние както винаги последни се качихме и това място единствено беше останало, а после се оказа стратегическо.

Защо е стратегическо? Първи се измъквате от кораба ли?

Поради следните причини, първо е на завет, иначе в началото всички се катерят по откритите палуби и като тръгне кораба започват да си търсят място вътре, второ на отиване всички пейзажи са от дясно и трето, на Егремни, сега погледнах снимките, за да съм сигурна,спускат пътеката за слизане от към носа Peace

# 53
Допълвам се, че не мога да се редактирам, там най-отпред е и клетката за децата, ето тук се вижда,
http://www.volimlefkadu.rs/travel/krstarenja/nidri-star-i, диванчето в дясно бяхме окупирали, а синът ми, заедно с едни също толкова диви италианчета, се опитаха за изхвърлят всички играчки зад борда  Embarassed.
Малко off, но ми е направило голямо впечатление, как моето дете веднъж не се заигра с англичанче, французойче, германче, а само с широки души - руснаци, сърби и тогава италианци Grinning.  Миналата година такова ухажване хвърли на една германска девойка, а тя го гледаше все едно през стъкло.

# 54
  • София
Благодаря!  Hug

Ние сме по откритите части, дори при студ и вятър.  Wink Но ако бях с малки деца и аз щях да търся завет.  Grinning

# 55
  • Sofia
Паралия Катерини е по-пренаселено, дори от България. Единственото, което ми харесва е гледката към Олимп. Потърсете малко по на юг. Не е задължително да е далеч.

Къде например с хубав и плитък плаж . Ходила съм само на Халкидики и искам да разнообразя малко

# 56
Олимпийската Ривиера е над 100 км, характериките на плажа са що-годе същите навсякъде. Лептокария, Плака Литохоро, Паралия Пантелеймонас, Паралия Скотинас, Неи Пори - дотук по магистралата и после още - Стомио, Велика, Агиокампос.

В Катерини е най-голямата лудница и цигания.

# 57
  • София
В Паралия Пантелеймонас плажа не е особено добър. Бързо става дълбоко, на доста места във водата има големи камъни.

Катерини наистина е гмеж. Беше ми първото гръцко море, в хотел ''Хубавата Елена'', с някаква база изхранване. Градчето ми хареса, но беше претъпкано. Плажът е ОК, нищо особено, но не е чак толкова зле. Проблемите са 2  - циганията и тълпите. Иначе ми хареса.

Dechy, какво стана с чартъра, ще го бъде ли  Simple Smile

# 58
  • Sofia
Олимпийската Ривиера е над 100 км, характериките на плажа са що-годе същите навсякъде. Лептокария, Плака Литохоро, Паралия Пантелеймонас, Паралия Скотинас, Неи Пори - дотук по магистралата и после още - Стомио, Велика, Агиокампос.

В Катерини е най-голямата лудница и цигания.

Абсолютен лаик съм и колкото и да разглеждам предпочитам инфо от първа ръка. Лептокария, Платампнас и Неа Пори - към тях се насочих може би. НО ще съм благодарна на отзиви за плажовете.  bouquet

# 59
  • София, Дианабад
Привет,  Simple Smile
Най-накрая и аз стигнах да пиша в темата, чета ви отдавна, но все не стигаме до тази Гърция.
Това лято ще е 99 % - дестинация Парга.
И имам въпроси за настаняването - идеята е да ходим първата половина на юли.
1. С деца на 7 и 3 г. сме като малкото си има кошара, в която се побира още. Не ми става ясно, а и мъж ми се опасява от проблеми, ако резервираме през booking.com студио с капацитет - 2- 4 човека следва ли да се таксуват децата, като какви се таксуват - има дадени цени за допълнително легло на нощ, но това не важи ли само за двойна стая и допълнително легло или когато капацитета е 2-4 няма нужда от допълнително легло?! Пример http://www.booking.com/hotel/gr/dallas-studios.bg.html?sid=3097f … #rt-lightbox-open  - апартамент с 1 спалня.
2. Супер закъсняхме с резервацията, но все още има шанс, мисля. Как стои въпроса с паркирането за хотел Галини?  След изчетеното тук - написаното в Booking  - "Паркинг - Безплатно! Безплатен частен паркинг е достъпен на място (резервация не е необходима)", ми се струва подозрително.
Благодаря, това са ми въпросите засега. Ако се сещате и за студио/ стая за 3 -ма  - с повечко ходене и паркинг, дори, но в Парга ще съм благодарна. Не държа да има кухня.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт