Цветя за тераса

• 164 251
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • Fort Worth, TX
За да не изгният и да не ги хване мана пръскай с Топсин , ако не си го направила.

# 91
  • София
Аз прибрах всички сандъчета вътре. Нощем става много студено, а моите са мънички още и току-що насадени. В три сандъчета засях семенца тагетис, магданоз, копър и в студа нямат много шанс да покарат милинките. Като се стопли, ще ги изкарам навън.

# 92
Здравейте,момичета,имам нужда от помощ.От няколко дни гледам,че листата на половината ми сакъзчета станаха на светложълти точки,а някои листа избледняха,като от хлороза.Четох из нета и се оказа,че е
Обикновена краставична мозайка

С какво да третирам растенията?Благодаря.

# 93
  • Fort Worth, TX
Вероятно ще трябва фунгицид.Питай в агроаптеката.

# 94
Препоръчвам ти кактус ехинопсис цъфти невероятно лятото

# 95
Добро утро!  Simple Smile

Току що почиствах петуниите от изсъхналите цветове и няколко неща ми направиха впечатление. На едното сандъче има от белите и зелени мушици (въшки), отделих го настрана от другите и питам с какво да го третирам. На две от коренчетата каскадни петунии са започнали да изсъхват всички листа най-долу на стъблото. Не ми се стори нормално

С какво мога да третирам в такъв случай?

Четох за Топсин по-нагоре в темата. Подходящ ли е и дали е достатъчен като превантивна мярка?
Петуниите единствено ги торя с Кристалон за цъфтеж.

Благодаря Ви и хубав ден!

# 96
  • Fort Worth, TX
Топсин е за мана и сиво гниене.За въшките Моспилан.

# 97
Здравейте, искам да попитам може ли в нещо такова http://olx.bg/dekorativni-kashpi-za-vashiya-dom-gradina-i53821818 да се отглежда роза на терасата, от тези пълзящите - мисля, че трендафил се казва newsm78 Идеята е през зимата евентуално да се завива, но да си стои на терасата.

# 98
  • Sofia
една от каскадните ми петунии изсъхна,има ли шанс отново да цъфне Thinking

# 99
  • София
една от каскадните ми петунии изсъхна,има ли шанс отново да цъфне Thinking

Съжалявам, мисля че не..Много са крехки, поне аз не съм успявала да спася изсъхваща петуния..

# 100
Зависи колко е изсъхнала. Подрежи стъблото до половината или до 1/3 и виж дали няма да се съживи.

# 101
  • Sofia
ще пробвам,мерси  Flowers Rose

# 102
Здравейте, смятам и аз да си правя тераската с цветчета, изчетох цялата тема, но никъде никой не е писал за домашните любимци, та въпросът ми е имам коте почти на 1 годинка , ходят ли да ядат цветя и отровни ли са за котетата тия петунии и мушкати? Някой знае ли как хем да не си отровя животното, хем да ми е красива тераската? Благодаря предварително на всички мами Simple Smile

# 103
  • София
Момичета, чета че много от вас имат сакъзчета на балконите си. Преди няколко месеца и аз реших да заложа на тези цветя. Много съм доволна, растат като гъби и преливат от цветове (на южен балкон са и ги поливам почти всяка вечер, без дните, в които вали).
Това, което ме притеснява, е че много им капят цветовете, имам предвид още преди да са изсъхнали - свежи, здрави цветчета (говоря за отделните листенца на цветовете) - балконът е като цветен килим, а даже и този на съседите. Blush

Чудя се вече дали пък не е нормално, все пак цъфтят обилно, растат...?! Имали ли сте подобен проблем и как го разрешихте? Ще съм благодарна за всички съвети. Hug

# 104
.......... та въпросът ми е имам коте почти на 1 годинка , ходят ли да ядат цветя и отровни ли са за котетата тия петунии и мушкати? Някой знае ли как хем да не си отровя животното, хем да ми е красива тераската? Благодаря предварително на всички мами Simple Smile
Ако им мирише котето няма да ги закачи...но остава въпроса дали няма да ги събори. Моите бяха на перваза и много се страхувах да не ги събори. Но не, ако случайно стане така няма да е нарочно.

Общи условия

Активация на акаунт